Mannen zaterdag, 1, 2e klasse E

24 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Quinten, J.J.L.W.

De wedstrijd Zaamslag-Nieuwdorp kende een flitsende start voor Nieuwdorp. De eerste tien minuten waren ook nog om te genieten, maar daarna……

De wedstrijd was nog geen minuut oud en ik denk zelfs dat sommige toeschouwers het niet eens hebben gezien, maar Stefan v.d. Klooster was in de eerste minuut al trefzeker voor Nieuwdorp. Menig Nieuwdorp supporter zal toen gedacht hebben van dat het wel eens een leuk middagje zou kunnen worden. Maar dat pakte jammer genoeg anders uit.

Na een ruststand van 3-1 werd de eindstand 6-2 voor Zaamslag. Nee, vanmiddag klopte er veel dingen niet. Er werd onrustig gevoetbald, wat ongetwijfeld de nodige fouten opleverde, waardoor de tegenstander makkelijk kon scoren. Niet dat Nieuwdorp geen kansen kreeg, jazeker, maar de afwerking lukte ook niet. In de tweede helft ging er te veel mis. Duels werden verloren, passes kwamen niet bij de juiste persoon aan, het combineren ging ook niet altijd goed en teveel werd de oplossing gezocht in de lange bal. De tweede treffer voor Nieuwdorp kwam op naam van Stefan v.d. Klooster, hij schoot een toegekende penalty feilloos binnen.

Na deze zeperd is het de kunst om de draad weer op te pakken en met de neuzen in de zelfde richting deze week te werken naar de wedstrijd van a.s. zaterdag. De wedstrijd tegen Zaamslag is misschien wel een wijze les, die wel eens drie punten voor Nieuwdorp zouden kunnen opleveren.