PRIJSVRAAG

9 maart 2019 22:00

René van der Vliet

Was de harde wind, die dwars over het veld stond, de oorzaak van de 2-0 nederlaag tegen DBGC?
Volgens mij niet. Wat zou de oorzaak dan zijn?

De eerste helft was van beide elftallen nu niet bepaald van een behoorlijk niveau. Misschien heb ik iets gemist, maar ik geloof dat beide keepers net niet in slaap zijn gevallen, want veel gevaar was er niet voor beide doelen. Zowel het elftal uit Oude-Tonge als Nieuwdorp konden in de eerste helft niet imponeren.

DBGC probeerde nog iets voor elkaar te krijgen door over de grond te spelen, maar Nieuwdorp volhardde vaak in hoge lange ballen die regelmatig een prooi van de wind werden. Rust 0-0.

De tweede helft was grotendeels een kopie van de eerst helft wat speelstijl en wind betrof. Nieuwdorp drong iets meer aan, maar DBGC maakte het eerste doelpunt. In de 65e minuut werd het 1-0.

In de 75e minuut scoorde DBGC de 2-0, maar gelukkig voor Nieuwdorp werd dit doelpunt afgekeurd, zodat Nieuwdorp op jacht kon naar de gelijkmaker.
Want twee minuten later kreeg Stefan vd Klooster een mooie kans, maar hij vond de DBGC-keeper op zijn weg.

Toch kwam de thuisploeg op 2-0, dat gebeurde in de 80e minuut en dat betekende ook de eindstand van dit winderige duel.

Verlies voor Nieuwdorp en dat komt in deze fase van de competitie niet goed uit. Er zullen supporters zijn die wel een oorzaak zien, maar wat is dan de oplossing? Je zou er bijna een prijsvraag voor uitschrijven.