VVC '68 - Nieuwdorp (Nu met foto's)

11 oktober 2015 14:00

Helaas Nieuwdorp laat drie punten liggen in Brabant. VVC’68 was met een 2-1 overwin-ning de gelukkigste. Want het had net zo goed 2-2 of 2-3 kunnen zijn, maar ook 3-1 of 4-1. Het begin was gelijk opgaand. Beide ploegen zochten geregeld de aanval, maar de kansen die gecreëerd werden gingen er niet in.

De defensies, van zowel de thuisploeg als Nieuwdorp, hielden de gelederen zo goed als het ging gesloten. Op het middenveld probeerde Nieuwdorp al snel de aanval van VVC’86 te ontregelen, maar dat lukte niet altijd. Nieuwdorp was iets aanvallender ingesteld. Maar de op doel gekopte ballen en de schoten gingen naast, over of de keeper lag in de weg. VVC’68 probeerde ook het e.e.a. maar keeper Leon de Goffau, die Ruud la Grand verving gaf geen krimp.

Toch kwam de thuisploeg in de 15e minuut, door een vrije trap die langs de muur ging, op 1-0. Het had misschien 1-1 kunnen worden, maar Arjan Franse, lukte het niet om in een één-op-één situatie de keeper te verschalken. Rust 1-0. De tweede helft begon met een fel en aanvallend ingesteld Nieuwdorp. Er kwamen kansen, maar achterin moest men ook alert blijven op een eventuele verrassingsaanval van VVC’68.

Toch werd het 1-1. Wie anders dan Stefan van de Klooster maakte, op aangeven van Janick van As, de gelijkmaker in de 53e minuut. Twintig minuten heeft Nieuwdorp van deze gelijkmaker mogen en kunnen genieten, want in de 73e minuut werd een pass van VVC’68 door het midden niet onschadelijk gemaakt en kon men ongehinderd afronden, 2-1.

Hierna en dat heb ik eerder gemeld, kregen de thuisploeg en Nieuwdorp (Roderiek) nog diverse kansen om de uitslag een ander aanzicht te geven. Helaas, na negentig minuten en wat minuten blessuretijd zat het er op en verloor Nieuwdorp met 2-1 van VVC’86 en staat nu in het rechter rijtje.

Bron: René van der Vliet