Jeugdwedstrijden 1 oktober: Teams JO09 nog steeds ongeslagen

2 oktober 2016 22:15

Het was prima voetbalweer deze zaterdag. De JO17 ging op bezoek bij IJzendijke. Coach Oscar:" We begonnen fel en gretig aan de wedstrijd. Zaten er kort op en veroverde vaak snel de bal. Na goed storend werk van Kevin veroverde hij de bal en wou die voorzetten, de bal kwam tegen de hand van een tegenstander waardoor we een penalty kregen.

Jarmo benutte de penalty prima. Lang van de voorsprong konden we niet genieten want door geklungel achterin kregen we de bal niet weg waardoor een tegenstander de gelijkmaker kon scoren. Niet veel later kregen wij een penalty tegen door een tackle van onze verdediger, ik vond het zwaar gegeven maar wat doe je eraan! Echter werd de penalty gekeerd door onze doelman Dave. Vlak voor rust kregen we alsnog de 2-1 om ons oren.

De tweede helft begonnen we echter weer goed en als snel kwamen we op 2-2 door wederom Jarmo, na goed overzicht bewaren van Dylan. Daarna kon het spel op en neer en kwamen er kansjes over en weer. Helaas viel de bal weer in ons doel een kwartier voor tijd.

Sieb kreeg nog een 100% kans om de score gelijk te trekken, maar hij kon de uitstekende voorzet van Kevin niet binnen knikken. Al met al een spannende gelijkopgaande pot, waar we zeker een punt verdiend hadden maar wederom met lege handen weer naar huis. De JO15 speelde thuis tegen de Westhoek. Coach Pieter:"Onder 15 kwam in de eerste helft knap.terug naar 1-1 maar moést toch voor rust de1-2 incasseren. Na rust pakte we.het goed op, helaas na 10 minuten komen we 3-1 achter gelijk daarna 4 en 5-1. De  laatste 20 minuten aardig gevoetbald, aantal kansjes maar die waren ook niet aan ons besteed.

De JO13-1 ging op bezoek bij buurman Patrijzen. Coach Edwin was realistisch na de 1-4 winst:"Patrijzen JO13-1 Lebo/SVN JO13-1. Een sterk begin wat al snel resulteerde in een 0-1 voorsprong door een hard schot vanaf de zijkant 16 mtr in de korte hoek van Milan, daarna ging het spel wat op en neer, maar door een counter met goed combinatiespel werd het 0-2 door Dukagjin na een prima assist van Jesse. De 2e helft een beetje hetzelfde beeld, maar nu was het Patrijzen die door wat slordig verdedigen de 1-2 kon maken, niet kort daarna een prima vrije trap van Jochem in de loop van Milan die weer hard uithaalde van randje 16 in de linkerbovenhoek van het doel 1-3. In de laatste minuten kregen we nog een penalty die door Job 2x werd benut (de eerste keer afgekeurd, omdat hij niet op het fluitje van de scheids kon wachten). 1-4 eindstand.

Al met al een verdiende ietwat geflatteerde uitslag. Helaas moest in de 2e helft Jesse nog geblesseerd het veld af met wat later bleek een gebroken voet. (zie artikel op startpagina). De JO13-2 speelde een huise topper. Patrick Hermes; "Lebo/SVN JO13-2 - Biervliet/Hoofdplaats JO13-2, eindstand 0-3. Wederom een prachtige dag om te voetballen. We begonnen goed aan de wedstrijd en voor beide teams goeie kansen. Ruststand 0-0. Na de rust pakten we draad weer goed op en na 2 zeer goede kansen (2x keer 1 op 1 voor de keeper), maar helaas pindakaas. Gelijk erna maakt de tegenstander 0-1. De batterijen waren hierna leeg, we bleven voetballen maar kwamen net tekort en zij waren fysiek sterker. Ze liepen nog uit naar 0-3. Het team van John vd Klooster, Lebo/SVN JO11-1 Kapelle JO-11-2, Rust 0-3, eindstand 2-7. De eerste helft vielen de goals weer veel te makkelijk. De tweede helft begonnen we nog wat onwennig, maar daarna kwam er strijd en gingen we als team spelen zoals we in de rust hadden besproken. De goals waren van Sieb en de 2e goal nadat Mila heel sterk aan de bal bleef en goed het overzicht had waarna Mika Eversdijk bekeken scoorde! Op naar de volgende week er komt geleidelijk meer rust en actie in ons spel.

De JO11-2 had het zwaar tegen SSV: William Boone: SSV 65 jo11-4  Lebo/SVN/Borssele JO11-2. Vandaag tegen de koploper. De eerste helft wat kleine kansjes aan beide kanten.SSV met een wat grotere speler, die de bal vier keer in het net legt.Tweede helft zelfde spelbeeld, de goede keeper van SSV hield zijn doel schoon, bij ons vlogen er nog drie in door diezelfde speler.Eindstand 7-0. Beide teams JO09 liggen op stoom.

De JO09-1: John Bos: LEBO/SVN/VVB JO9-1. Tegen Kloetinge JO9-7 . Leuke wedstrijd waar we verrassend 0-1 achterkwamen. Gelukkig raakten we niet van slag en gingen we door zoals de eerdere wedstrijden. Leuk overspelen, goed verdedigen en veel schieten op de goal. Dat zorgde ervoor dat we gingen rusten met een 7-1 voorsprong, door 4 goals van Robin en 3 van Rowan. Na rust zelfde beeld, veel aanvallen en goed verdedigen als het nodig was. Helaas scoorden we niet meer dus was de 7-1 ook de eindstand. Complimenten aan allemaal maar in het bijzonder aan onze nieuwe voetballende tweeling Chantal en Serena die meededen alsof ze dat al jaren deden.

De JO09-2 haalde een monsterscore, leider en scheidsrechter Martin de Hamer:"TRIPPLE HATRICK. Vandaag op papier een heuse topper aan de Korenweg. Dat dit niet het geval was bleek al naar een paar minuten. Fay en Vince slalomden eenvoudig door de verdediging van SSV en scoorden er lustig op los. Fay Blom en Vince beiden 3x en Keano 1x. Na rust het zelfde spelbeeld, een aanvallend Lebo/SVN en een in het nauw gedreven SSV wat er sporadisch uit kwam. Wel kwamen ze tot  twee voor ons doel met als resultaat één tussen de palen. Wij maakten er weer 7, Fay 4, Vince 2 en Keano 1. Fay met 7 doelpunten een dubbele hattrick (Faytrick), de absolute uitblinkster. Vince met 5 een goede tweede. Trouwens iedereen een puike prestatie deze morgen tegen een matige tegenstander. SJO LEBO/SVNJO9-2 - SSV'65 JO9-2.  eindstand 14-1.

Ook de JO07 waren dit weekend onverslaanbaar. Anja de Vos: Ook wij weer 3 punten in de zak .We hebben met 8-5 van Kloetinge gewonnen.Leuke wedstrijd waarin Gerhani weer de uitblinker was. Ook Milou stond goed te verdedigen en Coen ,Niels en Lucas waren goed bezig . Lucas pakte de bal zelfs met de handen van de doellijn wat een penalty voor kloetinge opleverde, maar ze scoorde niet , dus nuttige handsbal (met een knipoog). Jet was in top vorm en scoorde een mooi doelpunt en Gerhani 6, 1 eigen doelpunt .
Ga zo door kids. Coach Remo ging met de JO07 al vroeg op pad:"Vandaag zijn we afgereisd naar Goes. Ben met de bespreking maar eens begonnen te vragen of iedereen wakker was en dit was zo. De tegenstander hadden er ook zin in dit resulteerde een zeer gelijk opgaande eerste helft waar wij vlak voor rust net voor stonden 2-3. Na rust was de concentratie weer even ver te zoeken dus Goes kwam goed langszij. Toen we iedereen weer hadden wakker geschud begon het weer goed te draaien leuk spel goed verdedigd en met z'n allen er voor gezorgd dat de 3 punten terecht mee terug naar huis gingen. Op naar de eerste thuiswedstrijd volgende week. Eindstand Goes J07-1 - SJO LEBO/SVN J07-1  3-6.

Bron: John de Jager