Jeugdwedstrijden van 5 mei

8 mei 2018 22:15

Website vv Lebo

We beginnen de wedstrijdverslagen bij de JO15. Afgelopen maanden was Olde duidelijk in zijn bewoordingen na wat verliespartijen :"ze kunnen het best wel, maar je moet ook wel willen". Dit weekend tegen WIK (Willen is Kunnen) uit Kerkwerve.

Olde; Vandaag de dag mochten we aantreden tegen WIK'57. Na alles nog verloren te hebben na de winterstop waren we het met zijn allen eens dat we eens moesten winnen. De eerste helft verliep niet volgens plan en kwamen daarom ook op achterstand 0-1 daarna ook 0-2.
Daarna herpakte Lebo zich en kwam voor de rust op gelijke stand door 2 mooie doelpunten van Milan Tatenhove. 2-2 gingen we de rust in. Na de rust was het spannend na veel kansen heen en weer schoot 10 minuten voor tijd Milan Rijk ons op 3-2 voorsprong.
Daarna bleef het nog spannend en door de doelman Kane behielden we de voorsprong. Milan Rijk eindigde de spanning door met een mooi doelpunt de 4-2 tegen de touwen te schieten.
We hebben er lang op gewacht, maar de eerste 3 punten zijn binnen na goed werk van heel het team. Kunnen is Willen!
Oscar namens de JO13: Vandaag hadden we een uitwedstrijd naar Westkapelle tegen de Noormannen. We hadden een gehavend team zonder Wessel, Sebas en Danny. De eerste helft had Noormannen een klein veldoverwicht, omdat wij net niet fel genoeg waren.
De klutsballen vielen allemaal voor de Noormannen, omdat ze net iets meer de bal wilde hebben. We kwamen door een onterechte gegeven corner tegen achter op 1-0. Na de rust hadden wij een veldoverwicht en was er maar 1 team dat de overwinning verdiende, helaas kwam die er niet.
Cas scoorde de 1-1 maar de 1-2 wilde maar niet vallen terwijl er wel de mogelijkheden voor waren. Een gelijkspel dus deze week! 1-1.

JO11-2, Rick Delhez:"Vanochtend vroeg stond SSV Goes op het programma, 8:00 vertrek 8:45 voetballen. Na flink wat "kunst en vliegwerk" toch nog 7 voetballers op de been kunnen brengen (dank aan Bruce , Sander en papa Frank die om 7:25 uur nog bereid was om het roer om tegooien en met Sander naar Goes te komen).
We hadden een tegenstander, die elkaar goed wisten te vinden, weinig wilde trappen maar echt overspelen en vrij lopen. Toch begonnen we redelijk goed, na wat coaching stonden we goed op positie en werd SSV goed vast gezet, met name achterin stond het redelijk stabiel met Kevin en Sander.
Na ongeveer 15 minuten wist Robin aan zijn tegenstander te ontsnappen en ging richting goal keek goed waar de keeper stond en schoot hem in de verre hoek, mooie goal. Chloe hield ons daarna in de race door een mooie redding, ze duwde de bal met een reflex over de lat na een inzet van dichtbij.
Met 0-1 gingen we de rust in. Jammer dat we niet konden wisselen want met name Neline zat er al flink doorheen. Ik was best tevreden over de eerste helft, verwachte nog iets meer strijdlust (Robin en Amilon). Niet alleen scoren is voetballen maar ook de tegenstander vastzetten en opjagen hoort er ook bij. Na de rust kregen we al snel de gelijkmaker rond de oren.
Chloe was wat ongelukkig met het uitkomen op een doorgebroken speler, die ze anders eigenlijk bijna altijd stopt. Langzaam ging de vermoeidheid ons parten spelen, SSV scoorde weer door een doorgebroken speler 2-1. Kop omhoog het kan nog steeds, maar waar we anders vele doelpogingen hebben, hadden we er nu maar een paar.
Op het laatst Neline naar achter gezet en Sander doorgeschoven want Neline zat er helemaal doorheen. We gingen voor de gelijkmaker, maar helaas hij viel aan onze kant. Eindstand 3-1.  Met vlagen best goed gevoetbald en goed gewerkt. Volgende keer beter.

Jo9-1 (Lebo-Zeelandia). JO09-1: Vanmorgen Zeelandia te gast gehad om tegen te voetballen.We begonnen goed aan de wedstrijd, het spel ging leuk op en neer. En voor allebei de ploegen waren er kansen. Alleen Zeelandia wist het net wel te vinden. Ruststand 0-2. Na rust hetzelfde spelbeeld. Zeelandia profiteerde nog van wat verdedigende foutjes zodat de stand haverwege de tweede helft op 0-4 stond. Ondanks het sterke slot offensief van ons en de vele kansen wisten we de stand nog naar 2-4 terug te brengen. Jammer dat we verloren hebben, maar het was wel een leuke wedstrijd om naar te kijken . Allemaal prettig weekend.
JO09-2: Uit tegen VCK dat stond vandaag op het programma. Een bekend team dat we in de najaarscompetitie ook al een keer tegen zijn gekomen. Maar nieuwe kansen zijn er natuurlijk voor beide kanten en we moeten niet meer in het verleden denken maar vooruit. We gingen voortvarend aan de wedstrijd beginnen wat ons geen windeieren legde.
De eerste twee doelpunten lagen er dan ook al snel in bij de tegenstander wel te verstaan. Daarna ging het even gelijk op en konden we het doel even wat minder vinden de werklust was er niet minder om. Na rust is bij ons altijd een moeilijk punt want we komen de kleedkamer wel eens slaperig uit en geven dan de tegenstander het gevoel dat er wat te halen valt echter dit was niet het geval.
Gelijk na rust pakten we het goed op en gingen door op dezelfde voet als de eerste 10 minuten voor de rust. We vonden het doel weer beter gaven niks weg van achter en het middenveld stond als een blok( kleine omzetting in de opstelling gelukkig pakte goed uit word vervolgt) zo win je wedstrijden en dat voelde we. Ik denk dat de velden van Koudekerke ons goed liggen. Leuke wedstrijd, goed collectief voetbal en prachtig weer. Trots op onze jongens en meiden. Eindstand VCK JO9-2  -  LEBO/SVN/VVB JO9-2  1-8.

Vanochtend Walcheren JO7-1 uit. Met 6 spelers op pad ( we hebben een luxe probleem met 8 fanatieke spelers dus zijn er nu elke week 2 ‘vrij’). De tegenstanders waren ook met 6 dus alles is het veld. We gingen vol overtuiging het veld op maar Ai,Ai  de doelpunten vlogen om ons oren en wat was de tegenstander goed.....in de rust was het dus al 7-0 voor Walcheren.
De welbekende peptalk gegeven en een beker siroop en op naar de 2e helft. We verden wat sterker en kwamen al vaker aan de andere kant van het veld maar ze wilden er niet in. Na 2 goals tegen nog maar eens een aanval en Ailine ging er gewoon vandoor met de bal en redde onze eer!
Helaas nog 2 tegengoals, eindstand 11-1 verloren. Frankwin jullie eer was ook gered, 1-18 dan toch?  Ja klopt, eer gelukkig gered met een mooi goal.
Lebo/svn JO7-2  Veere JO7-2. Vandaag de thuis wedstrijd tegen Veere die met 4 spelertjes zijn afgereisd naar Lewedorp. Wij hadden 7 spelertjes en begonnen dus met 3 wissels aan de kant om te kijken wat de wedstrijd ons ging brengen. Veere scoorde na een aantal minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd en moesten aan de bak om te zorgen dat het er niet meer zouden worden.
In het begin ging dat redelijk goed maar daarna ging het wel makkelijk voor Veere om te scoren. Een extra paar spelertjes erbij om het team te versterken en proberen om ze tegen te houden. Bij de rust stond het op 0 -8 ,even wat drinken en een appel en dan gingen we proberen om ook een goal te maken. En dat lukte ,Isa haalde ons met mooi doelpunt van de nul af goed gedaan!!
We gingen nog voor meer ,wat helaas niet meer gelukt is. We moeten nog net wat meer strijd leveren om de bal te veroveren en om ze niet zo makkelijk te laten lopen maar dit krijgen we elke wedstrijd en training steeds een beetje meer. De tegenstander had iets meer voetbal in het team zitten wat ons tot de eindstand van 0 - 18 bracht.
maandag 7 mei: JO11-1, Apollo JO11-1 tegen LEBO/SVN/VVB JO11-1. Afgemaakt, ingeblikt of van de mat geveegd, kies er maar 1 uit. Op een heerlijke maandagavond zijn we aan alle kanten voorbijgelopen. Terwijl Apollo goed bewoog en lekker overspeelde, gingen wij pas iets doen als de bal in de buurt kwam en dat was steeds te laat.
Er werden geen duels gewonnen want we waren te laat!!!!! In 2 helften zijn we tot 1 kans gekomen en ook die werd voor een leeg doel verprutst.
Eindstand 10-0, een wedstrijd om heel snel te vergeten!!!!!