Een neutrale start

26 september 2021 20:15

25 september 2021 start van de competitie 2021-2022. Voor mij kon deze start niet beter beginnen. Een duel tussen twee elftallen van clubs die mij zeer aan het hart gaan, v.v. G.O.E.S. 1 (zat) tegen sv Nieuwdorp 1. Voor de wedstrijd kreeg ik de vraag voor wie ik was en of ik een verslag van deze wedstrijd zou willen schrijven. Diplomatiek antwoorde ik dat de beste mag winnen en dat ik een neutraal stukje zou schrijven.

Zowel de thuisclub als de bezoekers uit Nieuwdorp hadden er best wel zin in. De eerste helft was het Nieuwdorp dat de boventoon voerde, met een jeugdig v.v. G.O.E.S. dat goed counterde. Beide elftallen kregen zo af en toe een klein kansje om de score te openen, maar beide keepers werden niet echt op de proef gesteld. De wedstrijd golfde op en neer en menig duel werd fair uitgevochten, zodat de eerste helft best was om aan te zien.

v.v. G.O.E.S. kwam de tweede helft sterker uit de startblokken en begon meer aan te dringen, terwijl Nieuwdorp, onder leiding van Teun Rentmeester, verdedigend goed stand hield. Zelfs konden de groen/witten aanvallend ook gevaarlijk worden. Maar de ommekeer kwam toen Teun geblesserd het veld moest verlaten en het toch al gehavende Nieuwdorp in de 60e minuut het hoofd moest buigen door een doelpunt van Kadar Abdullah, 1-0.

Nieuwdorp probeerde nog wel wat terug te doen, maar de nekslag voor Nieuwdorp kwam in de 86e minuut toen Taylen Doesburg de 2-0 scoorde en daarmee de wedstrijd op slot gooide.

In de slotminuten moest Nieuwdorper Dilian nog een paar maal handelend optreden om de score voor de thuisploeg niet groter te laten worden. Het bleef uiteindelijk 2-0 na een wedstrijd die voor beide ploegen, ondanks winst of verlies, perspectief biedt voor het nieuwe seizoen.