Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nog één hobbel!

16 juni 2022 0:30


Nieuwdorp heeft de eerste hobbel genomen om in het seizoen 2022-2023 in de derde klasse zaterdag te blijven acteren. Maar dat ging niet gemakkelijk.
Krabbendijke, uit de andere derde klasse, was de tegenstander in de halve finale om lijfsbehoud.

Beide elftallen wisten wat er op het spel stond en streden dan ook om elke milimeter keurig gemaaid gras op het sportpark in Nieuwdorp, dat omzoomd was met ruim tweehonderd toeschouwers die van het begin tot het einde werden getrakteerd op spanning en teleurstelling in alle gradaties.

Na ruim een kwartier zette Danny Weber Krabbendijk met een strak schot op voorsprong, 0-1.

Het spel golfde op en neer en na een mooie aanval scoorde Roderiek Gakeer, nog voor de pauze, de gelijkmaker voor Nieuwdorp. Rust: 1-1.

In de tweede helft waren er kansen voor beide elftallen met schoten op paal en lat. Maar in de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord, zodat er verlengd moest worden. Het bleef spannend, maar ook nu werd er niet gescoord, een zenuwslopende serie penalty’s volgde. Nieuwdorp trok aan het langste eind met 5-4, nadat Armin de Bat in de gelijkmakende beurt de laatste strafschop hoog over schoot.

Een explosie van gejuich barste los bij alles wat Nieuwdorp was en men kan zich nu opmaken voor de laatste hobbel, die zaterdag 19 juni a.s. genomen moet worden tegen Groot Ammers op neutraal terrein.

Foto's René v/d Vliet

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!