Oefenen

30 juli 2016 21:30

De eerste oefenwedstrijd van Nieuwdorp zit er weer op. De voorbereiding van het seizoen 2016-2017 begon zaterdag 23 juli jl. met de eerste training. Na vier trainingen dan nu de oefenwedstrijd tegen Walcheren 1. De wedstrijd stond onder leiding van Stoffel Schipper en de toeschouwers werden getrakteerd op 10 doelpunten! Een echt oefenpotje dus.

In het elftal van trainer Huib Meerman een paar “nieuwe” gezichten, Nino de Jonge, David Tolhoek en Kevin van Iersel begonnen in de basis van Nieuwdorp in de wedstrijd tegen Walcheren. De wedstrijd was nog maar net bezig, of Walcheren kreeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Gelukkig kon keeper Ruud la Grand, met een prima redding, dit voorkomen.

Na een minuut of dertig kwam Nieuwdorp op voorsprong door Janick van As. Na deze goal begon het te lopen bij de thuisploeg. Door twee doelpunten van Stefan v.d. Klooster, konden beiden elftallen aan de thee bij een 3-0 ruststand.

Een mooi genomen vrije trap door Walcheren, betekende dat al snel na rust, het scorebord 3-1 als stand liet zien. Het antwoord op deze treffer kwam van de voet van Jean Paul van As. Zijn schot trof doel zodat het 4-1 werd. Door twee snelle treffers van Jurian Hage werd het 6-1. Walcheren deed nog wat terug en twee minuten na de laatste treffer van Jurian bolde het net achter de voor Ruud la Grand ingevallen Remon de Gruijter, 6-2.

Janick pakte zijn tweede doelpunt van de middag mee, 7-2 en de eindstand werd door een doelpunt van Walcheren bepaald, 7-3.

Een leuk begin, maar zo’n eerste wedstrijd zegt nog niet veel, maar de kop is er af. Bij vlagen werd er goed gevoetbald, daarom denk ik dat het een leuk seizoen voor Nieuwdorp gaat worden.

Bron: René van der Vliet