Niet best

24 november 2018 21:45

René van der Vliet

Nee, het was niet best. De supporters van Nieuwdorp zullen zeker niet genoten hebben van het spel van Nieuwdorp. Enigszins geflatteerd was de uitslag wel, 0-4, maar het vertoonde spel geeft te denken.

Yerseke was over de gehele wedstrijd duidelijk de betere ploeg, op misschien een minuut of tien in de tweede helft na, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.
Dat de ruststand 0-1 was, mag een klein wondertje genoemd worden.
Niet dat Nieuwdorp geen kansen kreeg, dat zeker wel, maar de keeper stond op zijn post, zo ook Ruud la Grand. Aan de keepers lag het vanmiddag niet.
Waar het wel aan lag? volgens mij, maar wie ben ik, lag het o.a. aan het vele balverlies, waardoor Yerseke het spel in de schoot geworpen kreeg.
Door een doelpunt in de 28e minuut van Axel Koster werd de rust met een 0-1 stand bereikt.

Zoals gezegd begon de thuisploeg voortvarend aan de tweede helft. Ook nu weer kansjes, schoten van o.a. Martijn de Goffau en kopballen van Kevin van Iersel, troffen geen doel.
De doelpunten vielen helaas, voor Nieuwdorp, aan de andere kant. Door doelpunten van Arjen de Koeijer, Iorn Lindenberg en in blessuretijd nogmaals Arjen de Koeijer, werd de einduitslag op 0-4 bepaald.

Het beste is dat dit duel zo snel mogelijk wordt vergeten volgende week bij Tholenseboys zullen de drie punten gepakt moeten worden want anders  worden de problemen nog groter.