Jeugdwedstrijden 23 maart; "Rare smaak"

2 april 2019 22:15

Website Lebo

I.v.m. de omzetting naar een vernieuwde website van Lebo konden we de verslagen van 23 maart nog niet plaatsen. Natuurlijk willen we deze de lezers niet onthouden. Lees alle jeugdverslagen, opgemaakt door onze fantastische leiders en trainers

JO09-1:

Felheid het sleutelwoord van deze ochtend. We hadden er bij aanvang van de wedstrijd allemaal veel zin dus met die gedachte hadden we veel moed om te beginnen echter bleek eigenlijk al snel dat we te zwak op de bal zaten en de tegenstander deed dit wel.
We verzuimden om snel druk te zetten en om de ruimtes te zoeken. Daarbij vonden we elkaar niet goed en gingen er teveel ballen door het midden met veel balverlies tot gevolg. We gingen dan ook rusten met een achterstand 2-4.
Na rust hadden we weer wel even iets beter spel maar dat konden we niet lang vasthouden het was zelfs nog echt spannend 3-4. Maar door concentratiegebrek en felheid verloren we toch de slag en kon  de tegenstander verder uitlopen.
Hopelijk hebben we hier van geleerd en kunnen we over twee weken weer eens vuurwerk zien. Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO9-1  -  GPC Vlissingen JO9-1  3-7.

Lebo/SVN/VVB JO7-2  VCK JO7-1

Vandaag de thuiswedstrijd tegen VCK wat eerst jong Ambon zou zijn, maar naar overleg gewisseld met de tegenstanders om de 1e jaars tegen elkaar te laten voetballen om het wat eerlijker te maken. We begonnen de wedstrijd met 4 tegen 4 en 1 wissel aan beide kanten omdat VCK liever met een wissel speelde i.p.v iedereen te laten voetballen wat jammer was.
Ee begonnen de wedstrijd met goed overspelen naar elkaar wat ook best goed ging. Onze tegenstander kwam als eerst met doelpunt, wat bij ons niet wilde Erik was er een paar keer heel dicht bij maar op de mm miste wat jammer was.
Maar we bleven proberen wat toch niet lukte en bij onze tegenstander wel die eigenlijk niet veel beter waren.
We gingen de rust in met 0-4 wat eigenlijk niet verdiend was, even wat drinken en een stukje appel en de peptalk dat wij best kunnen winnen als we maar blijven over spelen. 2e helft ging beter en Lars scoorde al snel de 1-4, we kregen moet en gaven goed weerstand tegen VCK die het stuk moeilijker had dan de 1e helft. Luca zorgde voor de 2-4
We gingen de goede weg op maar we hadden tijd te kort om gelijk te komen en kregen helaas in de laatste minuut nog een doelpunt tegen wat de eindstand van 3-5 opleverde.
Iedereen heeft toch lekker gevoetbald, maar helaas geen punten gehaald, volgende keer gaat vast beter.

JO08:

Op naar Arnemuiden! Jo 8 had er zin in omdat we de laatste keer daar ook gewonnen hadden. Iedereen was er van overtuigd dat het vandaag weer eens gingen lukken om de overwinning mee te nemen naar Lewedorp.
De trainer waarschuwde van te voren dat er geen enkele garantie was dat er opnieuw gewonnen zou worden. De wedstrijd dan. Lebo begon goed aan de wedstrijd met gast optredens van Stan en Quin Otte en Thaimulla.
Al snel kwamen we op 0-1 en het was Lebo die alleen maar op de helft van tegenstander speelde. Daarom kon de tweede goal van Lebo niet uitblijven en scoorde Beau zijn tweede goal van deze ochtend.
Met deze stand gingen rusten en opnieuw dacht iedereen dat de overwinning al binnen was.

Toen begon de tweede helft! Wat was er in de rust gebeurd. Niet bij Lebo maar bij Arnemuiden. Het beeld dat de eerste helft er was, was nu totaal omgedraaid.
Arnemuiden voetbalde op helft van Lebo wat al snel goals voor hen opleverde. 2-2. De trainer begreep er niets van hoe kon dit nou.
De wedstrijd ging verder en het was Arnemuiden die nog meer goals maakte en Lebo deed wat het kon maar kon geen tegenstand bieden. Eindstand 5-2.
Na de wedstrijd nog even napraten met kinderen en ouders die mee waren. Tijdens de bespreking werd duidelijk dat er in de tweede helft deels andere kinderen mee speelden die we in de eerste helft niet gezien hebben. Al met al hielden we een beetje een rare smaak over aan deze wedstrijd.

JO11:

Afgedroogd. Het woord van vandaag bij de jo11. Of misschien schiettent, die zou ook nog kunnen. Uit naar Noormannen, Westkapelle, stiekem toch een half uur rijden, maar dat geeft niet als we maar een leuke pot voetbal te zien krijgen.
Het begon met een beetje aftasten van de tegenstander, we waren te voorzichtig met ze. Diverse speldenprikjes heen en weer, maar het eerste doelpunt van de dag was voor ons, 0-1.
Dat bleek voor de tegenstander helemaal geen probleem en ze bleven rustig verder gaan met hun eigen spel, wij niet. Wij gingen ons teveel op de bal richten en te weinig op de spelbezetting van de Noormannen. Dat resulteerde in 3 onnodige tegengoals. 1-3 .

In de rust uitgelegd wat er fout ging. Vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. En nog voor de time-out stonden we opeens met 9-1 achter, Dit kwam omdat we door een blessure met 7 tegen 8 stonden te spelen maar ook omdat teveel voor de bal gingen spelen.
En achterin gaven we de bal gewoon aan de tegenstander, "scoor maar hoor". uiteindelijk werd de uitslag naar 13-3 getild. Keano wist in de tweede helft nog wel 2x te scoren maar dat was niet genoeg om te winnen.
We hebben over de gehele wedstrijd toch wel veel kansen weten te creëren, alleen jammer dat er maar zo weinig in gingen. Een typisch geval hij  hoeft er niet in, het mag. Waar het bij ons zoveel moeite kost om te scoren, zo makkelijk ging het bij Noormannen.
Als we niet zoveel met ons zelf waren bezig geweest en de tegenstander het iets moeilijker hadden gemaakt, hadden we hier een leuk resultaat kunnen halen, maar de ene dag is de andere niet. Volgende week weer een nieuwe kans.
Deze snel vergeten

JO12:

Kloetinge JO12-3 was voor de winterstop een leuke, gelijkwaardige tegenstander, waar we net van wonnen. Nu totaal anders.
Ik weet niet of ze andere spelers hadden of gewoon beter hebben getraind maar we kwamen er niet aan te pas. Waar zij met een heel team voetbalden, vrij liepen en elkaar hielpen, stonden er bij ons teveel af te wachten, niet op te letten en ballen te missen.
Uiteindelijk scoorden ze er ‘maar’ 8 terwijl dat er ook wel het dubbele hadden kunnen zijn.
Wij zijn wel een paar keer voor de goal gekomen en alleen Senna wist te scoren. Eindstand 8-1