Jeugdwedstrijden 9 maart: Stormachtig!!

12 maart 2019 22:15

Website Lebo

Vanwege spelerstekort (voorjaarsvakantie) hadden maar liefst drie opponenten afgemeld, waardoor de JO14, JO17 en JO09-2 vrij waren. Ook de JO12 had een vrij weekend. Op een stormachtige zaterdagmorgen speelden 3 JO07 teams thuis. (JO03 verslag volgt)

Jo7-1 Kapelle Jo7-2
Eindelijk weer eens een wedstrijdje voetballen en wel tegen Kapelle een bekende tegenstander bleek, eerder eens van verloren. Kapelle ging er gelijk tegenaan en wij moesten nog wat wakker worden uit de vakantie roes en nadenken hoe het ook weer ging in de wedstrijd... Dat betekende dat we al snel met 0-3 achterstonden.
Daarna wisten we het weer en gingen meer voetballen en ging het soms gelijk op. We schoten regelmatig richting het doel, soms maar net mis. Stan opende uiteindelijk. Daarna Toots en Nick.
De tegenstander was zelfs even van zijn stuk waardoor 1 spelertje even boos moest afkoelen bij zijn moeder. Met rust was het 3-5, en na rust hadden we wind mee dus hadden er moed op.
Het ging wel meer gelijk op echter Kapelle speelde handiger: hadden mandekking beter in beeld en ook positiespel was bij hun al beter ontwikkeld.
Het werd uiteindelijk 4-8, desalniettemin was het een leuk potje en vond iedereen het fijn om weer te voetballen.

Lebo/svN/vvB JO7-2  Patrijzen JO7-2.

Vandaag de thuiswedstrijd tegen de patrijzen JO7-2  die wat laat begon omdat de tegenpartij op Nieuwdorp stond i.p.v Lewedorp. We kregen vandaag versterking van damian die met ons een keer meespeelde.
We hoopte 5-5 te kunnen spelen maar patrijzen had er maar 4. En werd dus 4 -4 gespeeld met aan onze zijde 1 wissel. Patrijzen gaf aan als het te gek zou worden, dat wij de wisselspeler ook in konden zetten. Maar dat was niet het geval en patrijzen had moeite met onze JO7-2 met kansen aan beide zijden maar geen doelpunten de 1e helft.
Dit had patrijzen nog niet meegemaakt en er zat een kans in om ze de eerste nederlaag te kunnen bezorgen. Even wat drinken en een stukje appel om vol voor de 2e helft te gaan. Wat wij ook deden met 100% inzet maar het lukte net niet en kregen een doelpunt tegen.
We gingen voor de gelijkmaker en meer, maar het was ons niet gegund en kregen de laatste minuten nog 2 doelpunten tegen wat de eindstand van 0-3 opleverde. Een gelijkspel had zeker verdiend geweest, aan de inzet heeft het zeker niet gelegen.
Wat een teamspirit, super goed gedaan iedereen!!! Ben trots op jullie, op naar de volgende met hopelijk wat meer geluk aan onze zijde. Prettig weekend iedereen.

Vandaag heeft Jo8 zijn 2e wedstrijd van het seizoen gespeeld uit bij Kloetinge. We mochten spelen op het kunstgrasveld wat voor de meesten toch wel even raar was.
We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen op voorsprong door een afstandschot van Beau. We probeerden ook nog de 2e te maken maar het was Kloetinge die 2 keer achter elkaar scoorden. Zo keken we tegen een 2-1 achterstand aan.
Gelukkig maakten we snel weer gelijk door Beau nadat goed de bal was afgepakt door het middenveld (Joep en Veronique). Helaas gingen we niet rusten met deze stand want het was Kloetinge die opniew 2 keer snel scoorde. Ruststand 4-2.
In de rust ging de trainer opzoek naar drinken en moest 2 handtekeningen zetten om de can ranja mee te nemen naar het kleedlokaal. Tegen de spelers gezegd wat er beter moest in de tweede helft en daarmee gingen we proberen de achterstand weer goed te maken.
Helaas was het Kloetinge die nog 4 keer scoorde en wij slechts 1x door Levi. We waren gewoon een beetje de kluts kwijt en vergaten om onze taken uit te voeren.
Desondanks heeft iedereen goed gespeeld en willen we Levi en Jet bedanken dat ze mee hebben gedaan met ons team.eindstand 8-3.

Windje mee: Vandaag moest de Jo11 vroeg uit hun bed wegens de vroege wedstrijd in Wemeldinge aanvang 8:30 uur. Daar aangekomen was de tegenstander al aan het warmlopen en redelijk groot. Dus maar een goed verdedigend blok opgezet van Sander, Kay en midmid Long.
Dit pakte, met windje mee, goed uit met een 3-0 voorsprong door 2x een mooi schot van Long en 1x Keano uit een snelle intro van Milan (slim uitgespeeld). Wij dachten dat dit echter niet genoeg zou zijn om de overwinning over de streep te trekken met windje tegen.
Dus in de rust Vince samen met Long in het centrum geposteerd om de te verwachten afstandsschoten eerder tegen te houden. Maar we liepen uit door goed druk zetten en een mooie goal van Vince👍. Zou het dan toch lukken?
Het antwoord is ja, door de 0-4 achterstand wist Wemeldinge het niet meer  en Milan schoot zeer mooi binnen na goed overspelen van Zhi, Roy, Keano en Vince. Daarna weer goed uitgespeeld door Zhi en Vince 0-6.
En daarna wilde iedereen wel een doelpuntje meepikken en we iets teveel voor eigen kans gingen. Eindstand 0-7 en terecht gewonnen volgens coach en leider tegenstander.
Zij waren individueel sterker, maar LEBO speelde beter over. Tot maandag op de training.

Vandaag uit naar Zeelandia/Middelburg enigszins iets gehavend met ziektes en fitheid maar dan ken je de bikkels van JO9-1 nog niet. We hadden een late wedstrijd 11.45 uur maar op zich was dat wel een keer lekker.
Door de wind zou dit best wel eens een zeer op en neer gaande wedstrijd kunnen worden en dat geval was het. We hadden de eerste helft veel moeite met de wind.
De ballen kregen we slecht weg en onze keeper had alle moeite om die rare zwabber ballen tegen te houden. Het was alleen maar tegenhouden maar jammerlijk ook incasseren.
In de rust even weer de kopjes omhoog de focus terug en er weer in klappen natuurlijk meegegeven dat we slim om moesten gaan met de wind wat ook al heel moeilijk is als je met wind mee speelt.
In de tweede helft het verwachte beeld nu waren de rollen omgedraaid en hadden we beter grip op de bal alleen de conditie ging ook een beetje parte spelen aangezien we geen wisselspelers hadden moest iedereen vol aan de bak.
Gelukkig voor ons vielen de doelpunten er nu ook makkelijk in en kwamen we zelfs terug in de wedstrijd en liepen we ook uit in de stand.
Verder moeten we het spel maar vergeten vandaag want de wind was een grote spelbreker. Uiteindelijk toch de 3 punten in tas. Eindstand Zeelandia/Middelburg JO9-3  -  SJO LEBO/SVN/VVB JO9–1  6-9. Het is geen grap!