Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

10 december 2016 14:15

Scheidsrechter

Pater, G.J. de

De laatste (thuis)wedstrijd in 2016 van Nieuwdorp, werd met 0-3 verloren. In mijn ogen wel wat geflatteerd, want ook Nieuwdorp kreeg de nodig kansen om te scoren. Maar De Meeuwen namen de kostbare drie punten mee terug naar Zoutelande.

Het was somber, mistig en kil, terwijl de wedstrijd zelf best wel de moeite van het aankijken waard was. De Meeuwen en Nieuwdorp waren aardig aan elkaar gewaagd. Toch kregen de gasten uit Zoutelande de 0-1 in de schoot geworpen. Nadat keeper Ruud la Grand tot twee keer toe een inzet wist te stoppen, vloog de bal toch in het Nieuwdorpse doel na een rommelige situatie waarin de verdediging van Nieuwdorp de bal niet weg kon werken. Dit alles gebeurde in de 14e minuut van de eerste helft.

Niet lang na deze goal kregen Martijn de Goffau en Stefan v.d. Klooster de kans op de gelijkmaker.  Jean Paul van As zag zijn kopbal, na een voorzet van Martijn de Goffau op de lat komen en tot overmaat van ramp kende scheidsrechter De Pater, in de ogen van de Nieuwdorp supporters, twee maal geen penalty toe aan Nieuwdorp. Eerst na een overtreding op Martijn de Goffau en een handsbal, beide in het strafschopgebied van De Meeuwen. 0-1 was dus de ruststand.

De tweede helft liet in eerste instantie een ontketend Nieuwdorp zien, dat op jacht ging naar de gelijkmaker, met de bal geschonken door Henk en Sjaak Schipper. Maar het elftal van trainer Huib Meerman moest ook uitkijken voor de gevaarlijke uitvallen van De Meeuwen. Ook nu weer hield keeper Ruud la Grand zijn elftal in de race door een paar knappe reddingen. Na wederom veel kansen voor Nieuwdorp, die de keeper van De Meeuwen ook prima onschadelijk wist te maken, gebeurde het onvermijdelijke. In de 86e minuut en 88e minuut werd de wedstrijd beslist in het voordeel van De Meeuwen door twee doelpunten.

Helaas en jammer dat de laatste thuiswedstrijd met 0-3 is verloren, maar laten wij niet te lang treuren. De eerstvolgende wedstrijd om de draad weer op te pakken is op zaterdag 28 januari 2017.

Maar eerst genieten van kerst en oud en nieuw. Van deze plaats wens ik iedereen fijne kerstdagen, een rustige jaarwisseling en een gezond, goed en sportief 2017.