Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

15 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Drunen, A.H. van

Met de 2-1 overwinning door een doelpunt in de laatste minuut van de reguliere speeltijd, doet Nieuwdorp goede zaken in de stand en nestelt zich in het linker rijtje. Om half drie bracht pupil van de week Noah Grootjans de door Koeriersbedrijf Toon Rooze geschonken wedstrijdbal aan het rollen.

De eerste tien minuten zette Nieuwdorp de gasten onder druk. Er waren (grote) kansen voor Stefan van de Klooster, Nino de Jonge en nogmaals Stefan (al had hij de bal toen naar de volledig vrij staande Kevin van Iersel moeten spelen).

Nadat Oostkapelle de organisatie wat beter op orde had, kregen ook zij enkele kansen. Eerst frommelde een aanvaller de bal net langs de (voor Oostkapelle) verkeerde kant van de paal en even later ging de bal uit een hoekschop maar ternauwernood voorlangs.

De laatste 10 minuten voor rust klopte het verdedigend bij Nieuwdorp niet en als je dan ook niet gretig genoeg de kleedkamer uitkomt, vraag je om een tegendoelpunt. Dat kwam er vijf minuten na de rust. Slap verdedigen en 0-1. Nieuwdorp vergat te voetballen en hanteerde vaak de lange bal.
Oostkapelle was in die fase de betere ploeg.

Toch kwam de gelijkmaker op het bord. Janick van As trok na knullig balverlies van Oostkapelle vanaf de rechterkant de zestien binnen, bediende de vrijstaande Stefan en die liet de Oostkapelledoelman kansloos.

Die doelman had even later alle geluk van de wereld dat de bal uit een vrije trap van Kevin van Iersel via zijn borst nog net over de lat caramboleerde. Beide ploegen gingen voor de winst. Het was spannend, niet goed.

Nieuwdorp was deze keer de gelukkige. Martijn Simonse gaf de bal precies op tijd mee aan Stefan, die de bal via de paal in doel schoot. Een minuut later gaf Kevin Joosse zijn goede spel bijna een fatale wending. Als de doelman niet roept, moet je de bal ruimen. Het liep goed af en de punten bleven op Nieuwdorp.