Jeugdwedstrijden 4 en 11 mei: "........wat een goal"!

15 mei 2019 22:00

Website Lebo

Vandaag de thuis wedstrijd tegen Kruiningen JO7-1 waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben. We speelden 4 tegen 4 waarbij Kruiningen 1 wisselspeler had.

Het 1e doelpunt kwam na een aantal minuten van onze tegenstander en we merkte dat ze best goed konden voetballen en dat we goed op moesten letten wat we met zijn allen ook goed deden en ze op tijd probeerde te stoppen.
Isa was dicht bij een doelpunt maar ging er net niet in wat jammer was. Onze tegenstander had wat meer kracht in de schoten wat een ruststand 0-3 opleverde. Even wat drinken en een peptalk dat we goed bezig waren en dat we best kansen krijgen.

Op na de 2e helft die hetzelfde liep als de eerste helft en wij toch ook weer kansen kregen, beide teams raakte regelmatig de doelpalen. Luca scoorde met een mooi doelpunt de 1-5 we gaven goed weerstand aan onze tegenstander die gewend waren om altijd met dubbele cijfers te winnen wat vandaag niet het geval was.
Luca wist zelfs vanaf eigen goal de bal in 1x bij de tegenstander in het goal te schieten ,wat een goal!!! heel goed gedaan. Isa was ook nog dicht bij een doelpunt maar het was haar niet gegund. Iedereen heeft vandaag heel goed gevoetbald en veel inzet getoond onlangs het verlies, daar wordt de trainer blij van.
Eindstand 2-7.

Jo 8 speelde vandaag zijn uitwedstrijd tegen SSV Jo 8-3. We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 0-1 voorsprong. Binnen een minuut stond het alweer gelijk door een afstandschot 1-1.
Lebo bleef aandringen kwam na een minuut of 10 op 1-2 door Beau.
Op dat moment waren we beter dan de tegenstander en leverde nog een goal op. Dave was degene die hem maakte.
Helaas konden we niet lang van de voorsprong genieten. SSV scoorde met 2 afstandschoten kort achter elkaar 3-3. Nog voor de rust maakte zij ook nog de 4-3.
Na de rust ging het spel op en neer met kansen voor beide teams. SSV maakte als eerste weer een doelpunt. Lebo probeerde aan te dringen en toonde veel inzet maar SSV scoorde weer 6-3. Door de werklust van iedereen scoorde Beau de 6-4.
We proberen alles om nog gelijk te komen en gaven ruimte weg achterin. SSV wist hier wel raad mee en scoorde nog 2x. Eindstand 8-4. Iedereen heeft hard gewerkt en een goede wedstrijd gespeeld. Daarnaast Dave en Taimhulla bedankt voor het meespelen.

Gisteren moest de Jo11 thuis spelen tegen VCK Koudekerke waar we van de winter nog met 1-3 van hebben verloren. 2e jaars met aanvulling van enkele meiden, maar toen was het ook een mooie wedstrijd, dus mogelijkheden.
Keano deed het uitstekend in de verdediging als laatste man en met zijn lange uittrappen hebben we er een wapen bij.
Door het goede verdedigden en middenveld gingen we de rust in met 0-0. In de rust nog wat accenten uitgelegd wat resulteerde in kansjes voor Vince, Noah en Zhi helaas ging hij er niet in, maar ook niet bij ons.
Allen zeer goed gespeeld, Kai, Roy en Jenz deden goed ballen veroveren en Noah en Sander op het middenveld belooft nog wat voor de laatste wedstrijden. Nu nog de kansen afmaken.

Gisteren de wedstrijd tegen Wolphaartsdijk. We, de JO09-2,  mochten op het hoofdveld spelen. We startten de wedstrijd met 7 tegen 7.
We hadden er zin in, na een aantal minuten gaf Valero in de eerste aanval een goede voorzet op Samuel waaruit de eerste goal geboren was.
Er werd veel over gespeeld en in de 1e helft werd t dan ook 9-0 waarvan er 4 vanuit een voorzet kwamen en er 2 zelfs met LINKS scoorden! Om het voor de tegenstander wat leuker te maken besloten we in de rust met 6 tegen 7 te spelen.
Ook onze vaste keeper ging weer eens voetballen. Ze wist zelfs te scoren. Het werd wel wat moeilijker maar we hielden het overzicht en bleven goed overspelen en vrijlopen. Eindstand 17-3.
Goed gespeeld allemaal, probeer elke wedstrijd zo samen te spelen.

Zaterdag morgen mocht de JO17  met 11 man op stap naar Koudekerke, op kunstgras. De vorige ontmoeting eindigde in 2-1 voor VCK, dus het beloofde een spannende pot te worden.
Het eerste kwartier was voor VCK. Weinig kansen maar het spel speelde zich vooral op onze helft af.
Naarmate de wedstrijd vorderde namen we dit initiatief over en kregen wel kansen 1 van deze resulteerde in de 0-1 we bleven kansen krijgen maar de 0-2 valt niet tijdens een hevige hagelbui vallen onze spelers in slaap en staat het uit het niets 1-1.
Na de rust met zonnetje voetballen ging beter uiteindelijk maken we de kansen af tot 3-1 dit had meer kunnen misschien wel moeten zijn maar hier blijft het bij.

JO12 speelde een slechte wedstrijd thuis tegen Walcheren JO12-2. Twee weken niet trainen is niet goed voor het samenspel. Wat we voor de vakantie goed deden, was weer weggezakt.
Veel lopen met de bal, ballen naar voren rossen en pas lopen als de bal in de buurt was. Gelukkig was Walcheren ook niet best en zo wonnen we beide helften met 2-1.
Maar met een beetje minder geluk hadden we hier net zo goed kunnen verliezen. Snel vergeten deze wedstrijd en weer goed gaan trainen want dat hebben we nodig!!! Eindstand 4-2.

Een avondwedstrijd stond er op het programma. Door een afgelopen meivakantie toch de zaterdagwedstrijd verzet. Zeelandia/Middelburg was de tegenstander waar we uit ook best lekker tegen gebald hadden ondanks de harde wind toen.
Het beloofde dus een spannende wedstrijd en dat werd het. De eerste 10 minuten was hier nog geen sprake van want we liepen al snel uit naar 3-0 dankzij vroeg storen en een goede passing naar elkaar.
Echter konden we dit niet vasthouden en werden we slordiger en sloeg er toch weer wat vermoeidheid van de schooldag in. De tegenstander voelde dit feilloos aan en wist ons goed in de tang te krijgen.
Onder deze druk vielen er toch wat goals aan onze zijde. Bij rust was de stand dan ook gelijk 3-3. Na rust weer een goede start maar het beeld was nu wat meer gelijk op. Dit was ook te merken in de stand ook die liep gelijk op.
Kansen en doelpunten over en weer hier werd het publiek zeker mee verwend. Spannend tot het laatst voetballend niet altijd al te netjes meer maar soms kan iets minder mooi voetbal ook leiden tot iets moois. Maar helaas trok toch onze tegenstander net in de laatste minuten aan het langste eind. Een leuke en ook een beetje bizarre wedstrijd was het wel.
Trots op het team dat het toch bleef knokken om de overwinning binnen te halen.
Zaterdag weer een thuiswedstrijd met hopelijk wel de punten aan onze kant. Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1 - Zeelandia/Middelburg JO9-3 6-7.

Goedenavond,
Vandaag moesten we, de JO07-3, tegen Walcheren voetballen. De eindstand was (ongeveer) 3 - 18. De kinderen hebben na een pittige sponsorloop enorm hun best gedaan.
We weten zelfs al te scoren. Nu nog leren om niet in te houden als de tegenstander dichterbij komt.

Een lekkere pot voetbal dat moest er vandaag weer eens een keer van komen.
En je hebt van die wedstrijden dat je het gevoel hebt dat alles lukt en dat was het. We begonnen nog iets te slap in de eerste 5 minuten maar toen kwamen we op stoom de ene naar de andere mooie combinaties vlogen over het veld.
Maar ook verdedigend gaven bijna niks weg mede door goed keeperswerk van onze keepster. We gingen rusten met een stand van 4-2.
Na rust pakten we het goede voetbal gelijk weer op en scoorden we er rustig op los. Verder kwamen we niet echt meer in de problemen en konden we de wedstrijd rustig uitspelen. Hier wordt je als trainer vrolijk van en trots.
We hebben als team een keurige partij op de mat gelegd met een goede overwinning tot slot. Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1 - Dauwendaele JO9-2 8-2.

Kapelle JO7-4 Lebo/SVN/VVB JO7-2.

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Kapelle op het programma en we moesten vroeg uit de veren (vertrek om 7:45 ) en dat na de sponsorloop waar iedereen hard heeft gelopen voor het goede doel en jeugdactiviteiten van de club.
Iedereen had goed geslapen en was redelijk uitgerust voor de wedstrijd tegen een tegenstander waar wij de vorige keer met dubbele cijfers van gewonnen hadden.
We speelden 5-5 zodat iedereen lekker kon ballen, Kapelle gaf meer weerstand dan de vorige keer en het koste voor ons meer moeite, we hadden ook nog een extra tegenstander namelijk de paal die we regelmatig raakte en de bal net elke keer aan de verkeerde kant terecht kwam en zo met 0-0 de rust in gingen, wat een pech.
Even wat drinken en voor iedereen een appeltje die Luca van zijn moeder had meegekregen voor wat extra energie. Klaar voor de 2e helft met hopelijk wat meer geluk en hopen dat de paal wat minder in de weg zou staan.
En jawel, Erik maakte ons los door een mooi doelpunt te scoren. Luca wist ook het net van onze tegenstander te vinden en later nog keer door een mooie assist van Isa, die dit goed had gezien. Kapelle wist ook nog een doelpunt te scoren 1-3 en daar gaf Isa nog antwoord op met een mooi doelpunt, lekker gevoetbald Isa hou dit vast!!
Die was ook gelijk de eindstand en gingen we met 1-4 Van het veld af, prima gevoetbald iedereen.

Zaterdag mochten we tegen Graauw. Ze speelden iets beter en dit resulteerde in een 0-2 ruststand. Na rust slordig uitverdedigen betekende 0-3. Na de 1-3 wordt het even spannend maar met de 1-4 valt het doek voor de JO17

JO12 speelde al vroeg tegen Apollo JO12-1. Net als vorige week kwamen we er niet aan te pas. Komt vooral omdat we niet allemaal meedoen en als de tegenstander dat wel doet, ben je kansloos. Voor rust hebben we 1 goeie kans gehad die er ook meteen inging maar zij scoorden er 4 en dat hadden er meer kunnen zijn. Na rust dezelfde score, al waren we toen echt wel wat beter en konden ze alleen scoren met hoge afstandschoten. Eindstand 8-2