Niet nodig

20 januari 2019 14:00

René van der Vliet

Het was niet nodig om van AXEL te verliezen. Dat het uiteindelijk nog 1-3 werd voor het team van Cees Houtepen, is voor de statistieken, maar in de eerste helft had Nieuwdorp toe moeten slaan en dat deden ze nu net niet.

De eerste helft speelde het elftal van Romeo van Aerde best een aardig potje voetbal. Er werd lekker fanatiek gespeeld en ook combinerend was het aardig om te zien. Een grote kans was er voor Stefan vd Klooster, zijn schot vloog via de lat het veld weer in.
Maar ook AXEL probeerde, met zeldzame uitvallen, de defensie van Nieuwdorp te testen. Keeper Leon de Goffau werd in de 23e minuut op de proef gesteld.
Met een knappe reflex tikte hij de bal na een kopbal van AXEL uit het doel. Het lichte overwicht van Nieuwdorp werd in de 25e minuut beloond.
Teun Rentmeester kopte knap binnen, 1-0. Met deze voorsprong ging Nieuwdorp de rust in.

Hoe anders was de tweede helft van de kant van Nieuwdorp. Er was weinig terug te zien hoe er de eerste helft werd gevoetbald. De 1-1 kwam dan ook op het scorebord door slap verdedigen.
Het werd nog erger voor de thuisclub toen AXEL in de 88e minuut op een 1-2 voorsprong kwam. Wanhopig werd er nog gezocht naar de gelijkmaker, zodat er tenminste nog één punt in Nieuwdorp bleef, maar uiteindelijk werd het 1-3 voor de rode lantaarndrager.

Deze nederlaag was niet nodig geweest, maar er resteren nog genoeg wedstrijden om te revancheren.

De wedstrijdbal was geschonken door Café Pension De Goede Verwachting, Lewedorp.