19 juni 2022 15:30

Wat een gigantische kraker was dit zeg !!
In een alles behalve lekkere temperatuur van + 25 graden werd er om 14.30 uur afgetrapt.
Daarvoor hadden we al 2 zaken verloren; t.w. het aantal toeschouwers én de hoeveelheid vuurwerk.

Trainer Perry Snoep en zijn  staf had voor deze wedstrijd de volgende opstelling bedacht:

Op doel: Dillian Vink

Achter: Julian Lambregtse, Teun Rentmeester, Jerzi Traas en Roderiek Gaakeer.

Midden Jurian Hage en Dzjimmie Shala

Op “10”: Rody Wolse

Voor: Stefan vd Klooster, Tim Driesse en Nino de Jonge.

Wisselspelers: Arne Pladdet, Arjan Fransse, Rik de Vos, Job Hillebrand, Pascal Gaakeer, Peter de Winter.

Nadat de vuurwerkmist opgetrokken was toog Nieuwdorp ten aanval. Veelal met een lange bal (Teun en Jerzy) van achteren uit. Dit leverde diverse mogelijkheden op; maar gescoord werd er niet.

In de 11e minuut was het bij één van die lange ballen “Bingo”. Teun probeerde met een 50 meter pass Stefan te bereiken; waarbij een Groot Ammers verdediger zo vriendelijk was om de bal te toucheren waardoor die met een fraaie boog over zijn keeper in het doel verdween.

Dat was lekker ! Dat gaf zelfvertrouwen, zeker ook omdat de verdediging geen kans weggaf.

Die enkele keer (20e en 22e minuut) liet Dillian zien dat hij vandaag niet mee wilde werken aan een Ammers feestje.

Helaas kon Nieuwdorp deze stand niet behouden. Kort voor de rust slalomde de linkerspits door ons hechte verdedigingsblok en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Sven Beekman die deze kans niet liet liggen. Dat was best een domper.

Na de hervatting (de temperaturen waren inmiddels aardig richting 30 graden) begon Nieuwdorp sterk aan de wedstrijd. Een schot van Stefan na een rush van Rody ging rakelings over en Nino produceerde een boogbal die rakelings naast ging en een perfecte steekbal van Djimmie op Nino en een rush van Roderiek leverden ook geen succes op.

Groot Ammers liet zich ook zien; in de 56e minuut knalde Stan Volste op doel maar Dilian redde spectaculair.

Na de drinkpauze een aantal wissels bij Nieuwdorp. Arne voor Dzjimmie en Job voor Jurian.

De vermoeidheid sloop in de benen van de meesten. De ruimtes op het veld werden steeds groter. Groot Ammers rook zijn kansen. In de 80e minuut leverde dat een (op dat moment wel terechte) 1-2 voorsprong op. Enkele minuten later leek Groot Ammers de wedstrijd te gaan beslissen maar dankzij zijn enorme snelheid en duel kracht wist Julian Lambregste dit in extremis te voorkomen. De wedstrijd leek gespeeld; Nino dacht daar anders over.

In de 88e minuut kregen even buiten de 16 een vrije trap te nemen. Nino de Jonge poeierde met een schitterende knal de bal in de boven hoek. 2-2 dus en verlengingen.

In de verlenging (met Arjan, Rik en Pascal) een zelfde beeld. Spectaculaire reddingen van Dillian, goed verdedigingswerk van de achterste 4 én een tomeloze inzet hielden Nieuwdorp op de been. Het was zeker billen knijpen toen Pascal in de 115e minuut nog een zeer onterechte rode kaart kreeg.

Toen na 120 minuten de scheids affloot konden we ons opmaken voor de penalty thriller.

Teun 1-0, GA 1-1, Nino 2-1, GA mist/Dillian stopt 2-1, Roderiek mist 2-1, GA mist, 2-1, Rody 3-1, GA mist/ Dillian stopt maar de penalty moet over omdat hij te vroeg weg is.

Vervolgens stopt Dillian de strafschop opnieuw en stort alles wat Nieuwdorp is zich in het feestgewoel. De 3e klas is veilig gesteld. Een grandioze prestatie ! Gefeliciteerd !