Het kan nog

6 april 2019 21:45

René van der Vliet

Een 0-1 nederlaag moest Nieuwdorp incasseren tegen MZC’11. Een verdiende overwinning voor onze gasten uit Zierikzee, een terechte nederlaag voor de thuisploeg?
Ik denk in beide gevallen van niet, maar er zullen ongetwijfeld toeschouwers, spelers en misschien wel trainers zijn die er ander over denken.

Het was een wedstrijd, in mijn ogen dan, waarin eigenlijk niet zo veel gebeurde. Nieuwdorp drong bij tijd en wijle aan en kreeg in de eerste en tweede helft kans(jes) om te scoren, maar hetzelfde gold ook voor MZC’11.
Er werd wel hard gewerkt, maar in het geval van Nieuwdorp met weinig resultaat. Hetzelfde kan gezegd worden over MZC’11. Bij rust was het dan ook 0-0.

Je zou denken dan wordt de tweede helft anders, maar dat bleek ijdele hoop. Ook de tweede helft waren beide ploegen veel aan de bal maar de meeste aanvallen leverden niets op.
Tot de treffer toch nog viel in het voordeel van MZC’11.
Ongeveer een kwartier voor het einde vloog de bal, geschonken door Bliek Tweewielers uit Heinkenszand, het Nieuwdorpdoel binnen, 0-1.

Na deze treffer gooiden de mannen van trainer Romeo van Aarde er nog een offensief uit, en kregen aanvoerder Teun Rentmeester (kopbal) en Stefan vd Klooster (schot) geen loon naar werken.
Het bleef tot het einde 0-1.

Zelf denk ik dat een gelijkspel de verhoudingen op het veld beter had weergegeven, Maar de situatie voor Nieuwdorp begint er nu wel erg somber uit te zien.