Jeugdwedstrijden 6 april: "Dotten van kansen"

12 april 2019 22:15

Website Lebo

SJO LEBO/SVN/VVB JO7-2 - KAPELLE JO7-3

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Kapelle, beide teams 4 spelers om aan de wedstrijd te beginnen. Kapelle scoorde als eerst een doelpunt en Lars scoorde de gelijkmaker. We waren gelijkwaardig aan elkaar en het spel ging heen en weer met wat meer geluk aan de zijde van Kapelle wat een ruststand van 1-4 opleverde.

Even wat drinken en een kleine peptalk dat we toch wel konden winnen, proberen om goed over te spelen omdat makkelijker voetbalt. Zo gezegt zo gedaan en binnen de eerste minuten van de 2e helft scoorde Lars 2-4 en Erik de 3-4.
Dat ging makkelijk werd er gezegd. Maar dat was te snel geroepen want Kapelle schoot er van een afstandje toch al snel nog wat goals bij, wat de stand in eens naar 3-8 bracht. We zagen de winst verder weg zakken en er kwam wat teleurstelling aan onze zijde.
Lars wist toch nog zijn derde doelpunt te scoren, waarbij het daarvoor een paar keer helaas net niet lukte om ons positief te houden wat jammer was. Lars was wel man of the match met 3 goals, goed gedaan!!
We moeten nog leren om niet te makkelijk te denken als we snel scoren, zo leren we elke keer wat meer. Eindstand 4-8.

SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1 - SSV ‘65 JO9-2

Thuis tegen SSV stond ons vandaag te wachten. Uit was deze wedstrijd gelijk op maar trokken wij op het laatst aan het langste eind. We wisten dus wat er te doen stond.
Eigenlijk kwam het hierboven genoemde al snel uit en was de wedstrijd keurig in evenwicht. Van beide kanten van tijd tot tijd goed voetbal. Helaas zakte dit de laatste 5 minuten iets weg.
Na rust eigenlijk hetzelfde beeld alleen hadden wij de eerste 10 minuten het betere spel maar dan moet je wel de kansen benutten.
En zoals in de voetbalwetten staat beschreven als je ze zelf niet scoort krijg je ze vaak tegen.
Dit gebeurde helaas ook door gebrek aan concentratie vielen de doelpunten aan onze zijde. Het werd dus nog heel spannend want wie zou die drie punten nou pakken?
Het antwoord laat zich niet verrassen als je dit stukje leest het werd uiteindelijk een gelijkspel en dat was eigenlijk als je over heel de wedstrijd kijkt een terechte uitslag.
Volgende week weer een uitwedstrijd waar we ook weer vol aan de bak moeten. Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO9??1 - SSV ‘65 JO9-2 5-5.

SJO LEBO/SVN/VVB JO9-2

Thuis wedstrijd tegen Walcheren jo9-5 deze keer op Lewedorp. Vorige wedstrijd van gewonnen met 1-19, dus laten we eens gek doen! De achterhoede begon in de spits en de aanvallers werden verdedigers.
Ze speelden lekker over en de achterhoede sloot lekker aan. Ze waren fel op de bal en niet afwachtend. Bij rust was het 5-0.....laatste was van Ed (keeper van Walcheren).
Na rust werd t allemaal wat slapper, iedereen stond ongeveer weer op zijn vaste positie. Er werd niet meer goed samen gespeeld en de gretige spelers in de voorhoede gingen vaker op eigen houtje.
Het gevolg dat er wel 5 dotten van kansen gemist werden. We hebben uiteindelijk wel met 9-1 gewonnen maar qua voetbal kan het echt beter dat hebben we vorige week gezien! Goed weekend.

SJO LEBO/SVN/VVB JO8-1

Jo 8 moest vandaag uit aan de bak tegen MZC uit Zierikzee. We wisten op voorhand al een beetje dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden.
Gelukkig kregen we vandaag hulp van Thaimulla en Luca. We konden de wedstrijd starten met 7 tegen 7 dus iedereen kon spelen. Na een paar minuten spelen was duidelijk te zien dat MZC de sterkere was van de 2 teams en scoorde er rustig op los.
Ook mede door naief verdedigen van ons liep de score al hoog op voor de rust. 8-0. In de rust even de koppies bij elkaar gestoken en de afspraken doorgenomen.
Na de rust ging het beter en maakte Lebo het eerste doelpunt. Timo schoot van afstand in de korte hoek raak. 8-1. Helaas konden we hieruit geen moed halen om door te gaan.
MZC was gewoon beter. Zij maakten nog 4 doelpunten waardoor de eindstand uit kwam op 12-1. Hopelijk volgende week een tegenstander van gelijkwaardiger niveau.

SJO LEBO/SVN/VVB J12-1

Vandaag speelde de JO12 thuis tegen de nummer 2 Waarde. Vorige week werd er met goed voetbal gewonnen en we wilden deze lijn doorzetten.
Maar Waarde heeft 2 hele goeie voetballers die ons vaak de baas waren. Tel daarbij nog 3 spelertjes die veel lopen en we hadden een moeilijke ochtend.
Binnen een minuut stonden we 0-1 achter en hadden ze nog een paar kansen. Maar we speelden weer goed. Long werd goed ingespeeld en hij stuurde Bruce op links weg.
Met een snoeihard schot, hoog in het doel verschalkte hij de keeper. 1-1 Daarna lieten we weer de kaas van ons brood eten en stonden we 1-3 achter. Maar we bleven goed voetballen en direct na de time-out ging Long 5 man voorbij en schoot onze 2e binnen.
Daarna knalde hij ook de 3e binnen, vol in de kruising. Uit een corner scoorde Yannick knap de 4-3 en uit een volgende voorzet van Long kopte een verdediger de bal achter zijn eigen keeper. Dus rusten met een 5-3 voorsprong, helaas starten we slap en deden een aantal spelers slecht mee met aanvallen van de tegenstander.
Hierdoor kon Waarde terugkomen en zelfs op voorsprong komen, 5-6. Na een slimme pass van Long ging Milan alleen op de keeper af en stonden we weer gelijk. Helaas was de tegenstander conditioneel beter en kon nog 3 keer scoren.
Eindstand 6-9 in een leuke wedstrijd waar we bij vlagen echt goed voetbal lieten zien.

SJO LEBO/SVN/VVB J14-1

JO14 had vandaag een thuiswedstrijd tegen de koploper s Heer Arendskerke jo14. Je kon gelijk al zien dat het een goeie ploeg was met echt voetballend vermogen. Wij deden goed mee zonder kansen te creeren.
Arendskerke kwam op een gelukkige manier op voorsprong een verdwaald schot dwarelde over Wessel heen. Na de rust kwamen we op gelijke hoogte door Cas. Het spel golfde heen en weer waar arendskerke steeds wat gevaarlijker was, maar de verdeding gaf geen krimp.
We kwamen op achterstand door een ongelukkig eigen doelpunt en toen waren we het even kwijt want daarop volgde de 3-1 en 4-1.
De 4-2 werd er nog ingeschoten door wederom Cas maar de wedstrijd was al gespeeld. Arendskerke maakte er nog 1 waardoor de einduitslag op 2-5 kwam te staan.

SJO LEBO/SVN/VVB JO7-1

Jo7-1 tegen Serooskerke jo7-1 uit. We speelden 4 tegen 4 moesten op het laatst nog wat scharrelen met spelers ivm vervanging, onverwachte ziekte en vakantie.
Maar we begonnen gelijk goed hadden overwicht en scoorden 1-0 door Quinn na een mooie voorzet van Damian.
Daarna scoorden we snel nog 3 keer door Stan en Damian. We waren lekker op dreef mooie aanvallen en combinaties. We gingen comfortabel de rust in met 1-5. Na rust zakten we een beetje in en gaven de tegenstanders meer kansen.
Die werden benut en het werd 3-5, toen maakten wij gelukkig toch 3-6 en gaf het de trainer weer wat rust. Seroos scoorde toch nog een keer dus het was 4-6 eindstand.
Er had meer ingezeten als we de 2e helft meer felheid lieten zien, ondanks dat lekker weer een potje gewonnen we waren allemaal blij!!

SJO LEBO/SVN/VVB J11-1

De Jo11 had afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Oostkapelle. Na vorige week de winst te hebben weggegeven door eigenbelang voorop te stellen boven teambelang ...... gehamerd op organisatie en bijbehorend verdedigen.
We wisten dat de tegenstander sterker zou zijn, maar er werd goed in de organisatie gevoetbald en verdedigd dus de rust in met slechts een 0-3 achterstand en voor ons zelfs een paar kansjes. Sander gaf aan last te hebben dus gewisseld en de rest een compliment gegeven voor het getoonde spel.
Helaas, na rust werd het binnen 15 min 0-10 ..... misschien een goede omzetting van de tegenstander, maar wij misten vooral felheid om snel de duels aan te gaan.

Uiteindelijk 0-13 eindstand, dus min dat slechte kwartiertje (slechts 0-6).
Vooral met het tonen van je positie houden en je aan de afspraken ben ik blij, tegenstander kan gewoon een klasse hoger is geen schande om van te verliezen.
Succes volgende week, leider Frank is een weekendje naar Man-United.

Wedstrijden 30 maart

Wolphaartsdijk uit tegen jo9-2. Met 7 spelers op pad richting het kunstgras. De spelers voor de wedstrijd 3 opdrachten mee gegeven: *de verdediging moet staan *OVERSPELEN *vrijlopen*. Hiermee konden ze t de eerste 10 minuten doen.
Het ging als een tierelier, wat gingen ze van start. Binnen 2 minuten de 1e goal door chandly door een mooie steekpase van Samuel.
Kort gezegd zo ging t de eerste helft de hele tijd.1-7 in rust trots op hoe ze verdedigden, omschakelden en weer overspelend in de aanval gingen!
Na rust dachten we dat t vanzelf ging, binnen 1 minuut scoorde de tegenstander. We waren wakker, en speelden t spel weer. Bij de laatste time out (2-13) kregen ze een nieuwe opdracht!
De laatste 2 spelers moesten ook nog scoren, Levi kreeg een mooie bal voorgegeven en scoorde. De rest van de voorzetten waren voor Chantal, hoe graag ze ook zelf wilden scoren!
Stuk of 6 mooie voorzetten maar t wilde niet lukken. Eindstand 2-14 met een superteam die goed samenspelen en ook belangrijk, elkaar iets gunnen!
Leuk de eindstand maar vooral genoten van hoe er gespeeld werd.

De JO12 speelde op Lewedorp een thuiswedstrijd tegen Zeelandia Middelburg JO12-2. Door afzwemmen van enkele familieleden werd de wedstrijd in goed overleg met de tegenstander om 11 uur begonnen.
We begonnen een beetje twijfelend aan de wedstrijd. Wel goed overspelen maar slecht ingrijpen bij aanvallen van de tegenstander. Hier profiteerde hun spits van en stonden we al snel 0-2 achter.
We bleven wel goed combineren en na een mooie combinatie over links tussen Bruce en Long, kon de laatste doorgaan naar de keeper.
Hij legde keurig af naar Senna die m binnen schoof. Daarna weer misverstand tussen Espen en Neline, spits zei dankjewel en 1-3 achter. We bleven echter goed voetballen en na een gekraakt schot, stond Senna weer goed 2-3. De 3-3 net voor rust was van Long die goed meeliep en de bal netjes in het hoekje schoof.
Na rust waren we de baas. Espen kreeg amper een bal en wij legden de ene mooie aanval na de andere op de mat. Helaas was de afronding dan niet tussen de palen en het duurde te lang voordat onze 4e viel.
Die kwam er gelukkig wel. Senna stond weer op de goeie plek bij een lage voorzet en frommelde de bal in de goal. Niet de mooiste maar wel een hele belangrijke!! Verzet was gebroken en daarna scoorden we nog 2 keer. S
limme vrije trap op Milan die van dichtbij 5-3 maakte en Amilon maakte de 6e nadat de keeper redde op een hard schot. Mooie overwinning, nu nog wat beter overleg achterin en dan komen we helemaal niet in de problemen.