3 oktober 2017 11:15

Een doelpuntrijk weekend!

Juli Hoondert

JO17 kreeg Kapelle thuis op bezoek:
    Pieter Vos de: Zaterdagmorgen mochten we voor de tweede wedstrijd aantreden op eigen veld tegen Kapelle. Nadat we vorige week slapjes begonnen waren, vandaag de opdracht om er deze week "fel op te klappen". Echter het tegendeel was aan de orde, en in een hele slappe eerste helft komt Kapelle, met weinig veldspel maar wel met inzet, op 4-1. Doelpunt Dillian, waarbij de grensjager van Kapelle eerlijk toegeeft dat de bal de lijn via de lat is gepasseerd. Tweede helft stropen we de mouwen op en komen we beter in de wedstrijd. Het spel is volledig in onze handen, en we creëeren kansen, en zo staat snel de 4-2 op het bord, meer kansen volgen en dit resulteert in nog een doelpunt, maar verder komen we niet, en voor de tweede keer deze competitie verliezen we met 4-3.

De JO15 speelde thuis tegen Serooskerke JO15-2. Blijkbaar zat de overwinning tegen Wolfaartsdijk deze week nog in het koppie (volgende bekerronde), want na een redelijke goede 1e helft (wel kansen, geen doelpunten) gaf de JO15 het in een paar minuten weg, 0-4.

De JO13 ging naar het voor velen vertrouwde Hontenisse: Oscar de Kooning: Vandaag een wedstrijd op bekend terrein voor velen. Op het veld van Hontenisse waar we jaarlijks de uitwisseling hebben tijdens voetbalkamp. We speelde een sterke wedstrijd met af en toe leuk voetbal, en hier en daar leuke combinaties. We zijn geen moment in de problemen geweest en hadden controle over de wedstrijd. De verdediging stond goed en deed hun werk, ballen afpakken en inspelen.
    Het middenveld was in handen van ons en aanvallend hebben we genoeg gecreeerd. We gingen rusten met een 1-4 voorsprong. Het gevaar is dan altijd dat we uit positie gaan spelen omdat we allemaal een doelpuntje mee willen pikken. Gelukkig konden wij goed omgaan met de voorsprong en hebben die kunnen uitbreiden. Complimenten aan de wedstrijdinstelling van heel het team. 3-7 winst.

De JO11-1: William Boone: Vandaag eerste competitiewedstrijd tegen Serooskerke.De tegenstander wilde 7-7 spelen, dus wij met 3 wissels. Al snel was duidelijk dat het een gevaarlijk counterploegje was, met een paar goede spelers. Omdat wij veel goede kansen verprutsten door te gehaast en onnauwkeurige schoten, was het bij rust 3-4. Het kon dus nog alle kanten op. De tweede helft ging het afwerken een stuk beter en liepen we uit naar 3-12.Doelpunten Pieter,Milan S,Milan B 2,Senna 3 en Long 5.

De JO11-2 was weer vrij.

Dan de JO09 teams: Remo De Jonge: Van het ene uiterste naar de andere. Dat gold vandaag uit naar Middelburg. Hopende op iets meer beleving en zin om te voetballen vandaag gingen we dan ook voortvarend van start. Waar vorige week niemand echt uitblonk had ik nu te maken met een ontketend team dat voor elkaar voetbalde maar ook het plezier had om op dat veld te staan. De beetje strenge training van afgelopen woensdag wierp zijn vruchten af. Toch moet je als trainer wel kritisch blijven en verbeter punten waren er zeker nog wel maar dat is voor woensdag. Vandaag liep het uit op een walk-over, onze keepster had dan ook weinig tot niets te doen. Ik heb goed spel gezien en van tijd tot tijd goede combinaties zelfs. Keurig gedaan op naar volgende week. Dan weer een ander verhaal waarschijnlijk. Eindstand Zeelandia/Middelburg JO9-8M - LEBO/SVN/VVB JO9-2  0-21. Je leest het goed, 21!!
    De JO09-1 ging uit naar DWO Ovezande. Zonder Vinze en met de geblesseerde Fay, die het wisselbeleid voerde (keuzes maken is moeilijk!). Een gelijkopgaande wedstrijd, met lekkere tegenstand. Na rust gelijk, maar door hard werken de 3 punten naar Lewedorp. Rust 1-2, eindstand 4-6. Doelpunten: 3x Keano, 1x Serena, 1x Sander, 1x Caithlin.

Joan Eversdijk: Vanochtend gevoetbald tegen Zeelandia/ Middelburg, maar dan thuis. We zijn gestart met 5 spelers tegen 4 (uit de kluiten gewassen) jongens. De 1e helft was als vanouds....de goals vlogen om ons oren en in de rust was het 0-11. In de rust even goed gedronken en de Olaf-koeken bekeken en besproken en er weer tegenaan. Nog maar een extra man ingezet en van de laatste man een laatste vrouw gemaakt. Er zijn veel ballen gestopt door de onverschrokken Isa. Milou heeft nog een poging op de goal gedaan, maar helaas. Verloren met 0-14.