Sensationele ontknoping van de competitie.

27 mei 2022 18:45

Zaamslag 1 – Nieuwdorp 1 Deel 1
De groen witten (deze keer in zwarte outfit omdat Zaamslag ook in het groen speelde) hadden de laatste weken met 7 punten uit 3 wedstrijden het nodige zelfvertrouwen getankt en startten in de succesvolle opstelling van de laatste weken met o.a. Tim in de spits en Jeroen als voorstopper.

De eerste minuten waren saai. Zaamslag zakte terug en liet Nieuwdorp op eigen helft de bal rond tikken.

Na de verkenningsronde werd en van beide zijden getracht om hier vooral via Rody Wolse verandering in te brengen. Vooral enkele spelhervattingen leverden een beetje gevaar maar geen resultaat op.

Nieuwdorp kreeg nog de beste kans. Een vrije trap werd keurig op het hoofd van Teun gedropt die de bal diagonaal voor het doel terug kopte. Helaas voor ons kon Tim er net niet bij.

Na 32 minuten was de wedstrijd klaar. Scheidsrechter vd Berge raakte geblesseerd en stopte ermee. De aanwezige scheidsrechter had al een paar versnaperingen op en vond dat hij niet als vervanger op kon treden.

Na enig gebel bleek er ook geen vervanger te zijn en werd de wedstrijd definitief gestaakt en moeten we binnenkort op “herhaling”.

Zeker gezien de ontwikkelingen op de andere velden en het wedstrijd verloop in deze eerste 34 minuten toch wel jammer. Nieuwdorp zat goed in de wedstrijd en de hoop op een goed resultaat was zeker gerechtvaardigd.

24 05 2022 Deel 2

Nieuwdorp pakt laatste strohalm en verlaat de laatste plaats

Nieuwdorp heeft dinsdagavond de spanning opgevoerd onderin in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal. Door een 1-0 overwinning bij concurrent Zaamslag staan de onderste vijf ploegen nu binnen vijf punten van elkaar.

6. Noormannen 24-15

Het duel met Nieuwdorp was een restant van vorige maand. Toen blesseerde scheidsrechter Rick van de Berge zich en kon niet verder. Er was geen vervanging beschikbaar waardoor het duel na een ruim halfuur gestaakt werd. Er was toen nog niet gescoord.

Doelpunten leken er dinsdagavond ook niet te vallen. Beide teams slaagden er in een aantal kleine kansen te creëren maar veel schoten kwamen tegen de ballenvanger terecht.

Ballen die tussen de palen kwamen werden vakkundig gestopt door beide keepers.

Pas in de 63ste minuut was de eerste (gemiste) kans te noteren via Jerzy Traas van Nieuwdorp. Ook een scrimmage een minuut of tien later leverde nog geen goal op. Namens Zaamslag was Joost Simons er het dichtst bij, maar hij chipte een dot van een kans naast.

Zgjim Shala tekende een kwartier voor tijd toch voor de 0-1. De invaller kwam naar binnen en schoot in de korte hoek met links raak. Kort daarna (87ste minuut) kreeg hij ook zijn tweede gele kaart en moest dus met rood het veld verlaten.

Met een schot op de lat was Zaamslag nog dicht bij de 1-1, maar die viel niet. In ondertal hield Nieuwdorp stand, waardoor de spanning onderin de derde klasse borrelt naar het kookpunt.

Met voor elke ploeg nog twee duels voor de boeg is de spanning in de strijd tegen degradatie om te snijden. Zelfs Lewedorpse Boys is op de negende plaats nog niet helemaal zeker van zijn zaak. Met Luctor Heinkenszand en RCS als tegenstanders heeft Zaamslag het zwaarste programma.

Nieuwdorp moet nog tegen Patrijzen en GPC Vlissingen. Vooral zaterdag a.s. tegen Patrijzen zal een zwaar karwei worden omdat Patrijzen nog volop meedoet voor het winnen of overnemen van een periode kampioenschap.

Onderin is het zo dat nr.14 direct degradeert naar de 4e klas.

Nr. 13 en nr 12 spelen op dinsdag 14 juni de 2e ronde nacompetitie.

De nr 12 tegen de middelste periode kampioen van 4A. Dat zou Wolfaartsdijk, Spui, Wemeldinge of misschien MZVC kunnen zijn.

nr 13 speelt tegen de nr 13 uit 3B. Zoals het er nu naar uit ziet is dat Duiveland of Krabbendijke

De winnaars van deze 2 wedstrijden spelen op zaterdag 18 juni op neutraal terrein tegen elkaar. De winnaar speelt volgens seizoen 3e klas.