VC Vlissingen (zon) wint Superpoule BSC

14 augustus 2016 22:45

NIEUWDORP - VC Vlissingen heeft zaterdagavond de superpoule van het Borsele Sloepoort Cup voetbaltoernooi gewonnen. De Walcherse zondag-hoofdklasser versloeg zondag-eersteklasser Goes met penalty's.

Na de reguliere speeltijd was het 0-0. In de strafschoppenreeks miste Salim Sandee. De aanvaller van Goes, die vorig seizoen nog voor Vlissingen uitkwam, schoot vanaf elf meter tegen de lat. Goes speelde na rust geruime tijd met tien man, omdat Francis Kabwe Manengela tegen twee gele kaarten opliep.

De derde plaats in de superpoule ging naar Kloetinge. Dat ging niet zonder slag of stoot. In de strijd om de derde en vierde plaats bleek opponent Bruse Boys over veerkracht te beschikken. De ploeg van trainer Marco Groeneveld kwam na een 4-2-achterstand sterk terug en sleepte er in de slotminuut nog een gelijkspel (4-4) uit. In de penaltyserie was Kloetinge uiteindelijk de betere.

Bruse Boys miste overigens tal van basiskrachten en moest in de tweede helft tegen Kloetinge nog een beroep doen op de 45-jarige Emiel Dorst, die al enige tijd geleden stopte. Aardig detail was dat Emiel Dorst nu samen met zijn zoon Yarick kwam te spelen.

Bron: PZC