SV Nieuwdorp 1 - VV Arendskerke 1

20 november 2022 23:00

Op karakter heeft Nieuwdorp met 3-2 gewonnen van Arendskerke. Het begin van de wedstrijd was van beide kanten aftasten met af en toe een gevaarlijk moment voor één van de doelen.

Langzaam maar zeker kregen de gasten een licht overwicht en dat betaalde zich uit door een kopbal van Yaron Geene wat een 0-1 voorsprong voor Arendskerke betekende. Voor rust had Arendskerke nog op 0-2 kunnen komen, maar in een één situatie kwam keeper Ruud la Grand als winnaar uit de bus. Het bleef daadoor 0-1 en dat was ook de ruststand.

In het begin van de tweede helft zette Arendskerke een tandje bij, waarop de thuisploeg in eerste instantie geen antwoord had. In de 50e minuut was het dan toch raak voor Arendskerke. Het schot van Jasper Westplate betekende 0-2. Deze treffer was het sein voor de thuisploeg om te voorkomen dat Arendskerke verder zou uitlopen.

Een vrije trap van Rody Wolse werd in eerste instantie gestopt door de keeper, maar een attente Nino de Jongre schoot de aansluitingstreffer binnen. Dit doelpunt gaf Nieuwdorp vleugels. Jerzy Traas had een mooie actie op rechts en zijn voorzet werd door Rody Wolse binnen getikt, 2-2.

Hierna was de wedstrijd nog niet gespeeld, want in de 82e minuut werd de ingevallen Stefan van de Klooster het goudhaantje van Nieuwdorp. Zijn doelpunt betekende 3-2 voor Nieuwdorp.

Na deze treffer probeerden de Arendskerkespelers nog een gelijkmaker te forceren. Alles wat Nieuwdorp was, stond met geknepen billen te kijken hoe de laatste minuten van deze wedstrijd zouden aflopen. Toen scheidsrechter Jos van Belzen het eindsignaal van deze wedstrijd blies, was de onlading compleet.

Op karakter werden drie punten binnen gehaald en het bleef nog lang onrustig in Nieuwdorp.