Dani Dubbelaar match winnaar; Ruud la Grand scoort 2x.

18 mei 2024 23:45

Nieuwland - Nieuwdorp 2-3

Ruud brengt hier zijn seizoenstotaal op 20 doelpunten; voorwaar een zeer verdienstelijk aantal. Gerben, Janick en Nino zijn respectievelijk met 8,8 en 7 doelpunten de Nieuwdorpse nr. 2, 3 en 4.

Nieuwland was sterk in de duels en gaf veel ballen mee aan de snelle voorhoedespelers. Nieuwdorp had het daar lastig mee en Conner Meerman zette de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers hadden wat meer de bal en Ruud La Grand maakte met een halve omhaal de gelijkmaker.

Net na de pauze ramde Meerman de bal van afstand via de onderkant van de lat in het doel. Nieuwland zakte na een uur spelen weg en Nieuwdorp perste de laatste krachten eruit om toch nog een resultaat te behalen. La Grand kopte de 2-2 raak en in de laatste minuut pakten de bezoekers de volle mep dankzij de winnende van Dani Dubbelaar.

PZC 18 05 2024

Door deze overwinning is de 5e plaats nu wel definitief voor Nieuwdorp 1. Met nog één wedstrijd tegen Veere te gaan heeft Nieuwdorp 1 nu 3 punten voorsprong op Nieuwland. Ook het doelsaldo is beduidend beter; plus 24 om plus 7.

Een plekje stijgen naar plek 4 zou nog kunnen. Een driepunter thuis tegen Veere zou ons op doelsaldo voorbij Kruiningen kunnen brengen, maar dan moeten die wel van Nieuwland verliezen.

Nacompetitie zit er voor Nieuwdorp niet meer in. Zo wie zo mag Veere (dat de eerste periode won) daaraan meedoen. GPC en Goes zijn de belangrijkste kanshebbers.

Voor Apollo 69 dat met 0-4 van Veere verloor is het doek nu definitief gevallen. Samen met MZVC, Wemeldinge, Rillandia, Jong Ambon en Waarde zijn ze volgend jaar 5e klasser.

Dat geldt ook voor HKW 21 die in 4A één punt te kort komt. DwO 15 bracht het er beter vanaf. Zij blijven 4e klasser.

Het programma voor zaterdag 25 mei ziet er als volgt uit:

Nieuwdorp 1 – Veere 1

Apollo 69 – MZVC

De Noormannen – Rillandia

Kapelle – GPC

Kruiningen – Nieuwland

Wemeldinge – Jong Ambon

Goes – Waarde

Helaas deze keer geen foto's van Rene en Liesbeth vd Vliet. Goes 1 zondag vierde hun kampioenschap van de 4e divisie.

Wg.: Peter de Vos