Jeugdwedstrijden: "telkens 1 doelpuntje ....".

Website Lebo

Begin februari is ook weer de competitie begonnen voor de jeugd. Lees de verslagen van de 1e twee weken competitievoetbal.

Wedstrijden 1 februari

JO09

Nog een beetje in winterslaap. Zo voetbalde Jo 9 vandaag zijn eerste thuiswedstrijd in Nieuwdorp tegen Walcheren jo9 -5. Tijdens de training van de afgelopen week meerdere keren verteld dat we feller moeten zijn en de bal willen hebben anders gaat de tegenstander er mee vandoor. Dit gebeurde dan ook gedurende de wedstrijd.
Er werd niet fel verdedigd en in de aanval konden we ook niet veel brengen. In de rust was het 0-1 voor Zeelandia en hebben we geprobeerd om na de rust toch met meer beleving en inzet te voetballen. Dit lukte een beetje want Zeelandia voetbalde gewoon lekker door en Lebo liep achter de feiten aan. De teller stond aan het einde van de wedstrijd op 2-7.
Een onnodige nederlaag waar we met meer inzet en felheid misschien wel een gelijkspel uit het vuur konden halen. Helaas, volgende week weer een nieuwe kans uit tegen VCK.

JO15
Vandaag hadden we de eerste competitie wedstrijd thuis tegen Nieuwland de eindstand was 1-9. Hoogtepunten: scheidsrechter en de vlagger.

JO11-2
Weer net niet. Het blijft ons wel achtervolgen maar de eerste wedstrijd van de voorjaarsreeks is weer een feit. De tegenstander was Walcheren JO11-2. Bij het starten van de wedstrijd er net als anders weer op gehamerd om beleving en felheid in ons spel te brengen.
Dit bleek in het eerste kwartier al gelijk te missen. We kwamen te langzaam uit en pakten sommige taken niet goed op waardoor de tegenstander veel te veel ruimte kreeg en er vrolijk op los voetbalde met als gevolg al snel de 0-1 en 0-2 op het scorebord.
Vlak voor de time-out begonnen we iets terug te doen helaas niet afdoende. Het tweede kwartier de neuzen even dezelfde kant op gezet en wat meer tegenstand bieden dit gebeurde ook.
Na een handsbal van de tegenstander kregen we een strafschop deze werd prima in geschoten. Met 1-3 de rust in eigenlijk jammer was niet echt nodig geweest. Een kleine donderspeech en weer naar buiten om er nog een mooie uitslag uit te halen.
Begin tweede helft waren de rollen om gekeerd Walcheren sliep nog wat en wij waren fel en doelgericht dat legde ons ook geen windeieren. 2-3 werd het met nog 3 minuten voor de time-out zelfs 3-3. In de time-out er op gehamerd niet te verslappen echter gebeurde dit wel. De tegenstander was weer wat meer wakker en pakte het weer op en wij vielen iets terug in ons oude patroon.
Het bleef echter zowaar lang gelijk helaas voor ons viel in de laatste minuten toch nog dat tegen doelpunt wat eigenlijk ook al een beetje in de lucht hing. Jammer was niet nodig geweest maar we hebben weer dingen ter verbetering gezien daar kunnen weer mee aan de slag.Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO11-2G - Walcheren JO11-2 3-4.

JO08

Vandaag speelde JO-8 de 1e veldwedstrijd van jaar en deze speelde we op het sportpark van Nieuwdorp tegen Westhoek JO-8 die met 7 spelertjes waren afgereisd wat er in eerste instantie maar 5 waren.
We begonnen de wedstrijd wat rommelig en wilde graag allemaal van voor spelen om te scoren. Beetje aansturen op positie, want dat hadden we nodig.
Westbroek JO-8 had veel voetbal in het team zitten en daardoor moesten hard werken om ze tegen te houden wat iedereen ook deed, maar soms niet genoeg is. Het opbouwen vanaf ons doel moeten we nog verbeteren, want dit heeft ons wel wat tegengoals gekost.
We moeten wat sneller uitnemen en zorgen dat we vrij staan zodat de tegenstander er niet tussen kan komen en zorgen dat we sneller richting het goal van de tegenpartij gaan. We gingen de rust in met o-5 achterstand.
Even wat drinken en klaar voor de 2e helft wat weer hard werken zou worden. Milou wist met een mooi schot toch de 0 van het bord te halen en zo de eer voor ons te halen.
Jurre had ook nog een paar mooie reddingen en laat zo zien dat een keeper ook belangrijk is binnen een team, sommige ballen kan je gewoon niet hebben als ze hoog worden binnen geschoten. Al met al heeft iedereen lekker gewerkt en juiste inzet getoond.
Hopen dat de volgende wedstrijd met zo'n inzet winst voor ons opleverd.Eindstand 1-11

Wedstrijden 8 februari

JO11-2
Vandaag de uitwedstrijd tegen DWO in Ovezande. Bijna voltallig en met goede moed naar Ovezande. Na een goede trainingsweek achter de rug te hebben hadden de trainers er ook best wel zin in om eindelijk die 3 punten eens te pakken.
Voor de warming up alles weer even aangehaald wat er getraind was en afgesproken. We begonnen goed aan de eerste helft de tegenstander stond nog wat te slapen. Een goede warming up werpt dus toch zijn vruchten af.
Echter verzuimden we om DWO echt pijn te doen. Veel grote kansen werden niet benut en dat is jammer want dan maak je het je eigen zo moeilijk maar er was een lichtpuntje na een prachtige aanval over rechts werd de bal ingebracht het eerste schot werd rommelig verwerkt door de tegenstander maar de afvallende bal was voor ons en die werd feilloos in geschoten 0-1.
Zo gingen we ook rusten. In de kleedkamer nog eens even het een en ander besproken wat goed ging maar ook wat beter moet wel er op gehamerd om niet te slap uit de kleedkamer te komen en er gelijk bovenop te zitten dit was echter voor dovemansoren want de eerste 10 minuten waren te slap geen duels aangaan en veel te afwachtend.
Ook gaven we de tegenstander veel te veel ruimte. Hun scoorden dan ook snel achter elkaar de 1-1 en 2-1. We moesten weer aan de bak wat we ook wel deden dit resulteerde in de 2-2. Spannend dat was het zeker de tegenstander zette hun beste speler van laatste man naar spits en daar hadden wij onze handen aan vol.
Eerlijk toegeven hij scoorde twee prachtige niet te houden doelpunten wat de stand op 4-2 bracht. We bleven gelukkig wel voetballen en de kopjes stonden nog redelijk rechtop daardoor deden we toch weer iets terug. 4-3.
Met nog 5 minuten te gaan bleven we op de helft van de tegenstander maar de bal wilde er niet meer in. Helaas weer geen driepunten en weer verliezen met 1 doelpunt verschil.
We doen ons zelf echt te kort en moeten ervoor zorgen dat we twee keer een half uur volle bak kunnen geven en geconcentreerd blijven dan komt die overwinning zeker te weten. Eindstand DwO’15 JO11-1 - SJO LEBO/SVN/VVB JO11-2G 4-3.

JO09

Met 3 afmeldingen op zak ging jo 9 vandaag naar Koudekerke om te voetballen tegen VCK jo 9-2. Voor de wedstrijd goed doorgenomen wat we vandaag moesten doen.
Het belangrijkste hiervan was de instelling. Immers vorige week zaten we nog een beetje in winterslaap. De wedstrijd begon en VCK was toch wel de bovenliggende partij met een paar leuke voetballers in hun team.
Gelukkig voor Lebo wisten zij niet snel te scoren waardoor we in de wedstrijd bleven. Er werd geknokt voor elke meter en hier en daar werd er een schop uitgedeeld maar dat mocht niet deren. Helaas kort voor de rust maakte VCK kort achter elkaar 2 doelpunten waardoor we gingen rusten met een 2-0 achterstand.
In de rust verteld dat iedereen goed en hart werkt voor het team en dat we vast nog wel een doelpunt zullen maken als we zo doorgaan. De tweede helft begon en Lebo was iets sterker dan de tegenstander en wilde graag scoren.
Dit gebeurde dan ook. Levi maakte de aansluitingstreffer 2-1. We waren weer terug in de wedstrijd en Lebo wilde meer en bleef vechten voor de bal. Iedereen ging de duels aan vocht voor wat hij waard was. Uit een corner genomen door Luca schoot Timo de 2-2 binnen.
De stand was weer gelijk. Lebo ging door. Een uittrap van Nico kwam bij Levi terecht en die alleen op doel af ging en scoorde 2-3. We hadden een 2-0 achterstand omgebogen naar een voorsprong! Nu vasthouden tot het einde. VCK bleef het ook proberen maar dankzij goed verdedigingswerk van de mannen achterin en de keeper lukte het VCK niet om te scoren.
Luca deed dit aan de andere kant nog wel een keertje waardoor de eindstand uitkwam op 2-4. Een heerlijke overwinning die we hebben behaald.
Als we elke week zo'n inzet tonen dan volgen er nog meer overwinningen.

JO11-1
Kapelle uit altijd lastig, zeker op zo'n vroeg tijdstip.Maar gelukkig is het droog.8:30 de aftrap.Al vanaf het begin was goed te zien dan kapelle een technische ploeg was, maar dat compenseerden wij met veel noeste arbeid.
We waren aan elkaar gewaagd daardoor.Over en weer werden veel kansen gecreëerd maar het duurde tot na de time-out dat er een goal viel.Zhi maakte 0-1 en echt onverdiend vond ik het niet.
Maar aan het eind van de eerste helft wist kapelle met een hoge bal chloe toch te verschalken. 1-1Chloe had al menig redding gedaan.
Na rust bleek dat het harde werken bij velen zijn tol had geëist en kapelle werd sterker.Ze wisten uiteindelijk een 5-1 stand neer te zetten die niet op zijn plaats is.Vandaag een prachtige wedstrijd gezien en een enorme werklust
Als we zo volgende week tegen Arnemuiden spel komt het helemaal goed

JO08
Jo 8 uit tegen Arnemuiden jo8-2.Een mooie ochtend voor een potje buitenvoetbal. Aangename temperatuur droog en weinig wind. Arnemuiden startte gelijk stevig op en schoot al vlot 1-0, een niet te pakken doelpunt voor de keeper, ze bleven flink aanvallen waardoor onze verdediging de handen vol had aan een heel behendig spitsje, met rust was het 4-0 achter, ondanks dat probeerden we toch ook aan te vallen, via een mooie combinatie over links schoot Stan net mis.
In de 2e helft kwamen we toch wel wat meer aan de bal, en werden we wat actiever, maar tot scoren kwam het helaas niet, uiteindelijk werd het nog 8-0 voor Arnemuiden.

JO15

Na de flater van vorige week stond vandaag in het teken van eerherstel. Een gelijkwaardige eerste helft met wat slordigheden aan onze kant kwam er een aantal keer wat gevaar voor onze goal. Na een kwartier krijgen we plots de 1-0 tegen.
Net zoals vorige week 5 minuten later 3-0 achter. Wedstrijd gespeeld in 5 minuten. Vlak voor rust komt er nog een vierde bij. Inde rust verteld dat we zo door moeten blijven voetballen en wat harder moeten werken.
Met owen voorop in de strijd lukt dit en met succes. Milan maakt er 2 en met een 4-2 achterstand denkt hij een derde te scoren. Helaas wordt deze afgekeurd door een eerder gemaakt overtreding. Helaas verloren.