Teamprestatie van de jeugd op 14 oktober

20 oktober 2017 10:00

Met de start van de herfstvakantie stond deze dag te boek als de dag van de teamprestaties.

JO09 1

Deze week kwam een aantal keren het woord teamprestatie naar voren. We beginnen met de JO15 (JO17 was vrij). De JO15 speelde doordeweeks tegen Domburg en verloor eigenlijk kansloos met 0-6, of niet? Jazeker, alhoewel het team eigenlijk vergat zelf ook te scoren. In het 1e kwartier 4 mogelijkheden, Domburg maakt de 0-1 en daarna zie je de kopjes naar beneden hangen. Na de 0-6, met nog 20 minuten te spelen, toch weer de geest bij de boys. Voldoende aanknopingspunten voor Olde, JP en John.

De JO13 speelde thuis tegen Dauwendaele JO13-2. Vraag langs de zijlijn: is die speler van Dauwendaele met de brommer gekomen? Maar goed, het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede. De boys (en girls !) van Oscar en Rick streden voor elke meter, en naarmate de wedstrijd vorderde liepen de frustraties hoog op, zowel in het veld als langs het veld. Scheidsrechter Theo had ogen en oren te kort, maar moest wel handelend optreden toen er dingen werden gezegd die niet op een veld thuis horen. De JO13 ging uiteindelijk met 2-0 winst van het veld af, doelpunten door Wessel en Jesse. Oscar" Een echte teamprestatie. We hebben geknokt op een sportieve manier, de meiden waren top in ons team!"

De JO11-1. John Bos: De JO11-1 moest vandaag de lastige uitwedstrijd tegen VCK spelen. Vooral lastig omdat we 3 spelers (Senn en de 2 Milans) misten. Met maar net genoeg spelers en Zhi als reserve voor het geval dat begonnen we aan de wedstrijd. VCK begon sterk en wilde meteen de voorsprong pakken maar we gaven niks weg en het enkele schot van afstand kon keeper Swen niet verrassen. Bij onze eerste uitbraak was het wel meteen raak. Goeie combinatie met spits Senna en Bruce knalde droog en hard binnen. Hierna ging de wedstrijd gelijk op maar alleen wij waren gevaarlijk. Dat betekende dan ook 0-2 na een mooie goal van Pieter. Na rust probeerde VCK het nog even maar na  de 2e goal van Pieter (goed het spel verlegd door Long) en 1 van Long (droog afstandsschot) was her verzet gebroken. VCK liet het lopen en we kregen kans na kans waarvan er nog 3 werden benut. Weer Bruce, Pieter en Long. Dat VCK in de allerlaatste seconden nog scoorde, vond vooral Swen niet leuk...... Prima wedstrijd van allemaal.

De JO11-2:"Rick Delhez: Vandaag onze tweede competitie wedstrijd tegen Kloetinge. We moesten tegen een meisjesteam. Sommige van ons dachten dat we al gewonnen hadden voor de aftrap genomen was. Ik had al snel het gevoel dat niet iedereen even scherp was. Er werd slap ingespeeld, duels werden te makkelijk aangegaan en posities werden snel vergeten. Kortom we hadden teveel respect voor de dames van de tegenstander, waarvan sommige wel heel groot waren. We kwamen regelmatig voor hun goal maar de bal belandde vaak op de lat of in de handen van de keeper. Gelukkig maakte Robin er 2 voor dat we de rust ingingen. Na de rust kregen we een vrije trap tegen die mooi werd ingeschoten, onze keepster was kansloos. Ik moet wel zeggen dat Cloe zeer goed keepte, en dat ze 3 hele goede reddingen had waaronder 2x een actie van doorgebroken speler. Na wat kansen wist Robin er nog 2 in te schieten. Eindstand 4-1. Van die 4 doelpunten heb ik 1 hele mooie gezien , waarbij heel goed werd overgespeeld, en dat vergeten we wel eens. Sander speelde vandaag met ons mee en deed dit niet onverdienstelijk, hij vergat z'n positie wel eens maar zijn inzet en felheid maakte veel goed. Rest mij nog 1 ding te zeggen en dat is dat het vandaag Espen zijn laatste wedstrijd was.(hij gaat terug naar Zweden). Hij was vandaag tevens een van de uitblinkers, speelde een hele puike partij, we gaan je zeker missen. We hebben hem nog een presentje aangeboden in de vorm van een teamfoto en een shirt met al onze namen erop, wat zeer gewaardeerd werd door Espen en zijn ouders.(enkele moeders hadden dit verzonnen, bedankt voor het leuke idee) fijne vakantie iedereen en op naar de volgende wedstrijd.

De JO09 teams. Frank Eckhardt: Verslag Corry Hage (Moeder Vince) : Vandaag met 7 spelers maar zonder officiële leiders richting Wolfaartsdijk. Aan mij de (niet te onderschatten) taak om deze uitwedstrijd in goede banen te leiden. Slecht begin...Wolfaartsdijk scoort de 1-0. Gelukkig even later scoort Vince vanuit een corner. Beide teams goed aan elkaar gewaagd en over en weer verschillende kansen. Na eerst 2-1 voor Wolph. trapte Serena snel de bal vanuit het doel richting Vince waarna deze 2-2 maakte. De 2-3 kwam wederom van Vince (kopbal) door een mooie assist van Keano vanuit een corner. Daarna nogmaals een doelpunt van Vince wat zorgde voor 2-4.. Wolfaartsdijk scoorde vervolgens de 3-4 en gelukkig was de wedstrijd daarna snel afgelopen, zodat wij met de winst naar huis konden. Het was wederom een TEAMPRESTATIE..... Iedereen heeft z'n uiterste best gedaan om te winnen...Klasse  Fijne Vakantie....

Remo de Jonge van de JO09-2: De JO9-2 had vandaag Walcheren op bezoek. Het was een leuke evenwichtige partij met kansen over en weer. Uiteindelijk gingen we met 2-4 de rust in. Na rust even wat meer druk op de tegenstander gezet en dat resulteerde al snel in doelpunten. 5-5 stond het lang dus keurig terug geknokt maar helaas vlak voor tijd even het verlies van concentratie en toch nog het tegen doelpunt. Maar een ding is zeker ze hebben met z’n allen keihard gevochten met een prachtig resultaat als gevolg. Top jongens en meiden. Eindstand SJO LEBO/SVN/VVB JO9-2  -  Walcheren JO9-5  5-6. Prettige vakantie iedereen. De JO07: Joan Eversdijk: Dauwendale uit: met 6 spelers vol goede moed op stap. Tegen 4 pittige tegenstanders begonnen we de wedstrijd. Na 10 seconden was het al 1-0, en na zelfs 30 seconden 2-0. Slik, Dauwendale was echt pittig in de rust was het al 9-1, Levi heeft gescoord ergens tussen de tegengoals door. Na de rust mochten we van de tegenstander er nog wel 1 bij ons team toevoegen. 4 tegen 5 verder. Maar dat weerhield Dauwendale niet om te scoren. Milou probeerde nog een schot op de goal en deze ging net naast, Mats heeft er nog wel 1 gezet. Eindstand 14-2. Nu maar even vakantie en daarna weer vol goede moed er tegenaan.