De jeugdwedstrijden van 9 december

11 december 2017 13:45

Allereerst een woord van dank aan alle leiders/trainers, die er wekelijks voor zorgen om trouw een wedstrijdverslag te maken voor de website.

kerstenkledingjeugd

We beginnen deze week met de JO09. Alhoewel de KNVB in deze categorie geen standen bijhoudt, toch mag je spreken van een kampioenschap voor de JO09-1.Immers, als je alle wedstrijden winnend afsluit, dan ben je gewoon kampioen. Frank Eckhardt: HERBSTMEISTER (Winterkampioen).Ja ja vandaag is de  Jo9-1 in een echte  kampioenswedstrijd kampioen geworden, complimenten jongens en natuurlijk meisjes.Wikipedia er even voor opgezocht: Herfstkampioen (Duits: Herbstmeister) is een uit Duitsland afkomstig sportterm. De aanduiding wordt in competitieverband aangehaald wanneer een seizoen zich van de zomer van het ene jaar uitstrekt tot de zomer van het volgende jaar. De herfstkampioen is de persoon of ploeg die halverwege het seizoen aan de leiding gaat. De term kent zijn oorsprong in het feit dat bij sporten, die op de winterse voorwaarden moeilijk uit te oefenen zijn, er doorgaans een winteronderbreking bestaat, waardoor gewoonlijk al in de herfst de eerste helft van de competitie is voltooid. In deze fase van de competitie ontvangt de leider de officieuze titel van herfstkampioen en wordt hierdoor als belangrijkste kandidaat om het kampioenschap beschouwd. In sommige competities wordt bovendien de term 'Winterkoning' gebruikt, omdat in deze gevallen in de herfst minder of meer dan de helft van de te spelen wedstrijden hebben plaatsgevonden. Bij deze competities wordt de persoon of ploeg die na de heenronde leidt 'herfstkampioen' genoemd, de persoon of ploeg die bij aanvang van de winteronderbreking de competitie aanvoert 'winterkoning' genoemd. Mooie term, en dan nu naar de wedstrijd, bij de warming-up zagen we al dat het lastig zou worden. s-Heer Arendskerke kon goed uittrappen en hard schieten, bleek ook wel achteraf want ze hebben alleen van ons verloren. Dus van tevoren goed uitgelegd dat er van de keeper lange ballen konden kome en dat als we die goed op zouden vangen zou het makkelijker zou zijn om te voetballen. Begin was gelijkopgaand, maar gelukkig scoorde Caithlin uit een counter via Sander of Keano. Winnen zou dus mogelijk zijn, helaas vervolgens de 1-1. Beloofde dus een mooie pot te worden. Uiteindelijk zijn we met een 4-2 voorsprong de rust ingegaan met doelpunten van Sander, Chantal en Keano. In de rust uitgelegd waar de kansen lagen (2e lijn) en dat die komen en dat we elkaar niet in de weg moeten lopen om zelf te willen scoren, dus op je positie blijven. Ging niet helemaal vlekkeloos maar uiteindelijk toch met 6-4 gewonnen met een zuivere hattrick van Keano.bGefeliciteerd met het kampioenschap namens de trotse trainers Mark en Frank.

Remo De Jonge: Vandaag mocht de JO9-2 aanvangen tegen de meiden van Erremuu. We waren hun al een keer tegengekomen in de beker en wisten dan ook dat er een paar goede speelsters tussen zaten. We begonnen de wedstrijd iets wat afwachtend maar na wat felheid aan ons spel toegevoegd ging het eigenlijk goed gelijk op. Er waren kansen over en weer Arnemuiden nam wel even een voorsprong maar daar werden wij sterker door en we vochten ons goed terug. We gingen de rust in met een stand van 2-2. Na rust gingen we op dezelfde voet verder en dat resulteerde in doelpunten. We konden dit echter niet volhouden de concentratie raakte op en de taken werden iets minder uitgevoerd. En toen kwam toch die individuele klasse van die twee meiden tot uiting hun maakte toch op laatste moment het verschil. Maar als we de gehele wedstrijd bekijken had een gelijkspel beter geweest. Ik was trots ik zag werklust en discipline. Iets waar we na de winterstop op voort kunnen gaan. Nu verder richting de JOB toernooien. Ik wens van deze kant alvast iedereen een fijne feestdagen. Eindstand  LEBO/SVN/VVB JO9-2  -  Arnemuiden JO9-3G  3-7.

Rick Delhez: Vanochtend met de JO11-2 aangetreden tegen vv.Steen . Door een aantal afmeldingen kregen we versterking van Jasmijn. Voor de wedstrijd met elkaar afgesproken dat ik geen herhaling wilde van vorige week. Dus met 7  voetballen en niet met 4 of 5 en zeker niet op elkaar gaan mopperen als het niet gaat. Dit alles  is goed aangekomen bij de spelers want het was een wereld van verschil ten opzichte van vorige week. Iedereen vocht voor de bal. Er werd zeer goed overgespeeld met mooie combinatie's. Dit leverde een hele boel mooie doelpunten op (zelfs een replica van de goal van Marco v. Basten finale 1988)  verassing v.d dag waren de 3 doelpunten van Amilon die elke week beter gaat voetballen. Eindstand 0-11. Hele mooie teamprestatie. (Tegenstander gaf niet zo veel tegenstand als die van afgelopen week) doelpuntenmakers: Robin, Rowan, Amilon en Neline. Op naar de winterstop.

William Boone van de JO11-1: We moesten al vroeg aantreden tegen SSV,het was zelfs nog een beetje donker. De laatste wedstrijden hebben we het voetballen weer een beetje teruggevonden zo ook vandaag.Tegen een best wel sterke tegenstander speelden we goed positiespel en goede combinaties waaruit mooie doelpunten vielen.Ruststand was 0-3.Na rust nog niet helemaal bij de les en 1-3,maar we gingen weer combineren en liepen verder uit naar 1-6 .Op het laatst moest Senn nog even aan de noodrem trekken en kregen pingel tegen.Eindstand 2-6 .Doelpunten Long 2,Milan S,Milan B,Pieter,Senn 1.Tevens was dit de laatste competitiewedstrijd voor Milan en Senn (gaan spelen bij Kloetinge vanwege verhuizing,) na een paar leuke jaren is het best wel een hecht teampje geworden en is het dan ook niet makkelijk om afscheid te nemen.Maar volgende week nog een bekerwedstrijd waar we dit jaar nog een keer gaan vlammen.

Pieter Vos de JO17: Zaterdag tegen Zeelandia, een tegenstander uit de onderste regionen, en voor ons de laatste wedstrijd voor de winterstop. We speelden best goed, nog wel beetje bang, maar de intentie om te voetballen was er zeker bij beide ploegen. Door weinig vernuft in het spel een paar kansen voor ons en 1 voor zeelandia, 0-0 rust. Na rust zelfde beeld, maar door slap ingrijpen plots 0-1, zoals vaker zijn we van de leg, 0-2 vervolgens door een bijzondere terugspeelbal staan we opeens op 1-2 en staan de koppies weer goed, we drukken naar de 2-2, helaas valt hij dan aan de andere kant. 1-3 einduitslag, wel goed gevoetbal, wat meer voetbalslimheid en we zijn er.

Oscar de Kooning: De JO15 mocht naar de koploper op bezoek. We wisten dat het een lastige pot ging worden, Bevelanders had namelijk al 100x gescoord in 8 wedstrijden en maar 13 tegendoelpunten gehad. We begonnen goed aan de wedstrijd en hielden het 20 minuten op 0-0. Helaas gingen we de rust in met een 2-0 achterstand. De 2de helft werd het al vroeg 3-0 maar kort daarna maakt Milan van Tatenhove de 3-1. Bevelanders was echter een maatje te groot voor ons. Wij wisten nog 1 keer te scoren door wederom Milan. Bevelanders liep uit naar een 6-2 overwinning.