De Noormannen 1 – Nieuwdorp 1 (3-3). Een lekker toetje !!

29 mei 2023 22:15

ARNE PLADDET TREEDT IN DE SPOREN VAN WIM JANSEN.
Even waande ik me weer terug in 1969; woensdag 26 november. San Siro stadion.
Met een wonderschoon doelpunt zet Wim Jansen Feyenoord op 0-1 in een kolkend San Siro stadion tegen AC Milan.
Met dit “Wim Jansen achtige” doelpunt bracht Arne Pladdet Nieuwdorp in de 80e minuut op voorsprong (2-3). Vanaf de rechter zijkant krulde hij de bal in de linker bovenhoek.

Even leek het hek van de dam want met een perfecte sleepbeweging omzeilde hij 3 minuten voor tijd de Noormannen keeper en leek op weg te gaan naar zijn 2e doelpunt van deze middag. Helaas stak de grensrechter daar zijn (vlagge) stok voor: buitenspel !

We mogen dit vlagsignaal best twijfelachtig vinden.
Even daarvoor zag hij niet dat een inzet van Yordin de Hamer over de doellijn was. Omdat scheidsrechter Koster nog op het middenveld vertoefde kon hij dat niet checken en bleef de stand gelijk.

Achteraf wellicht toch wel de juiste uitslag.

De eerste 20 á 30 minuten was voor De Noormannen. Met Peter de Winter op het doel probeerde Nieuwdorp van achteruit op te bouwen; helaas mislukte dit regelmatig. Gelukkig stond Peter goed te keepen; enkele keren stond hij op de goede plaats om een doelpunt te voorkomen.
Na 10 minuten maakte Jari Kaland de 1-0; in de 33e minuut verdubbelde hij deze stand met een perfecte kopbal 2-0.
In deze periode hadden Nieuwdorp en Noormannen beide wat kansen; eerlijk = eerlijk die van de Westkappelaars waren talrijker.

Kort voor rust ( 43e minuut) zorgde Jerzy Traas voor de aansluitingstreffer. Na een goede combinatie langs de achterlijn schoot hij via de keeper de 2-1 binnen.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Een open wedstrijd met kansen over en weer.
Qua combinatie was de 2-2 één van de mooiste van dit seizoen.
Een “tikkie-takkie” combinatie met Jerzy, Rody en Roderiek  bracht Janick van As vrij voor  de keeper.
Dat buitenkansje werd door Janick verzilverd.
Even later een open kans voor De Noormannen; maar vrij voor een leeg doel bracht Arjan Fransse nog redding.

Hoe het vanaf de 80e minuut verliep heb ik al beschreven.