Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

8 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Bleek, G.W. van

Wat kan een overwinning nuttig zijn, zeker als het nog verdiend is ook. In een boei-end duel boekte Nieuwdorp een zeer prettige 3-2 winst op Den Bommel. Want dat het verdiend, nuttig en prettig is dat de drie punten in Nieuwdorp bleven is gezien de overige uitslagen, een fijn gevoel.

Nieuwdorp ging geconcentreerd van start en bleef dat zeker een groot deel van de eerste helft. Voetballend was Nieuwdorp beter dan de tegenstander, die op zoek moest hoe e.e.a. verdedigend kon worden opgelost. De druk die door Nieuwdorp op de verdediging van Den Bommel werd gezet, betaalde zich in de tiende minuut al uit.

Na een rommelige situatie voor het Den Bommelse doel, kwam de bal bij Janick van As die zag dat zijn voorzet door Kevin van Iersel in het doel werd geschoten, 1-0.

Na dit doelpunt waren er nog kansen voor Stefan v.d. Klooster en Martijn de Goffau om de stand te verdubbelen. Het grootste gevaar echter, kwam van Den Bommel, maar Ruud la Grand hield zijn ploeg op de been met een knappe redding.

Nog voor rust waren er nog mogelijkheden voor Nieuwdorp om te scoren. Helaas werden de kansen niet benut en kon men aan de thee bij een 1-0 ruststand.

Ja en dan de tweede helft. Eerst was er nog een kans voor doelpuntenmaker Kevin van Iersel, maar wat er toen met de verdediging van Nieuwdorp gebeurde was voor velen een raadsel. Binnen een tijdsbestek van twee minuten keken de mannen van trainer Huib Meerman tegen een 1-2 achterstand aan. Den Bommel scoorde in de 59e en 60e minuut!!! Gelukkig werden hierna de ruggen gerecht en ging men niet bij de pakken neerzitten.

Dertien minuten later zorgde Stefan v.d. Klooster na een voorzet van Jean Paul van As voor de gelijkmaker, 2-2.

Het hoogtepunt van de middag gebeurde in de 82e minuut. Nadat een speler van Den Bommel, na een grove overtreding op Kevin Joosse het veld met een rode kaart op zak het veld kon verlaten, knalde Janick van As van ongeveer 35 meter de bal in de bovenhoek achter een verbaasd kijken keeper, 3-2.

Den Bommel leek door deze treffer aangeslagen en Nieuwdorp kreeg zelfs nog een enkele kans om de uitslag te vergroten, maar het bleef 3-2. Zoals gezegd een verdiende overwinning en veel lachende gezichten.

Ik zou het bijna vergeten, de wedstrijdbal was geschonken door De Blaeij, fysiotherapie en medische fitness.