4 oktober 2019 21:30

Website Lebo

Je kunt gerust spreken van een doelpuntrijk weekend, de verslagen;

JO12: Na een aantal weken heerlijk voetbalweer, was het vandaag wat minder. Tijdens de warming-up wat regen, maar gelukkig begon het droog te worden toen het eerst fluitsignaal klonk. Vandaag moest de JO-12 tegen Serooskerke/Veere combinatie.
Tot ons verassing troffen we een volledig damesteam aan. Onze jongens en meisjes keken er gelukkig niet raar van op, want na 3 minuutjes stond de 0-1 al op het bord door Sander. Na de 0-1 kregen we het even moeilijk.
Maar onze meiden achterin stonden weer geweldig te voetballen. Jasmijn haalde met een prachtige tackle de 1-1 uit de goal.

En Neline verrichte ook weer de nodige reddingen. Het tweede kwart kwam er gelukkig weer een offensief vanuit onze kant. Bruce tekende voor de 0-2 en Keano bracht de ruststand op 0-3. In de rust weer wat afspraken gemaakt over overspelen, rustig blijven en kansen afmaken.
Dit advies werd goed opgevolgd. Na rust liepen we uit tot 0-13. Met goals van Sander 3x, Amilon 2x, Bruce, Vince en Keano.
Naast de aanvallers en middenvelder pikten ook nog 2 verdedigers hun goaltje mee. Kevin en Jasmijn maakte ook hun eerste goal.
Kortom, weer een keurige wedstrijd en een goed resultaat!

JO15: Na de flater vorige week in Goes stond dese week Dauwendaele op het programma. Eerste helft waren we beter en speelde aardig wat kansen bij elkaar.
We wister er hier 1 van te verzilveren. 10 minuten na deze goal viel uit het niets de 1-1. Na de rust was het initiatief voor Dauwendaele.
Wessel houd ons in deze fase op de been. 15 minuten voor tijd scoren wij de 2-1 en gaan we beter spelen. We scoren de 3-1 en daarmee is de wedstrijd gespeeld.
Met de 3-1 overwinnning hebben we de eerste 3 punten binnen.

JO11-1: Na een mooie start vorige week werd de positieve lijn deze week doorgetrokken in Vlissingen tegen sv Walcheren.
Na een eerste periode van aftasten waar beide ploegen aan elkaar gewaagd waren wisselden de aanvallende impulsen elkaar af. Er werd over de verschillende linies goed gecreëerd. 10 minuten in de eerste helft voelde de herfst zich achtergesteld en eiste zodoende enige aandacht... totdat Zhi de score opende en de herfst moest afdruipen; 0-1.
Lebo stond voor, de ban was gebroken. We gingen ook met 0-1 de rust in. Na de rust gaf de herfst niet meer thuis, trokken de wolken weg en werd het een blauwe hemel. Er werd goed gevoetbald met creatief voetbal.
Na enkele leuke acties probeerde Ryan vanop afstand... raak! 0-2, Koeman zag dat het goed was!
Er zat meer in; de klasseflits van Ryan die een verdediger volledig de mist in stuurde langs de zijlijn ontlokte waardering langs de zijlijn.
Lebo bleef aanzetten en werd beloond. Zhi, met zijn 2e van de dag verzilverde de 0-3. Een mooie voetbalochtend, Lebo comfortabel aan kop in het klassement. Top gedaan team. De trainers Mark en Orfeo zagen dat het goed was.
Eervolle vermelding voor de arbitrage. De beste man was fair en onpartijdig; zodoende ontsnapten we aan een vroeg tegendoelpunt na een overtreding.
Op naar de volgende dames en heren.

JO08: Thuis tegen Sluiskil jo9-1. Deze tegenstander een aantal weken geleden al gehad, toen hadden we er dik van gewonnen.
Gelijk maar verteld dat ze veel aan t trainen zijn geweest en dat t geen makkie zou worden. Dat bleek want met rust stonden we met 2-3 achter.
Dit was echt niet nodig, beter overspelen en t in de verdediging niet te moeilijk maken voor jezelf. Zorg ervoor dat ze niet kunnen schieten, dus simpelweg in de weg lopen bij de aanvallers.
Dit werd na rust heel goed gedaan, onze keepster was ook in topvorm waardoor sluiskil geen kans had om te scoren.
Gelukkig kwam er nog een mooie aanval van ons, vanuit een goeie voorzet werd de 3-3 gemaakt. Spannende wedstrijd om naar te kijken.

JO11-2: Gisteren stond de tweede competitie wedstrijd van de jo11-2 op het programma. De voortekenen waren niet gunstig. Onderweg naar vv.steen leek het of we door de Westerschelde reden ipv er onderdoor.
Gelukkig toen we het veld betraden was het zo goed als droog. Tijdens de voorbereiding de punten aangehaald wat bij ons nog beter kan/moet. Deze zijn: felheid en omschakelen.
In de eerste helft werd het al snel duidelijk dat we deze punten niet goed oppakten.
Telkens kwam de voorhoede van steen in de buurt onze keeper, omdat ons middelveld te laat of helemaal niet omschakelt. Doelpunten konden niet lang uitblijven.
Op een aantal speldeprikken van onze kant, die goed gepareerd werden door de keeper van steen, bleef het heel rustig voor het doel van steen. Voor de rust viel Caithlin geblesseerd uit, ook dit kwam ons spel niet ten goede.
Onze supporters en ik kwamen tot dezelfde conclusie: ze hebben wat peper in hun r..... nodig! In de tweede helft was er wat meer strijdlust van onze kant, daar ontbrak het aan in het laatste kwartier v.d. eerste helft waardoor we ook met 5-0 achterstonden.
Dani brak een paar keer goed uit aan de linkerkant en wist de bal knap voor te geven en ook Fay wist de bal een paar keer knap voor het doel te krijgen. Jammer dat de doelpogingen in het zijnet of in de handen v.d keeper belanden. Steen wist in de tweede helft nog 2 keer te scoren, eindstand 7-0.
Toch zijn we ook deze wedstrijd niet helemaal v.d. mat gespeeld en denk ik dat we nog beter kunnen. Volgende week weer een herkansing.

JO8 uit tegen GPC JO8-3
De start was net in een zware regenbui, maar dat deerden onze spelertjes niet. We gingen gelijk in de aanval en waren het meeste aan de bal.
Na een paar mooie aanvallen stonden we vlot op 2-0 voor en bleven vooral op de helft van de tegenstander voetballen, het werd 3-0, we konden niet verslappen en na een tegenaanval stond het plotseling 3-1.
Na rust hadden we tegenwind, dat maakte dat we de bal wat moeilijker wegkregen. We bleven lekker voetballen, overspelen gaat ook steeds wat beter, we misten aan beide kanten een paar mooie doelpogingen.
Op een gegeven moment werd het wel heel spannend toen het 4-4 werd en kansen over en weer bleven op te scoren. Tot net voor het einde Nick een mooie dribbel afsloot met een doelpunt. Het was het winnende, even later werd afgefloten.
Met 4-5 winst naar huis. Er is duidelijk groei te zien in het spel.