Gatenkaas voetbal in Oude Tonge

11 september 2016 13:45

Het lijkt erop dat de spelers van Nieuwdorp een zekere vrees hebben om over de Zeelandbrug te gaan voetballen. Was het verleden jaar Hellevoetsluis dat als een wals over Nieuwdorp rolde, het zag er in de eerste helft naar uit dat DBGC dit wilde herhalen.

Gelukkig keerde het tij. De eerste tien minuten was het aftasten van beide elftallen, Maar al snel werd duidelijk dat DBGC beschikt over een paar razendsnelle spitsen. In de 10de minuut werden we daarmee geconfronteerd. Na wat heen en weer tikken op het middenveld kwam de lange bal over onze verdediging heen en werden onze mannen er finaal uitgelopen met als eindresultaat een doelpunt. Dat gebeurde 10 minuten later nog eens en dat was aanleiding voor een wissel.

Roderick Gakeer werd “geslachtofferd” en Jeroen Verdonk kwam in zijn plaats. Ook die kon de snelle en balvaardige spitsen niet temperen, want voor dat hij het in de gaten had was het 3-0. En in de laatste minuut van de eerste helft zelfs 4-0. De rust werd gebruikt om wat orde op zaken te stellen.
Even leekt het erop dat DBGC aan een monsteruitslag ging werken, maar Ruud kon dit voorkomen. Stefan van de Klooster zorgde in de 5de minuut door een goed genomen vrije trap voor 4-1. En er kwam weer wat hoop en overtuiging op de Nieuwdorps gezichten. Zeker nadat Martijn Simonse voor 4 -2 zorgde en Kevin van Iersel de belangrijke 4-3 op zijn naam liet schrijven.
Ondertussen had Ruud al een aantal maal de genadeklap voorkomen. Even leek het erop dat we met een gelijkspel weg zouden komen, maar de bal werd volgens scheids- en grensrechter vóór de lijn gekeerd. Wel een nederlaag dus, maar een goed herstel in de tweede helft. Er is nog werk aan de winkel !!!!

Bron: Hans Nieuwenbroek