Jeugdwedstrijden 28 oktober: "Eindelijk een goede instelling ..."

30 oktober 2017 11:00

Helaas niet voor alle teams. Coach Pieter de Vos zag een matige wedstrijd, zonder motivatie.

PascalIgounet

De JO17 moesten richting Goes. Coach Pieter de Vos zag een matige wedstrijd, zonder motivatie. Na een 2-0 voorsprong bij rust, na rust werd deze weggegeven, 3-2 verlies.

Na van de week eens goed met elkaar gesproken te hebben dat het beter moet en dat er serieuzer getraind moest worden begonnen de mannen van Olde, Jean-Paul en Sjors aan de wedstrijd tegen Nieuwland. Na een wat roerig begin een grote kans voor Jens en een schot op de lat van Nieuwland, maakte na 15 min Milan de 1-0 op aangeven van Jens. Twee minuten later was het wederom Milan, ditmaal op aangeven van Soren. Een kleine onoplettendheid achterin leidde 4 minuten later de 2-1 in. In de 31e minuut maakte Jens de 3-1 op aangeven van Milan v Tatenhove. Dit betekende ook de ruststand. Een scherp begin betekende 2 minuten na rust de 4-1 na van Milan Rijk.  In de 14e minuut schoot Soren van een meter of 20 de 5-1 binnen. Nieuwland zette aan en wij verslapten wat dat betekende dan ook de 5-2.  In de 28e minuut kreeg Nieuwland een penalty, gelukkig voor ons stond Jaimy goed opgesteld en hield het bij de 5-2. Gelijk ook de eindstand! Eindelijk een goede instelling en de jongens weten dat dit in eerdere wedstrijden meer punten had kunnen opleveren!

De JO13: Wij mochten aantreden tegen Walcheren JO13-2. Het was een rommelige wedstrijd vanaf onze zijde, dit kwam voornamelijk door het kunstgrasveld, waar wij niet aan konden wennen. De eerste helft hebben we 1 grote kans gehad en daar bleef het bij. Walcheren was voor rust 2 keer alert bij een corner die wij niet wegkregen en 2 keer scoorde ze daaruit. Na rust was de scheidsrechter het ook even kwijt en gaf hij ons en Walcheren een rode kaart, terwijl het een sportieve wedstrijd was. Aan de score veranderde echter niks meer. 2-0 verlies op naar volgende week!

De JO11-1 heeft nog geen enkele keer verloren. William Boone: Op een winderige zaterdagmorgen moesten we aantreden tegen Nieuwland. Al snel was het eenrichtingsverkeer richting doel van Nieuwland, waar een goede keeper stond. Ondanks slordig spel van onze kant was de ruststand 4-0.Tweede helft met een andere opstelling kregen we veel kansen waaruit we nog 5 keer scoorden.Onze keeper Sven heeft een paar goede reddingen verricht, maar moest er toch eentje doorlaten.Eindstand 9-1.Doelpuntenmakers Long,Bruce,Pieter 1 en Milan,Senn en Pascal 2.

Ook de JO11-2 is ongeslagen in de competitie. Rick Delhez: Vanochtend moesten we thuis aantreden tegen Kruiningen jo11-3. Voor de wedstrijd hebben we besproken wat er vorige week verkeerd ging, en wat we nu beter willen zien. Zoals: het veld breed houden, goed overspelen en goed dekken. We hadden goed opgelet want dit ging stukken beter dan vorige week, wel een andere tegenstander, maar toch. Het veld werd goed breed gehouden zodat we met vlagen goed konden overspelen. Wat ik ook mooi vond om te zien was dat het spel tot een paar keer toe verplaatst werd van de ene naar de andere kant v.h. veld. Kortom er werd echt gekeken wie er vrijstond. Voorin werd ook goed overgespeeld en dit leverde ons de eerste helft 2 doelpunten op. Hiervoor hadden we wel veel kansen voor nodig maar de tegenstander verzette zich goed. De nummer 8 v.d. tegenstander was echt een hele goede speelster en daar had onze verdediging zijn handen aan vol. Deze moest soms wel  door 2 man afgestopt worden maar er werd goed samengewerkt. Na de rust was in de eerste 10/15 minuten de concentratie bij ons verdwenen. Duels werden verloren, positie's vergeten enz enz. Dit leverde ook een vrije trap op voor Kruiningen die er mooi inging. Vervolgens had Cloe 2 hele goede reddingen. Hierna gingen we weer verder met het spel uit de eerste helft. We wisten nog 1 keer te scoren wat de eindstand op 3-1 bracht. Doelpunten makers: Robin 2x, Rowan 1x. Eindconclusie : hetgeen wat in de training en voor de wedstrijd is behandeld, is goed toepast tijdens de wedstrijd. Frank Eckhardt:

Gisteren een mooie thuis wedstrijd gezien van de Jo9-1 tegen Walcheren-4. De leider van Walcheren-4 had aangegeven alle wedstrijden met dubbele cijfers had verloren en om toch goede tegenstand te verkrijgen gekozen om met 6 tegen 8 te voetballen. In het begin vonden de pupillen het raar en een beetje oneerlijk. Zeker toen we als eerste een doelpunt tegen kregen, maar gelukkig was Sander daar om het tij te keren, eerst 1-1 en daarna de 2-1. Vervolgens wat wissels toegepast en helaas met 2-2 de rust in (maar nogmaals zeker voor 6 tegen 8 niet onaardig). Na rust weer een sterke actie van Keano en Sander, waarbij de laatste scoorde. Vervolgens kreeg Walcheren het op zijn heupen en scoorde ze weer gelijk en werd de bal zelfs met de hand uit het doel gehouden door ons, penalty.... maar wie was daar? Onze top keepster Serena, want die keerde deze gewoon, maar kon de 3-4 iets later niet tegenhouden...... Gelukkig kreeg Sander met een mooi afstandsschot nog een mooi gelijkspel voor elkaar en waren we allen blij. Voor de leider van Walcheren maakte het niet uit welke stand opgeschreven werd, hij was vooral zeer blij met de sportiviteit dat we toch niet  8 tegen 8 zijn gaan voetballen en zij voor het eerst niet met dubbele cijfers hadden verloren + ook voor de pupillen zelf.

Remo De Jonge: Vandaag vroeg uit de veren voor een bezoek aan VCK. We wisten eigenlijk niks van de tegenstander en begonnen dan ook blind aan de wedstrijd. Maar al snel bleek dat niet hun maar wij een maatje te groot waren ook weer wel eens leuk. We konden dan ook goed aan het doelgemiddelde werken. Er werd redelijk goed overgespeeld en gaven van achter ook niks weg. We gingen de rust dan ook in met een ruime voorsprong. Na rust waren we iets slordiger maar dat compenseerden we weer met meerdere doelpunten. Het was weer een leuke wedstrijd en we zijn weer wat leerzamer geworden. Eindstand VCK JO9-2  -  LEBO/SVN/VVB JO9-2  1-13.

Joan Eversdijk: Donderdag een lichtwedstrijd gehad met JO-7 tegen de Patrijzen. Zoals elke wedstrijd laten we de tegenstander binnen 30 seconden scoren. Gelukkig was iedereen gelijk goed wakker en gingen we lekker voetballen. Overspelen, niet bang om een bal te veroveren, en vol overtuiging op het veld. Levi maakte na een paar minuten de 1-1 waarna ze de smaak goed te pakken hadden. In rust was het 5-2. Na de rust werd het bij de Patrijzen onrustig en was er veel commentaar binnen hun team waarvan we gretig gebruik hebben gemaakt, alle jongens hebben gescoord. Eindstand 10-5, met dank aan onze nieuwe speler Luuk. Jongens en meiden: keurig gevoetbald allemaal!

Ook speelde de JO11-1 nog voor de beker, afgelopen dinsdag: John Bos: Afgelopen dinsdag heeft de JO11-1 de bekerwedstrijd gespeeld tegen Zeelandia Middelburg JO11-4. In de competitie hadden we de JO11-5 al met dubbele cijfers verslagen en dat waren ze niet vergeten. Gevolg een tegenstander aangevuld met spelertjes uit nog hogere teams..... Dat maakte het wel een leuke wedstrijd. Spel ging gelijk op en beide keepers kregen volop werk te doen. En onze Swen deed dat net iets beter want hij hield zijn doel schoon terwijl Pieter er na 10 minuten in slaagde om een goeie voorzet binnen te werken. Tweede helft gaf hetzelfde beeld totdat Milan Boone de 2-0 binnenschoot. Ook nu ging er weer een mooie combinatie aan vooraf. Het verzet was gebroken en we kregen kans op kans. Senn scoorde er nog 2 en als laatste maakten ze ook nog een eigen doelpunt. Eindstand 5-0 en we bekeren nog een rondje verder.