Nieuwdorp - Nieuwland

6 april 2015 23:00

Het Paasweekend zit er weer op en sv Nieuwdorp is zes punten rijker. Een 100% score en op weg naar een verdiende periodetitel. Of ben ik nu te voorbarig? Zelf denk ik van niet. Ging het zaterdag thuis nog moeizaam tegen vv Arendskerke, tegen Nieuwland was de klus snel geklaard.

3-0 was de einduitslag na een wedstrijd waar Nieuwland het probeerde, Nieuwdorp profiteerde en de scheidsrechter het niet leerde. Over het laatste wil ik alleen nog kwijt dat deze wedstrijd werd beroofd van mooi voetbal omdat er in mijn ogen te veel werd gefloten voor overtredingen die eigenlijk geen overtredingen waren.

Goed, heel snel, de 2e minuut, was het Janick van As die Nieuwdorp een 1-0 voorsprong bezorgde. Nieuwdorp was sterker, maar Nieuwland kroop af en toe uit hun schulp, maar echt moeilijke ballen heeft keeper Ruben Otte, over de gehele wedstrijd gezien, niet gehad. Ook de penalty-specialist van Nieuwdorp, moest weer aan de bak. Stefan van de Klooster werd binnen de zestien meter op zijn hiel getrapt, dat betekende een strafschop. Teun Meulmeester had er, net als zaterdag toen hij twee penalty's mocht nemen, geen enkele moeite mee, 2-1.

Dit was ook de ruststand.

Ondanks de grote druk van Nieuwdorp, werd er in de tweede helft nog maar één keer gescoord. In de 65e minuut trof Stefan van de Klooster doel en dat betekende de 3-0 voor Nieuwdorp. De resterende vijfentwintig minuten leverde nog kansen op om voor Nieuwdorp de marge te vergroten, maar het bleef 3-0, wat ook de einduitslag was.

Wat er na de wedstrijd gebeurde laat ik aan de fantasie van aanwezigen over, maar dat het gezellig was zal ik niet ontkennen.

Ik zou het door die zelfde gezelligheid bijna vergeten, maar de wedstrijdbal was geschonken door Meulpolder v.o.f.

Bron: René van der Vliet