Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Café De Zak wint de jubileum editie van het Nieuwdorpse Bedrijventoernooi.

29 mei 2022 11:15


Succesvolle formule van voetbal 7 tegen 7; TV voetbal Feyenoord-AS Roma en DJ Arno…
Voetbal op het veld:
Spanning, sensatie, gezelligheid en sportiviteit vierden hoogtij tijdens het bedrijventoernooi op woensdag 25 mei in Nieuwdorp. Maar liefst 20 teams hadden zich aangemeld voor deze editie tgv het 80 jarig jubileum van de SV Nieuwdorp.

Onder leiding van (op het veld) een tiental super scheidsrechters en (naast het veld) een prima toernooileiding/speaker (Gijs en Marius) werd er eerst een voorronde in 4 poules van 5 op 6 velden afgewerkt. Daarna waren er halve finale wedstrijden en tot slot finales.

Terwijl een aantal deelnemers al voorzichtig proefden of de versnaperingen goed waren scoorde Cafe de Zak uit Ovezande er in de voooronde van dit door de jubileum commissie uitstekend georganiseerde toernooi stevig op los. Met een doelcijfers van 14-2 versloegen ze Van der Straaten (9-1) op doelsaldo en werden daardoor poule winnaar.

In de andere poules werden We Flexit, Sport 17 en PWG Bedrijfskleding (op het laatste moment vervanger van Releximtraining) 1e in hun poule.

In de halve finales (Cafe de Zak vs We Flexit en Sport17 vs PWG) bleken de eerst genoemden beide met 2-0 te sterk voor hun tegenstander.

Voetbal op TV:

Op het moment dat in Tirana Feyenoord tegen AS Roma gestart werd met de finale van de Conference Cup floot Jaap de Vos om 21.00 uur het begin signaal van de finale op veld 1. In deze finale bleken de mannen uit Ovezande voor de 2e keer achter elkaar (ook 2019 als Marsaki) de sterkste. De wisselbeker kan dus op Ovezande blijven.

Niet alleen de poule winnaars speelden 1/2 en 1/1 finales. Ook de ander teams deden dat.

Uiteindelijk bleek in poule 2 ( = nrs. 2 uit iedere poule) Zeeuws Knoopje 1 de sterkste. In poule 3 was dat: De Goffau; in poule 4 was dat Werkzat en in poule 5 ITN-Groep Nieuwdorp 2.

Vooral de laatste finale was zeer spannend. Toen scheidsrechter Peter de Winter affloot was de stand nog gelijk. Dus: penalties. Pas na 14 penalties miste Blue Factor en was ITN 2 de winnaar.

Met het noemen van dit team slaan we een bruggetje naar de huldiging die SVN voorzitter Marius Priester in de pauze voor hen in petto had. Dit jaar bestaat ITN 25 jaar en is al die jaren zijn ze een prominente sponsor voor de SVN. Onlangs werd een één meter hoog reclamebord aan de ballenvangers achter beide doelen geplaatst.  ITN 1 en ITN 2 werden dan ook voor één van hun 26 meter lange reclameborden op de foto gezet.

Muziek

Ondertussen hadden tig deelnemers met op de achtergrond muziek van DJ Arno Riemens gezien dat het in Tirana 1-0 geworden was voor AS Roma. Met +/- 125 toeschouwers was ons clubbgebouw toen al goed vol en hadden de bar vrijwillgers toen al flink wat werk om alle kelen te smeren. Daarvoor onze hartelijke dank.

Na de finales van het bedrijventoernooi kwamen daar natuurlijk velen bij. Kortom: druk druk.

Toen om 22.45 uur bleek dat dit ook de eindstand was, was dit voor velen geen bezwaar om volle bak los te gaan op de muziek van de DJ Arno.

Kortom een zeer geslaagde dag; beslist voor herhaling vatbaar. De combi tussen a. de dag voor Hemelvaartsdag, b. 20 deelnemers; c. Europa Cup voetbal en muziek lijkt een succesvolle combi te zijn.

Het zou zo maar kunnen zijn dat  (ovb) woensdag 17 mei 2023 voor de volgende editie is.

“En het bleef nog lang onrustig in Nieuwdorp” zou Jan Willem Antheunisse van OZ zeggen..

Einduitslag

 1. Cafe de Zak.
 2. Sport17
 3. We Flexit
 4. PWG Bedrijfskleding
 5. Zeeuws Knoopje 1
 6. Sloopsercice Detag
 7. Bliek 2 Wielers
 8. Van Der Straaten
 9. De Goffau
 10. Zeeuws Knoopje 2
 11. Fraanje
 12. MSP
 13. Werkzat
 14. Visser Verhuur
 15. Maros
 16. ITN 1
 17. ITN 2
 18. Blue Factor
 19. Iso Energy
 20. Timmerbedrijf AVW

Foto's René van der Vliet

Verlag Peter de Vos.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!