Jeugdwedstrijden 15 oktober: JO07 wint ruim!!

17 oktober 2016 22:30

We beginnen deze verslagen met de JO07. Natuurlijk, uitslagen zijn in deze leeftijdscategorie minder belangrijk. Het voetbalspelletje leren staat voorop. Toch was er een grote uitslag te vermelden. Remo de Jonge: "Vandaag uit tegen Wolphaartsdijk. De ochtend begon regenachtig maar gelukkig toen we op het veld stapte was het droog.

Als trainer is het altijd weer moeilijk wat je je spelers door de week weer gaat leren, maar als je dan vervolgens het resultaat op zaterdagochtend van het veld zie spatten, dan ben je gewoon erg trots op je team. Vandaag lukte dan ook alles goed samenspel, goed verdedigd, goede aanval, en zeker niet vergeten, goede standaardsituaties uitgevoerd.
Dit resulteerde dan ook in een doelpuntenregen van onze zijde. Eigenlijk was het dan ook de gehele wedstrijd eenrichtingsverkeer. Eindstand Wolphaartsdijk JO7-1.  SJO LEBO/SVN JO7-1. 0-14. Coach Anja de Vos van het andere team: Jong Ambon JO7 -1. Een hele leuke wedstrijd, wat in het begin gelijk opging, maar Jong Ambon scoorde net iets makkelijker, Gerhani had dit keer niet veel geluk, maar scoorde 1 x ruststand 4-1. Na de rust lukte het beter ,maar ook de tegenstander scoorde er lustig op los .Jet ook nog dicht bij een doelpunt, maar helaas net naast. Eindstand 8-5, alle 5 de doelpunten van Gerhani!

De JO17 had een uitwedstrijd om 15.00 uur in Middelburg. Vanwege het feit dat Oscar en Boris moesten spelen met Lebo 1 nam Rene Hillebrand de honneurs waar. Rene:"Helaas verloren we met 2-0. De 1e helft was niet best, maar dat begint al met een goeie warming up.
Dat deden de boys niet. Wel een betere 2e helft".
Dan de JO15 met coach Pieter;"Vandaag tegen Wolfaartsdijk. Na een goede voorzet van Orfeo komen we 1-0 voor. Vijf minuten voor rust geloven we het wel, dat betekent 2-1 achter met rust en na de rust binnen 4 minuten lijkt de wedstrijd gespeeld. We geven daarna volle bak gas en scoren 2-3. We v verliezen de wedstrijd in 10 minuten, zeer frustrerend, zeker als er zo veel inzet word getoond. Als coach wordt deze wedstrijd achter ons achtergelaten met dubbel gevoel. Ook de JO13-1 verloor. Edwin Caljouw: Lebo/SVN JO13-1 - Zaamslag JO13-1. Vandaag eigenlijk een vrij kansloze wedstrijd gespeeld. Na 10 minuten stonden we door 2 goede afstandsschoten met 0-2 achter, hierna was het de hele 2e helft achter de feiten aanlopen met alleen een minimale kans voor Milan en nog 3 tegendoelpunten. In de rust hebben we aangegeven dat we dan maar de 2e helft moesten gaan winnen. Deze 2e helft was inderdaad wel wat beter met iets meer inzet (waarschijnlijk was iedereen nog niet helemaal wakker in het begin door een bezoek aan de soos gisterenavond), maar ook nu had Zaamslag het beste van spel met als gevolg weer 3 tegendoelpunten, waarna we eindelijk iets terug konden doen door een doelpunt van Milan, waarna Ryan ook nog op de lat schoot. Einduitslag 1-8.

De JO13-2 had te weinig spelers. De JO11. Johnny vd Klooster: Zeelandia-Middelburg U11-3 -Lebo/SVN U11-1,Rust 4-0, Eindstand 9-1,We begonnen de wedstrijd op kunstgras, wat duidelijk anders voetballen is dan wij gewend zijn. De tegenstanders hadden hier duidelijk meer ervaring mee en zeker met de wind mee waren de afstand schoten doeltreffend. Voetballend doen we het steeds beter jammer genoeg missen we nog de aansluiting naar de aanvallers en maken we nog net de cruciale foutjes om de wedstrijd in ons voordeel te brengen. In de 2e helft scoorde Sieb nog tegen vanuit een onmogelijke positie in de rechterkruising. In de 2e helft heeft Juul ons team nog versterkt. William Boone: Lebo/svn/vvB-jo11-2 tegen Wemeldinge Jo 11-2.We begonnen de wedstrijd sterk door goed over te spelen en dat resulteerde in de 1-0 door Senn.Daarna zakten we in en door drie hoekschoppen waarbij we de bal niet wegkregen en nog drie afstandsschoten was de ruststand 1-6. De tweede helft boden we goed partij en hadden nog wat meer goaltjes kunnen maken.Eindstand 2-7 nog een goal van Milan.
Bij de JO09-1 een gewijzigd aanvangstijd. Reden: niet spelen op kunstgras. John Bos: Fc Dauwendaele JO9-3 tegen LEBO/SVN/VVB JO9-1, een leuke gelijkopgaande wedstrijd, waar niet zo heel veel kansen te zien waren. Na 5 minuten stonden we met 1-0 achter omdat we allemaal aan het kijken waren hoe Robin zijn shirt aandeed. Hij maakte dat een paar minuten later goed door van afstand de 1-1 binnen te knallen. Net voor rust gaf Robin een mooie lange pass. Zhi nam de bal aan en knalde hem langs de verbouwereerde keeper; 1-2 rust. Na rust zelfde beeld, heel snel een gelijkmaker, die Luuk door alle spelers voor hem niet zag aankomen. Daarna alleen nog kansen voor ons waarvan Robin, Chloe en Rowan de grootste om zeep hielpen. 1 minuut voor tijd scoorde Robin dan alsnog de 2-3 en dachten we de punten mee te kunnen nemen. Scheids deed er echter genoeg tijd erbij, waardoor het toch nog 3-3 werd.

De JO09-2, Martin de Hamer:"Lebo/SVN-Jo9 - Zeelandia/M'burg-Jo9. Half oktober, de dagen worden korter en de nachten langer, de zomer is voorbij dus de herfstdoet zijn intrede dus……..krijgen we regen en een wat triester uitzicht als je naar buiten kijkt. Des al niet te min een droge zaterdagmorgen en iedereen weer zin om een balletje te trappen. Vandaag het ongeslagen Zeelandia op bezoek aan de korenweg. Dit team had alles nog gewonnen en ook nog met ruime cijfers, ook hadden ze nog geen doelpunt tegen gekregen. Wij als trotse koploper moesten dit varkentje maar ff wassen. Na het eerste fluitsignaal was al duidelijk dat dit een tegenstander was van een ander kaliber. Het balletje ging goed rond en voordat we het wisten kon Chantal de bal uit het net vissen 0-1.
Op zich geen man overboord ook wij deden speelden best goed, dit resulteerde in de gelijkmaker van Sander na een mooie solo. Na deze gelijkmaker was het wederom Zeelandia wat nog 3 keer scoorde voor rust. Na de rust weer hetzelfde spelbeeld met een aanvallend Zeelandia en wij op z'n Duits met außputser Sander die veel werk verzette in de verdediging. Sommige spaarzame uitvallen waren nog best gevaarlijk met ballen op de paal en net voor langs. Door het harde werken van het hele team werd de schade nog redelijk beperkt en kon de tegenstander nog maar twee keer het doel vinden, eindstand 1-6. Conclusie na deze topper: Zeelandia een maatje te groot, of wij een maatje te klein!

Bron: John de Jager