Bevelanders 2 - Nieuwdorp 2

1 december 2014 22:45

Na de ochtend dat de E1 kampioen was geworden werd er rond het middag uur verzameld in de kantine. Een gedeelte van de selectie komende uit 's Gravenpolder en omstreken, zou rechtstreeks richting Kamperland afreizen. Onderweg richting de Bevelanders wisten de spelers elkaar te vinden, dit zou een goed voorteken moeten zijn. Het zonnetje scheen vandaag aan het sportpark 'Campen', een graad of 7 en een lichte Oosten wind, perfect voetbalweer.

Het tweede was vandaag vertrokken met een iets ander elftal als vorige week, door wat personele problemen kon Bram van Eenenaam deze zaterdag maar over 13 man beschikken. Na de voorafgaande perikelen van het kiezen van het speelveld en wie er mocht aftrappen, werd aan de wedstrijd begonnen.

Nieuwdorp begon sterk aan de wedstrijd, na 5 minuten wist Nick Meyers een afvallende bal rakelings langs de paal te schieten. Bevelanders stond onder druk en het was wachten op de eerste treffer aan Nieuwdorps zijde. Verschillende keren was het mogelijk voor Pascal Gakeer en Nick Meyers langs de rechter kant op te komen. De voorzetten bereikten Tim Driesse en Coen Taal maar moeilijk. De ballen die aankwamen werden niet doeltreffend afgewerkt. Bevelanders kon onder de druk maar sporadisch aanvallen en wist maar enkele keren op de helft van Nieuwdorp te spelen. Echter de kopballen van Tim en Nick kwamer alleen in de handen van de kieper of de eindpass ontbrak, of de afwerking was niet voldoende.

Na een korte rust van 10 minuten, mocht Robin Franse gaan douchen van Bram, Jeroen de Goffau had zich in de rust warm gelopen en kon op de linkshalf positie gaan spelen. Hierdoor ging Johan Niewehuijse linksback spelen. Bevelanders kwam na rust met een andere instelling naar buiten. Nieuwdorp kwam na de aftrap onder druk te staan. Nog voordat de supporters op de tribune hadden plaats genomen, kreeg Bevelanders een corner. Deze werd vakkundig overgekopt terwijl op een speler van Bevelanders een overtreding in de 16 werd gemaakt. De scheidsrechter die voor de gelegenheid uit de middencirkel was gekomen, beoordeelde de overtreding als een penalty. Ondanks dat Leon de Goffau in de de juiste hoek dook, was de bal onhoudbaar. Bevelanders stond voor met 1-0. Het was aan Nieuwdorp om de stand om te gaan buigen. Bram besloot om Coen te wisselen voor Richard Boonman. Richard kwam op de plek van Nick Meyers, rechtsback, te spelen en Nick schoof zelf door in de spits. Gedurende de tweede helft probeerde Nieuwdorp een vuist te maken en zelf een doelpuntje te scoren.
Bevelanders wisten elke kans om zeep te brengen en wisten daarnaast heel slim wat tijd te smokkelen. Dit allemaal zonder enige tegenspraak van de scheidsrechter. Zo'n 10 minuten voor tijd ging Gert Jan Niewehuijse als extra spits spelen. Hierdoor kwam Jasper Blok zo af en toe een op een te staan. Pieter de Vos die samen met Michey Klaasen op het middenveld speelde zakte zo nu en dan in om assistentie te verlenen. Ondanks het overwicht wijkte Bevelanders niet onder de druk van Nieuwdorp. Verschillende pogingen op het doel, gingen of rakelings naast of belande in de handen van de keeper. Pieter wist de paal nog te raken. Twee minuten in de blessure tijd wist Bevelanders de overwinning zeker te stellen. Een kopbal uit een corner zorgde voor 2-0.

De scheidsrechter liet nog enkele minuten doorspelen maar hield het vervolgens toch ook voor gezien. Helaas bleven er 3 punten in Kamperland achter. Volgende week wederom een uitwedstrijd, deze maal om 13.00 uur tegen MZVC2, hopelijk kunnen de drie punten dan wel richting Nieuwdorp verhuizen.

Bron: Martijn Nieuwenbroek