Domburg - Nieuwdorp

2 mei 2015 21:15

In principe zou ik dit verslag af kunnen doen met de volgende zin: Nieuwdorp wint met 0-4 uit bij Domburg na 85 minuten balbezit wat resulteerde in het behalen van de derde periodetitel. Maar dan maak ik het mij wel erg gemakkelijk.

Ook vandaag werd de tegenstander verslagen door een Nieuwdorp dat er zeker de eerste helft,  zin in had. Er werd net als vorige week tegen MZVC lustig gecombineerd, in de ruimte die Domburg wel erg gemakkelijk aan de Nieuwdorpers gaf. Toch moesten de toeschouwers wachten tot de 29e minuut voor dat het eerste doelpunt kon worden genoteerd. Daarvoor kreeg Nieuwdorp toch wel enkele kansen om de score eerder te openen, maar het vizier moest duidelijk nog afgesteld worden. Stefan van de Klooster mocht de openingstreffer op zijn naam schrijven.

Vier minuten later verdubbelde Niels Mulder, na prima voorbereidend werk van Janick van As, de score, 0-2. Domburg was machteloos om een tegenaanval te produceren, keeper Ruben Otte had dan ook een “gemakkelijke” middag, maar moest toch geconcentreerd blijven, want je kan nooit weten….

Na de thee zakte de wedstrijd een beetje in. Het vuur was uit het elftal van trainer Thomas de Ridder en het voetbal werd er niet beter op. Domburg was echter zo zwak, dat Nieuwdorp eigenlijk niet eens veel moeite hoefde te doen, om nog twee maal te scoren. Wel duurde dat lang, want pas in de 81e minuut wist Martijn de Goffau het net te vinden, 0-3. De 0-4 kwam op naam van Janick van As in de 90e minuut. Een terechte 0-4 overwinning en door het gelijke spel van Nieuwland, pakte Nieuwdorp de derde  periodetitel.

De eerste helft was meer dan het aanzien waard, terwijl de tweede helft van een bedenkelijk niveau was. Maar straks in de nacompetitie gaan wij vast smullen van een sprankelend spelend Nieuwdorp!

Bron: René van der Vliet