RETTEKET!!!!!

2 april 2016 21:45

Na zes opeenvolgende overwinningen moest Nieuwdorp zijn meerdere erkennen in koploper MZC’11. Dat het scorebord na het laatste fluitsignaal 5-0 aan gaf, lijkt misschien iet wat geflatteerd, maar uiteindelijk was de thuisploeg de terechte winnaar. Zo kwam er dus een einde aan een mooie serie van Nieuwdorp.

Maar als ik de eerste helft de revue laat passeren, dan kom ik tot de conclusie dat MZC’11 de betere voetballende ploeg was, maar dat Nieuwdorp de thuisploeg aardig bij kon benen. Dat bleek wel toen MZC’11 in de 15e minuut op een 1-0 voorsprong kwam, ondanks twee knappe reddingen van Ruud la Grand die aan dit doelpunt voor af gingen. Na dit doelpunt kregen beide elftallen ruim de gelegenheid om te scoren. Zo was Jean Paul van As in de 42e minuut dicht bij de gelijkmaker. Helaas belandde zijn kopbal op de lat. Maar ook de thuisploeg kreeg de nodige kansen. Toen na 45 minuten voor de rust werd gefloten, kon de leuke eerste helft afgesloten worden met een 1-0 ruststand.

De tweede helft ging MZC’11 helemaal los. De koploper ging nog beter voetballen en Nieuwdorp probeerde fanatiek menig aanval te ontregelen en aanvallend ook tot het doel van de tegenstander te komen. Een schot van Janick van As in de 58e minuut van een meter of 20 werd door de keeper knap gered. Maar ook een inzet van MZC’11, raakte buiten bereik van Ruud, de paal.

Negen minuten later verdubbelde de thuisploeg na een kopbal de score. Het hek was na dit doel[punt van de dam. MZC’11 trok alle registers open en Nieuwdorp had hier op geen antwoord. Het werd in de 71e minuut 3-0, in de 79e minuut 4-0 en in de 83e minuut 5-0. Nieuwdorp probeerde na al dit geweld de eer nog te redden, maar helaas lukte dat niet ondanks een kopbal op de lat.

Zo als gezegd een terechte nederlaag, maar volgende week wacht weer een wedstrijd en ik geloof dat Nieuwdorp de draad van de overwinningen weer op zal pakken.

Bron: René van der Vliet