Jeugdwedstrijden 11 november: " verrast, vechtlust, voldoendes ..."

13 november 2017 11:45

Het is altijd mooi de jeugdverslagen te lezen. Niet alleen natuurlijk de uitslagen, maar vooral ook de beleving van onze leiders/trainers en hun team. Wat gebeurd er al op zo'n zaterdagmorgen? Hoe is de wedstrijdbeleving? Is er teleurstelling? Kortom: het blijft de moeite waard om ze te lezen.

MilanTenMilanR

We beginnen met de JO17. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen ODIO uit Ossendrecht. De winnaar zou aansluiting houden bij de top, de verliezer moet weer naar onderen kijken. De JO17 begon overtuigend. Al na 1 minuut lag de bal in het doel van de tegenstander, Jarmo de doelpuntenmaker. Werd het deze morgen een makkie? Nee, zeker niet. Alhoewel Jarmo ook de 2-0 op zijn schoen had (bal verdween net naast de paal), Odio begon beter te voetballen en met meer overleg. Dit resulteerde na 25 minuten in 1-1, ook de ruststand. Na rust een vrij gelijk opgaand duel, maar toch was het Odio dat op 1-2 kwam. Wat er daarna gebeurde kan niemand verklaren (of toch wel?). Iedereen deed maar wat, of was niet meer bij de les (Coach Elmar:"al ga je 's-nachts tot ... uur Fifa spelen of in de keet plezier maken, realiseer dat je gewoon 's morgens moet voetballen"!). Kortom, Odio liep uit naar een beschamende 1-6. Hopelijk een leerles.

De JO15 deed het beter. Olde Raas: JO 15 mocht vandaag de derby spelen tegen Luctor/Heinkenszand. De eerste helft was niet veel, we gingen veel te veel mee in het spel van de tegenstander. Gelukkig maakte Milan v Tatenhove en Justin er allebij 1, waardoor we met 0-2 aan de thee konden. Na eens goed met elkaar gesproken te hebben in de rust, wist iedereen dat het anders moest en kon. De 2de helft was daarom een stuk beter, met nog eens 2 goals van Milan,een mooie hatrick dus. Ook Milan Rijk scoorde, en Thijs en Soren maakte er ook allebij één. Dus toch een mooie overwinning van 0-7.

De JO13 had een thuiswedstrijd: Oscar de Kooning: Wederom een thuiswedstrijd, ditmaal kwam Zaamslag op bezoek! Vooraf afgesproken dat we duels aan zouden gaan en vroeg druk zouden zetten. Binnen 20 seconden stonden we al met 0-1 achter, daar was ik niet blij mee! Gelukkig schudde dat tegendoelpunt ons wakker en kwamen we onze afspraak wel na. We kwamen door een frommelgoal op 1-1. De 2-1 was er 1 uit het boekje, bal veroveren op het middenveld spits Jesse  inspelen goed één tweetje met de buitenspeler Sem en de trekker overhalen door Jesse. Voor rust kwamen we nog op voorsprong door een goed afstandsschot van Cas. Na de rust werd het nog spannend want Zaamslag kwam terug tot 3-2 maar daar bleef het ook bij. We zijn tot de laatste minuut blijven vechten voor elke bal en daardoor blijven de 3 punten gewoon zoals het hoort in Lewedorp.

De JO11-1 speelde een topper. William Boone: Vandaag DWO thuis ,de topper in onze klas .We begonnen de wedstrijd met goede combinaties en goed positiespel en ook wat kansjes maar DWO speelde slim. Met een goede keeper en drie bomen van verdedigers speelden ze slim op de counter en scoorde zo 3 keer op dezelfde manier met hun snelle spits.Voor rust kwamen we wel terug tot 2-3 met twee goede goals. Na rust wilden we door drukken en kregen ook de kansen maar DWO scoorde weer met hun spits.Het bleef spannend tot de laatste minuut.DWO die alle ballen wegrossen naar hun spits, en wij die proberen te combineren. Uiteindelijk trekken we aan het kortste eind en verliezen met 4-5 .Zo blijft het spannend aan kop. Doelpunten Senn Boone 3 en Milan Boone 1.

Rick Delhez: Vanochtend stond Apollo op het programma van de JO11-2. Omdat beide teams genoeg spelers hadden speelden we 8 tegen 8. De opstelling iets verandert ten opzichte van vorige week, 1 spits i.p.v. 2 zodat we vanachter iets meer mankracht hadden. We waren vanaf de aftrap goed bij de les, iedereen was gretig op de bal en we gingen al snel richting goal tegenstander. Het enige wat ons in de weg zat was de keeper van de tegenstander. In begin leek hij alles te pakken. Doordat we goed overspeelden kregen we veel kansen. Uiteindelijk scoorde Rowan 2x voor de rust. Verdedigend zat alles ook goed in elkaar en de keer dat ze voor de goal kwamen was Chloe daar met een aantal prachtige reddingen. In de rust is er verteld dat we goed voetballen, maar dat we niet moeten denken dat we al gewonnen hadden. Na de rust vergeten we vaak waar we de eerste helft mee bezig waren. Dit ging gelukkig vandaag niet op, de mouwen werden weer opgestroopt en we gingen er weer vol voor.  Er werd goed overgespeeld en goed verdedigd, ik heb weinig ballen gezien die zomaar werden weggetrapt, overal zat wel een bedoeling in. Doelpunten konden dus niet uitblijven en we scoorden nog 5x, zo werd de eindstand 0-7 voor ons. Rowan scoorde 4x, Zhi, Neline en Amilon alledrie 1x. Iedereen heeft op zijn eigen niveau een zeer ruime voldoende gehaald. En zodoende was het een leuke partij om naar te kijken. Hopelijk kunnen we deze lijn van goed voetbal volgende week doortrekken.

De JO09-1 was vrij. Remo De Jonge: Vandaag wel erg vroeg uit de veren het was zelfs nog iets wat schemerig. Met niet al te hoge verwachtingen afgereisd naar GPC. Hopende dat de training niet de voorbode zou zijn voor de wedstrijd. Vandaag gingen we voortvarend vooruit, zij het wel de eerste helft in trainingsjas, omdat de trainer ( ja ikzelf ) de shirts was vergeten, maar dat kwam in de tweede helft weer in orde. Boven verwachting gingen we heel sterk van start en ging het dan ook heel gelijk op alles liep goed de verdediging stond goed en van voren waren we ook fel en zetten we goed druk. Helaas 1 doelpunt was niet te voorkomen. Na rust direct sterk uit de startblokken met een doelpunt als beloning. We bleven goed voetballen en taken uitvoeren maar GPC had een paar individuele spelers aan boord die toch in de slotfase het verschil nog maakten. Ik was blij verrast door iedereen voor hun harde werk. Echt TOP jongens en meiden. Eindstand GPC Vlissingen JO9-3 -  LEBO/SVN/VVB JO9-2  4-2.

Joan Eversdijk: JO-7 tegen Luctor/Hzand. thuis. Vanochtend de afspraak gemaakt om eens gelijk bij start te gaan voetballen ipv de tegenstander te laten scoren binnen 30 seconden. Dat vonden ze een heel goed idee en in de praktijk voerden ze het ook uit. Na 5 minuten kwam toch het eerste tegen doelpunt. We zijn te lief en afwachtend. Levi scoort daarna de 1-1. Luctor zet voor de rust nog een aanval in met veel snelheid, Mats zakt terug en kan de bal nog net een trap geven. Het idee was om naast de goal te schoppen maar helaas....iets te veel snelheid waardoor de bal prachtig in de kruising kwam. Mooi doelpunt van Mats, alleen verkeerde doel. In de rust nog uitleg gegeven op het bord over de posities en er weer tegenaan. Er werd met meer overtuiging gevoetbald en meer vrij gelopen waarop er meer kansen voor ons kwamen om te scoren. Dit gebeurde ook, er is nog 6x gescoord. Eindstand 7-2 (Mats 4, Levi 2, Joep 1 en Milou 1). Lekker gespeeld.