Nieuwdorp verplettert Veere ( uit de PZC van 25 mei)

26 mei 2024 10:45

Nino de Jonge scoort 3x; Yordin de Hamer 2x en Max Buteyn 1x.

Nieuwdorp-Veere 6-1:

Zowel Nieuwdorp als Veere gingen de eerste 15 minuten voortvarend van start. Beide teams speelden leuk voetbal en zeker voor de toeschouwers was het genieten.

Masciano Weeda opende de score voor Veere na balverlies in onze verdediging. Good old Peter de Winter, die Senna verdienstelijk verving was kansloos.Ze hielden deze voorsprong tot de 32e minuut.

In een tijdsbestek van tien minuten draaide Nieuwdorp de achterstand om in een ruime voorsprong. Door treffers van Nino de Jonge ( na een prima steekpass van Max), Yordin de Hamer ( na een vloeiende combinatie over een 4 tal schijven en Max Buteijn (lob/voorzet in de verre hoek) stond het bij rust 3-1.
Na de rust werd de wedstrijd al vrij snel beslist. Binnen tien minuten ( van minuut 53 tot 63) scoorde Nieuwdorp 3 maal.
Eerst kapte Nino zijn tegenstander op de 16 meterlijn met rechts uit en krulde de bal met een fraaie boog met links in de bovenhoek. Even later maakte Yordin zijn tweede van de middag; (5-1) en Nino schoof in de 63e minuut de 6-1 binnen. Zijn 3e.
Met nog een klein half uur te spelen had de overwinning nog best wat hoger uit kunnen vallen. Een paar mooie kansen op een 7e of meer doelpunt(en) werden gemist.
Door dit resultaat is Nieuwdorp dit seizoen met 46 punten en doelcijfers 67-38 ( = +29) op een keurige 5e plaats geëindigd. Daar mogen we best trots op zijn.

Kapelle is de verdiende kampioen en mag zich volgend jaar 3e klasser noemen. GPC, Veere en ( hoogst waarschijnlijk ) Goes gaan de nacompetitie in waar ze wellicht onze buurtverenigingen Patrijzen of Lebo tegen kunnen komen.
Nieuwdorp zal dus volgend seizoen weer in de 4e klas zijn wedstrijden spelen. Hopelijk weer een “normaal” voetbal jaar met een gewone promotie en degradatie regeling. De afgelopen jaren was dat met 6 teams die te maken kregen met nacompetitie/degradatie knap waardeloos. Het resultaat ( meer spreiding op voetbal sterkte) is wel terecht; maar wellicht had dat anders gekund/gemoeten.
Hoe de nieuwe 4e klas er voor Nieuwdorp volgend jaar uit zal zien is nu nog niet bekend. Wordt het een combi met Zeeuws Vlaanderen ? Walcheren ? of Rest Zuid Beveland ? Het zou allemaal kunnen.

Voor jullie agenda:
+/- 1 augustus: start voorbereiding 1e selectie.
3 augustus: BSC XXL met Borsels Elftal- Schouws Elftal en HSV Hoek – RKSV Halsteren. ( 14.30 en 17.00 uur)
10 augustus: 1e oefenwedstrijd Nieuwdorp 1 – VC Vlissingen 1 ( 14.30 uur)
13.14 en 17 augustus BSC Poules A1 en A2
15 augustus: HKW 21 – Nieuwdorp 1 ( 19.30 uur)
20,21 en 24 augustus: BSC Poules B1 en B2.
23 augustus: BSC Vrouwen.
20 augustus: BSC toernooi Nieuwdorp 1 – Goes 1 (19.00 uur)
24 augustus: BSC Toernooi Finale Lebo of Patrijzen (14.30 uur)
31 augustus; 7 en 14 september Beker wedstrijden n.n.b.
6 september: BSC 35+
21 september: start competitie 2024-2025.
Peter de Vos