Michey opent het doelpuntenbal

23 november 2014 21:45

Nieuwdorp 2 - Zeelandia Middelburg 2
Na de overwinning tegen Meeuwen 3 was het zaak om de ingezette lijn die Bram voor het tweede heeft uitgestippeld voort te zetten. De eerste periode is vorige week binnen gehaald. Het tweede heeft de tweede plaats in de competitie goed in handen. Samen met DFS die eerste staan is er een gat van ongeveer 7 punten geslagen naar de nummer 3. Vandaag zou die voorsprong verder uitgebouwd kunnen
worden.

Naast Rubben Hage als vlagger en de gebroeders Niewehuijze op de reserve bank, was er vandaag ook een pupil van de week Milou Niewehuijze. Om 13.15 hoorde we het eerste signaal van de scheidsrechter. Een van de eerste kansen in de wedstrijd ging naar Zeelandia, echter Pieter de Vos die voor de gelegenheid handschoenen had aangetrokken pareerde de aanval. De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen gelijk op. Na 15 minuten spelen werd aan de linkerkant van het veld Gakeer aangespeeld. De vlagger van de tegenpartij hield de vlag omhoog, de scheidsrechter negeerde het signaal, en Michey ontving de bal rond de 16 meter en wist de rechter boven hoek feilloos te vinden. De keeper had geen kans en de eerste goal kon opgeschreven worden. Zeelandia sputterde nog even tegen en wist nog een aantal keer voor de
goal te verschijnen bij Pieter, maar die had zijn verdediging goed op orde. Martien
Geelhoed als laatste man, rechts back Nick Meyers, Robin Franse links, en centraal Jasper Blok. Na 20 minuten spelen met 1-0 vond Michey het genoeg, nadat hij een afvallende bal rond de 16 ontving, wist hij zoals hij het
zelf na de wedstrijd omschreef met een venijnig schot de keeper nogmaals te passeren 2-0.
Een kwartier voor het einde van de eerste helft wisten Nick Meyers en Pascal Gakeer met een paar hoogstaande acties op het middelveld verschillende Zeelandia spelers achter zich te laten en kon Pascal een splijtende pass op zijn broer Roderick geven die vanaf de rechterkant kwam opstomen. Roderick wist zijn tegenstander achter zich en schoot laag en hard in de linkerhoek en gaf geen kans voor de keeper om de bal te raken. 3-0 bij rust een keurig voorlopig resultaat.

Trainer Bram had wederom de lastige en moeilijke taak om een passende wissel te bedenken. Niet een van de spelers in het veld speelde onder de maat. Jasper Blok mocht gaan douchen en Johan Niewehuijse nam zijn
plaats in. Al snel na de thee wisten de Nieuwdorp spelers elkaar weer feilloos te vinden. Tim Driesse die uit de spits gekomen was om de bal op te pikken op het middenveld wist zijn medespits Jurian Hage goed aan te spelen, Jurian wist de keeper aan de rechterkant van de goal uit te spelen en wist het net te vinden, 4-0.
Dit was tevens het signaal voor Ruben Hage om zich na het warm lopen voor Pascal Gakeer in het veld te komen. Ruben had de eerste helft gevlagd en had tijdens deze bezigheid genoeg tijd om zijn tegenstander in te schatten en te zoeken naar de zwakke punten. Na het storende werk van Nick Meyers, die zijn tegenstander volledig in zijn zak had, werd Ruben aan de rechterkant weggestuurd, met een strakke voorzet wist Roderick Gakeer de keeper te passeren en 5-0 op het bord te zetten. Michey Klaasen werd gewisseld voor Gert Jan Nieuwehuijze met nog zo'n 20 minuten voor het eindsignaal. Bij de eerste corner was het gelijk weer raak, Ruben
wist de bal op het hoofd van Tim Driesse te plaatsen 6-0. De 7-0 liet zich niet snel op zich te laten wachten, ruben werd wederom aan de rechterkant weggestuurd door Roderik Gakeer en wist wederom het hoofd te
vinden van Tim Driesse. Nog geen 3 minuten later kreeg Jurian Hage een voorzet van Ruben 8-0. Niet veel later tijdens schermutselingen voor het goal van zeelandia wist ruben niet te scoren, Jurian wist de afvallende bal zonder enige problemen achter de keeper in het net te krijgen. 9-0. 5 minuten voor het einde kon eindelijk Ruben nadat hij enkele assists gegeven had, en nadat hij twee tackles op de ledematen ontweken had na een pass van
Gert Jan Nieuwehuijse de 10-0 op zijn naam zetten. Met nog twee wedstrijden voor het einde van het jaar staat het tweede  er rooskleurig voor 10 wedstrijden 27 punten één puntje achter op de concurent DFS en 9 punten