MZVC - Nieuwdorp

25 april 2015 22:00

Technisch beter, conditioneel beter en voetballend beter. Dat is de conclusie die je aan het elftal van trainer Thomas de Ridder kan koppelen na de 0-6 overwinning in Middelburg op MZVC 1.
Onder toeziend oog van de gedecoreerde elftalleider Paul Meerman en de vele uit Nieuwdorp komende supporters, voetbalde Nieuwdorp geconcentreerd de tegenstander naar een klinkende nederlaag.

Het eerste doelpunt viel al na 5 minuten. Een door de MZVC keeper verkeerd geplaatste bal viel in de voeten van Stefan van de Klooster, die deze kans niet aan zijn neus voorbij liet gaan, 0-1. Ook het tweede doelpunt van Nieuwdorp kwam op naam van Stefan van de Klooster. Op rechts ging Martijn de Goffau langs zijn tegenstander en zette op maat voor, zodat Stefan de bal voor de 0-2 in het doel kon schieten. Eigenlijk was de wedstrijd na dertig minuten in de eerste helft al gespeeld. Na wat gemiste kansen door Niels en Stefan en een paar keer goed handelen van keeper Ruben Otte, was het Niels Mulder, die dus in de dertigste minuut de 0-3 liet aantekenen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was eigenlijk een kopietje van de eerste. Nieuwdorp voerde de boventoon en MZVC spartelde wanhopig tegen. De voor Niels Mulder ingevallen Ruud la Grand pakte ook zijn doelpunt in de 55e minuut, 0-4. Hierna was het wederom de beurt aan Stefan van de Klooster. Zijn derde treffer in de 80e minuut betekende 0-5 en twee minuten later werd het 0-6, weer door Stefan, die daarmee zijn vierde doelpunt van de middag maakte.

Het heeft niet alleen de Koning behaagt, maar ook spelers en toeschouwers zullen met een prettig gevoel weer terug naar Nieuwdorp zijn gereden.