Nieuwdorp - Serooskerke

22 november 2014 22:45

Aan het weer kon het niet liggen, want dat was prima. Lag het aan het veld dan? Ik denk zelf van niet. Wat zou dan de oorzaak zijn geweest van de 1-4 nederlaag van Nieuwdorp tegen Serooskerke?

Echt een antwoord op deze vraag heb ik ook niet, maar als ik op de eerste helft af moet gaan, dan was Serooskerke, in mijn ogen, feller en wisten ze elkaar ook beter te vinden. Dat Serooskerke de kansen niet kon verzilveren, was vaak hun eigen schuld, maar ook stond de verdediging van Nieuwdorp gelukkig vaak op de goede plek. Aanvallend viel er voor de Nieuwdorpje aanhang weinig te genieten. Twee halve kansen en dat was het dan. Toch duurde het nog tot de 40e minuut voor dat er gescoord zou worden. Wel in het voordeel van Serooskerke, maar toch. Jammer genoeg viel de 0-2 op een cruciaal moment, namelijk in de allerlaatste seconde van de eerste helft.

De tweede helft, zeker het begin, voetbalde Nieuwdorp agressiever en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel dan ook in de 64e minuut. De van een blessure terugkomende Stefan van de Klooster, bracht Nieuwdorp met een schitterend schot, weer terug in de wedstrijd. Nieuwdorp probeerde de gelijkmaker te forceren. Onder andere Frank zag zijn vrije trap op de kruising uit een spatten, zodat het tot de 80e minuut nog een beetje spannend was. Want in 80e minuut werd eigenlijk de wedstrijd beslist, 1-3. Zes minuten later werd het, voor de statistieken nog 1-4 wat ook de eindstand was.

Kom ik terug op de vragen aan het begin van dit verslag, waar ik trouwens nog steeds geen antwoord op weet.

Bron: René van der Vliet