Jeugdwedstrijden 24 maart: pep-talk, uitblinker en 0-21

27 maart 2018 16:45

Dit weekend gingen bijna alle wedstrijden door, op 1 na, de JO07-1 uit naar Vlissingen. Reden: Vlissingen had maar 2 spelers (van de 4 benodigd!). Maar goed, kan gebeuren. De JO17 ging op bezoek bij MZC 17-2. John de Jager nam de taken waar i.v.m. afwezigheid van Elmar en Pieter, die deze middag zelf moesten aantreden bij hun team waarin ze voetballen

Vooraf nog de afspraak: "speel net als 2 weken geleden tegen Kapelle, niet reageren op beslissingen of overtredingen". De JO17 begon redelijk goed aan de wedstrijd, nam initiatief, maar kwam toch 1-0 achter door een persoonlijke fout achterin. Toch werd het kort daarna 1-1, Kevin was alert bij de voorzet uit een corner.
Toen Matthijs de 1-2 binnen kopte en Philip de bal uit een vrije trap zomaar zag binnen rollen leek er bij 1-3 niets aan de hand. Rust.
Toch vergat men daarna verder te voetballen en gingen sommigen zich meer bemoeien met de tegenstander en de scheidsrechter. Hiervoor kreeg men in de 2e helft de rekening gepresenteerd. Niet opletten bij een vrije trap (MZC speler stond helemaal vrij) en een bal uit een vrije trap die ook zomaar binnen viel, 3-3.
Toch werd het uiteindelijk 3-4 uit een strafschop door Max (hands in de 16), al leek Dave even MZC te helpen, maar hij herstelde zijn fout met een prima redding.
Kortom, moeizaam maar wel verdiend. "Normaal doen" en het had makkelijker gekund deze middag.

De JO15 speelde een prima partij, maar ook deze morgen 15 minuten van onachtzaamheid en onoplettendheid. Na een 0-1 bij rust tegen de Meeuwen, direct na rust de 1-1 door Soren. Milan had de 2-1 op de schoen, maar de keeper pareerde de inzet. I.p.v. dus 2-1 werd het 1-2, en Lebo was even van slag. Meeuwen liep uit naar 1-6, maar toen herpakte de JO15 zich. 2-6, doelpunt Milan. Een te groot en onnodig verlies.

De JO13 van Oscar en Rick: Vandaag de wedstrijd tegen Apollo op het programma. We begonnen heel slap en futloos. We gingen geen duels aan en als we ze al aangingen was het voor 50%, niemand haalde zijn of haar niveau.
We kwamen dus op een 1-0 achterstand. Na die tegengoal kwam het besef dat we wel degelijk 100% moeten geven anders gaan deze wedstrijd niet winnen. We kregen weer een veldoverwicht wat resulteerde in een 1-1 ruststand. Na de rust gingen we eigenlijk vrij snel weer op de goede voet verder. We kwamen nog 2 keer tot scoren.
Doelpuntenmakers waren Cas, Danny en Wessel. Vandaag een uitblinkende Jelmer gezien die het voortouw nam in duels aangaan en winnen. Een leerzame wedstrijd waarin we erachter zijn gekomen dat wij geen wedstrijd kunnen winnen als we geen 100% inzet en beleving tonen, gelukkig kwamen we er op tijd achter en hebben we goed gereageerd als team!

De JO11-1 mocht vandaag tegen de Meeuwen JO11-2. In het door een lekker zonnetje verwarmde Zoutelande, begonnen we met Jasmijn en Yannick als welkome aanvulling. Omdat zowel Pascal als Mika er niet was, hadden we er maar net genoeg voor 7 tegen 7.
De wedstrijd ging lekker op en neer en ook de doelpunten vielen aan allebei de kanten. Dat was vooral goed van ons, omdat er bij ons maar 5 meededen, en ja, er stonden er echt 7 binnen de lijnen.
De eindstand was uiteindelijk 6-5, met mooie doelpunten van Yannick en Pieter. Als we allemaal mee hadden gedaan hadden we zeker de punten meegenomen uit Zoutelande, maar zo was het dus helaas niet.

Rick Delhez namens de JO11-2: Vandaag in Borssele tegen RCS-jo11-3.  Ik had 2 afmeldingen gehad, dus een extra speler was welkom. Frank was bereid om een speler door te schuiven, en dat werd Caithlin. Chloe had haar vinger gekneusd en kon wel voetballen, maar niet keepen. Luuk de Bas was bereid om te keepen.
We zijn gestart met Kevin en Caithlin vanachter, en dat ging best lekker. Caithlin was wat zenuwachtig voor haar eerste wedstrijd met de"grote jongens" maar dit  was nergens voor nodig. Ze voetbalde hartstikke goed en kan zeker mee met onze groep.
RCS had wel wat overwicht, maar we voetbalden zeker niet slecht, er werd bij vlagen goed overgespeeld en stevige duels aangegaan.  Verdedigend stond het goed, alleen zijn we soms te laat in de omschakeling bij bal verlies, waardoor we vanachter een mannetje tekort komen.
Als we dat nog wat kunnen verbeteren, dan is het voor de tegenstander moeilijker om te scoren. Ik denk dat we in de eerste helft even veel doelpogingen hebben gehad als RCS, maar wij vonden steeds de keeper ipv het net. RCS wist 2 keer te scoren. In de rust heb ik ze voorgehouden dat als we zo doorgaan de doelpunten vanzelf komen.
Na de rust kwamen we gelijk onder vuur te liggen. We kregen al gauw wat doelpunten tegen, wat resulteerde dat de meesten hun hoofd lieten hangen. Na flink wat pep-talk bleven we toch vechten en gingen we de duels weer aan.
De tegenstander die uit de grote stad komt was daar niet van gediend, wat resulteerde in flink wat gemopper op elkaar en de scheids. Even wilde sommigen van ons hier in meegaan. Gelukkig pakte wij de draad weer op, en dit resulteerde in een paar mooie aanvallen met goed samenspel en prachtig afgerond door Robin.
Eindstand 2-6 voor RCS. Jammer dat we hebben verloren, maar de complimenten voor de meeste van ons voor de inzet en het goede veldspel.

De JO09-2 met Remo: Een beetje fris,weinig wind en droog. Kortom heerlijk voetbalweer. Vandaag afgereisd naar Arnemuiden voor een sterke pot voetbal. In de eerste helft ging het leuk gelijk op. Had ook de opdracht gegeven om iets eerder te gaan storen op de helft van de tegenstander en dat ging van tijd tot tijd goed. Echter grote kansen werden niet gemaakt.
Ook onze tegenstander had het zelfde beeld voor ogen. Dus met een tevreden gevoel de rust in alles was nog mogelijk. Echter in de tweede helft verzuimden we om de tegenstander echt pijn te doen en door te drukken wat de tegenstander wel deed en dan veranderd het beeld van de wedstrijd ineens.
Arnemuiden had niet al teveel kansen nodig om effectief te wezen en wij konden het doel van hun maar mondjesmaat vinden. Goede eerste helft en een iets mindere tweede helft maar collectief niet verkeerd. Proberen de volgende keer ook de laatste helft geconcentreerd te blijven.
Eindstand Arnemuiden JO9-2  -  LEBO/SVN/VVB JO9-2  6-1.

Bij de JO07 dus een uitgestelde wedstrijd. De JO07-2 speelde thuis. Mooi is het feit dat vele ouders betrokken zijn bij de jeugd en de handschoen oppakken om leider/trainer te wezen van een team. TOP! Een nieuwe leider is Frankwin van Bremen.
Hij moest wel een papiertje bijhouden voor de doelpunten. Vandaag prachtig voetbalweer voor een leuk potje voetbal. De wedstrijd van vandaag tegen RCS JO7-3 die met 4 speletjes zijn afgereisd naar het mooie Lewedorp.
We zijn begonnen met 4 tegen 4, maar RCS begon de wedstrijd sterk en scoorde al snel het eerste doelpunt ,voor ons was het nog even zoeken en voor een aantal was het ook de eerste wedstrijd van het jaar (Jurre,Stan en Quin ) maar dit ging hartstikke goed, en ze gingen de strijd goed aan, zoals de rest van het team.
Onze tegenstander bleek toch wel iets te sterk te zijn, waardoor wij ons team met 2 extra spelertjes versterkt hebben om nog meer weerstand te bieden tegen RCS, die al een 1 jaar langer bezig is dan ons. We hebben bijna een paar keer gescoord maar helaas net niet.
Voor ons is het nog een beetje zoeken naar de goede manier van spelen, maar dit gaat vast goed komen na wat trainingen en wedstrijd gevoel.
Iedereen heeft het in ieder geval lekker gevoetbald, en hebben de kopjes niet laten hangen. De volgende wedstrijd zullen wij weer met volle moed beginnen en we worden elke keer een beetje sterker. Eindstand 0-21 voor RCS.