Veel winstpartijen voor de jeugd op 25 november

27 november 2017 12:00

Allereerst de foto. Fay Blom kreeg van haar team, de JO09-1 een bal als cadeau. Niet omdat ze jarig was, maar omdat ze al ruim 2 maanden niet kan meedoen vanwege een blessure, en naar nu blijkt: een breuk(je) in het hielbot. Beterschap!

JO09 1Fay
    Pieter de Vos: Vandaag Luctor thuis, belangrijk gezien de ranglijst, we konden een gat slaan naar de ondersten, en zouden flink tekeer gaan in de eerste minuten was de afspraak. Dit deden we ook, en Jarmo scoort de 1-0 na 3 minuten. het spel bleef aardig, maar in veel kansen resulteerde dit niet. In het begin van de tweede helft hetzelfde beeld. We verzuimen ook te scoren, dus het laatste half uur heel rommelig. Toch de overwinning over de streep kunnen trekken, met goede inzet!

Olde Raas namens de JO15: Na 3 min goede voorzet, we scoren het doelpunt door Damian, na 6 minuten 2-0, Damian wederom, en een afstandschot na 15 min, 3-0, de man die na lang blessureleed terug is,  Kane Rooze. Na 25 minuten wederom Damian, die zichzelf goed vrijspeelt en 4-0 maakt. En na 28 minuten wederom Damian, de 5-0 en op slag van rust maakt Milan Rijk 6-0. Na rust de 7-0 door Soren, na voorbereidend werk van Justin. 3 minuten later wederom Damian, 8-0. Helaas kon Jaimy zijn doel niet schoon houden, Dauwendaele maakte tegen het einde nog de 1-8, al bij al een goede wedstrijd, met een uitblinkende Damian met 5 doelpunten.

Oscar de Kooning namens de JO13: De laatste thuiswedstrijd voor de winterstop is een feit. GPC kwam op bezoek vanuit Vlissingen. We begonnen erg fel en strijdvaardig. De bal was snel in ons bezit, door bij balverlies gelijk kort te zitten en de bal te veroveren. In balbezit moeten onze buitenspelers aanspeelbaar zijn door het veld breed te houden, daardoor kon vaak Cas met een goede steekbal  Wessel wegsturen en Wessel een voorzet geven waar Lars 2 keer van kon profiteren en hij stond op de juiste plek om de bal over de doellijn te schieten. Jesse scoorde ook nog een keer en een eigen doelpunt van GPC zorgde voor 4-0. GPC redde nog de eer door de 4-1 einduitslag op het bord te zetten. Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen.

William Boone JO11-1: Kapelle was vandaag onze tegenstander, een ploegje die niet onderschat moest worden.Dat bleek ook toen de wedstrijd begon ,al snel stonden we achter 0-1. Wij hadden moeite om door hun verdedeging te komen. Die paar keer dat we er door kwamen namen we de verkeerde beslissing, en zo gingen we rusten met 0-1 achter. Na rust begonnen we sterk, en al snel viel de 1-1 door een mooi schot van Milan Boone. Het publiek ging er voor zitten en het werd ook een spannende tweede helft met kansen aan beide zijden, tot de laatste minuut. Eindstand 1-1 ,geen goede wedstrijd, maar wel strijdlust gezien en moeten we blij zijn met een punt.

Rick Delhez van de JO11-2: Vanochtend vroeg uit de veren voor de JO11-2 naar s'Heer Arendskerke, 9:00 uur aftrappen. We kampen de laatste weken met blessure's, maar hadden toch 8 man om te beginnen. Robin en Kevin weer terug, Neline geblesseerd. Even kijken hoe dit op te lossen, want Neline is ons werkpaard op het middenveld. Eerste helft was duidelijk in ons voordeel, maar ons spel was zeker niet zo verzorgd als de afgelopen weken. Er werd veel te veel met de bal gelopen waardoor we het ons zelf veel te moeilijk maken. Door 2,3 tot 4 man te willen passeren raak je de bal kwijt en maak je het je zelf veel te moeilijk. Doordat we de bal zelf naar onze teamgenoot brengen, liep alles vast voor de goal v.d. tegenstander. Toch waren er momenten dat het wel lukte en dat resulteerde in een 1-5 voorsprong in de eerste helft. In de rust de manschappen  proberen bij te brengen dat als we beter overspelen de kansen en score nog veel groter zou zijn. In de 2de helft zijn we gestart met 2 spitsen en vanachter man tegen man. Dit om het doelsaldo wat proberen op te halen. Echter dit pakte verkeerd uit, we waren vanachter de weg kwijt. Na 10 minuten de opstelling weer maar omgedraait naar die v.d. eerste helft. De tegenstander was sterker na de rust en dat leverde kansen op voor hun. Verdedigend werden er ook wat fouten gemaakt. Een aantal keren werd er geprobeerd door het midden uit te verdedigen. Wat  gevaarlijke situaties  opleverde. Dit is iets waar we het vaak over hebben bij de training en wedstrijd bespreking. Ook het mee voetballen zonder bal kan beter, aanbieden, vrijlopen enz. Op het het laatste kregen we nog een penalty tegen. In mijn ogen onterecht, omdat het een correcte slijding op de bal was. Deze werd netjes ingeschoten, onhoudbaar voor Chloe.  Eindstand 2-6. Doelpuntenmakers Rowan en Robin (weet niet precies wie er hoeveel heeft gescoord). Tevreden over de winst, uitvoering kon beter deze week. Zeker tegen s'Heer Arendskerke, waar geen goede voetballers vandaan komen.(of ken jij ze wel John? natuurlijk laatst genoemd met een grote knipoog).

Frank Eckhardt en Mark Geelhoed van de JO09-1. Het was weer vroeg vanmorgen, maar spelers hadden er geen moeite mee volgens mij. De wedstrijd was nog maar enkele minuten bezig en onze jarige spits Caithlyn wist er al 1 te maken. De tegenstander liet dit niet onbeantwoord en trok de stand weer gelijk. Het ging vervolgens een beetje heen en weer, maar de beste kansen waren voor ons. Gelukkig wist Caithlyn nog voor rust het doel wel weer te vinden zodat we rustig naar de kleedkamer konden. Na rust weer een sterk JO11-1 met veel kansen op een doelpunt voor iedereen. Sander wist er 3 te scoren, Keano 2 en Kai 1. Eindstand 8-1. Dit wederom mogelijk gemaakt door hard werken van iedereen. Goed gedaan allemaal. Op naar de volgende tegenstander.

De JO9-2: Remo de Jonge: Fris maar fijn voetbalweertje was vandaag het menu voor een lekkere pot voetbal. De tegenstander voor vandaag waren de Meeuwen uit Zoutelande. Een aangenaam leuk gemengd team en zeer gewaagd aan elkaar. Sinterklaas was al vroeg op pad voor de tegenstander, waardoor we iets vroeger begonnen zijn. We liepen niet echt uit maar het begin was goed met een op en neergaande wedstrijd deden we allemaal onze taken. Dit resulteerde dan ook in doelpunten genoeg om met een leuke voorsprong de rust in te gaan. Na rust begonnen we voortvarend maar dat zakte even later toch wel behoorlijk in, waardoor de tegenstander steeds vaker voor ons doel stond en als je dan niet ver genoeg de ballen opruimt komen de tegendoelpunten. Gelukkig net niet genoeg waardoor de drie punten alsnog op Lewedorp blijven. Lekker gewerkt nu nog de volle concentratie voor twee keer 20 minuten. Eindstand LEBO/SVN/VVB JO9-2  -  De Meeuwen JO9-2  6-5.

Als laatste onze JO07, onder bezielende leiding van Joan. Joan Eversdijk: Jo-7 vanochtend ook vroeg op pad naar RCS. We hebben afgesproken om 4x10 minuten te spelen ,wat maar goed is voor ons...de 1e 10 minuten moesten we wederom wakker worden, en deze keer ook opwarmen. 5-0. Eventjes peptalk gegeven, en iedereen wakker geschud en verder...mooi we gaan voetballen en er tegenaan 6-3. Ok, nog 2x 10 minuten te gaan. We waren gelijkwaardig en het liep gelijk op, helaas was het erg kluitjes voetbal en werd er niet vrijgelopen. Waardoor ze in ons team op elkaar ging moppere,n waar RCS goed gebruik van maakte. Ze kwamen behoorlijk terug en we kwamen op een grote achterstand. Laatste 10 minuten....aan beide kanten weer goals...na zoveel tegengoals snap je dat we de tel kwijtraken (we dachten 16) en wij hebben er zowiezo 8 gescoord. (Mats 3,Taimhulla 2,Levi 2, en Joep 1).Volgende keer niet zoveel commentaar op elkaar, maar voetballen!