Arnemuiden 4

5e klasse 03

16 november 2019 13:15

Na afgelopen week de derby tegen onze buren te hebben verloren, stond vandaag de Sloedamderby van de kelder klasse op het programma. Iedereen was er op gebrand dat de punten eens een keer op Nieuwdorp zouden blijven. En na wat tactische besprekingen vooraf konden we de wei in om onze talenten te laten zien.

In de eerste helft was het Arnemuiden dat het overwicht had. Na 10 minuten kreeg Nieuwdorp een grote kans op de 1-0. Steef werd met een mooie steekbal een op een gestuurd, maar verzuimde om deze binnen te schieten. De rest van de eerste helft kwamen we nog een aantal keer op de helft van Arnemuiden. Jammer genoeg viel hij niet aan onze kant. Vlak voor rust maakte Arnemuiden met een doffe knal vanaf een metertje of 20 de 0-1.

Na de rust waren er wat wijzigingen in de ploeg gekomen. Inmiddels stond ook de zijlijn goed vol met toeschouwers. Tijd om de wedstrijd naar ons toe te keren.

Daniël had de slapers nog in zijn ogen, maar 5 minuten na rust was hij goed wakker nadat een speler van Arnemuiden op zijn voet ging staan. Voor ballet heeft hij ook talent want dit resulteerde in een mooie pirouette .De rest van Nieuwdorp was ook goed wakker. Er werd goed gevoetbald en rondgetikt. Al snel kwam de eerste grote kans voor Nieuwdorp. Jean-paul zette Ted een op een op de keeper. Ted werd onderuit geschoffeld wat een rode kaart opleverde voor Arnemuiden. Nieuwdorp kreeg een penalty, die Jean-Paul beheerst afmaakte. Tegen tien man ging het voetballen stukken makkelijker en kwam er meer ruimte voor ons. Dat al snel leidde tot de 2-1 van Ted. Door wat verdedigende fouten door Tim kwam Arnemuiden op de 2-2. Gelukkig konden wij het tij nog keren en werden de 3-2 en 4-2 ook nog binnengeknalt door Ted . Steef had bijna nog zijn doelpuntje meegepakt door een schitterende vrije trap. Dit had wel verdiend geweest gezien zijn sterke wedstrijd. Helaas stak de keeper hier een stokje voor. Arnemuiden zette alle zeilen bij en maakte nog de aansluitingstreffer. Wat ook gelijk de eindstand betekende 4-3.

De biertjes en snacks na afloop smaken altijd wel, maar die 3puntjes maken het net wat lekkerder. Volgende week weer  nieuwe kansen tegen RCS 3 om 12:30.