Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

BSC G Toernooi 2021

19 september 2021 20:30


Heerlijk weer, dolenthousiaste spelers en begeleiders en een klein legertje vrijwilligers die er ontzettend veel zin in hebben, meer heb je niet nodig om een schitterend toernooi af te werken. Om klokslag half twee begon het geweld en tot het laatste fluitsignaal rond de klok van half vijf streden alle teams in wedstrijdjes van 12 minuten met niet aflatende inzet om de prijzen en de eer. Telkens was er één team vrij en die waren dan aan de beurt om te strijden in de voorronden van de penalty bokaal die zo als een rode draad door de middag liep.

Andere nevenactiviteiten waren een demonstratietraining en penaltybokaal met de jeugd G teams van Luctor-Heinkenszand en Zeelandia-Middelburg, dit onder vakkundige leiding van Wim de Fouw en oud S.V. Nieuwdorp trainer Jaques Blijlevens.                                                                            

Toen rond 15.00 uur dweilband “de Zandlopers” uit Heinkenszand hun eerste tonen speelden was de feestvreugde helemaal compleet en kon niemand meer stil blijven zitten of staan, die vonk sloeg ook binnen de lijnen over want hier en daar zagen we wat mini polonaises ontstaan en ik meen zelfs gezien te hebben dat een mannelijke speler zijn tegenstandster uitnodigde voor een dansje…..

Maar ondanks de ontspannen sfeer werd er natuurlijk nog steeds wel om de knikkers gespeeld en werd het hoe langer hoe spannender, net als ieder jaar werd er gestreden om iedere meter.
Het vierde, vijfde of zesde doelpunt van de wedstrijd werd net zo uitbundig gevierd als het eerste en ook al krijg je er een paar om de oren; niks aan de hand, kop omhoog, borst vooruit en met z’n allen op jacht naar de eretreffer.

Voor je het weet zit het toernooi er dan alweer bijna op en worden de laatste wedstrijden afgewerkt, en of het nu om de eerste plaats ging of om niets, het fanatisme straalde er nog steeds vanaf want de strijd is immers pas gestreden als om half vijf het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Bij de jeugdteams werd na de demonstratietraining werd ook nog een heuse wedstrijd gespeeld tussen de teams van Luctor-Heinkenszand en Zeelandia-Middelburg en die werd gewonnen door Zeelandia-Middelburg, maar daar stond dan weer wel tegenover dat de bijbehorende penaltybokaal werd gewonnen door Job van Luctor-Heinkenszand, iedereen blij dus.

Daarna restte nog de finale van de penaltybokaal en na een ellenlange en zenuwslopende reeks bleek uiteindelijk Mark van Terneuzense Boys over stalen zenuwen te beschikken nadat zijn concurrent van F.C. Axel gemist had.
Alle hulde hierbij voor keepsters Miranda en Sofie die deze middag toch een paar honderd pingels op zich af hebben zien komen en dank aan de “telsters” Marit, Jamie en Stéfanie.

Daarna was het tijd voor de prijsuitreiking waarvoor Wethouder Kees Weststrate zich traditiegetrouw weer voortreffelijk van zijn taak kweet, zij het dat er door een administratief foutje toch nog enige verwarring was wie van de Belgische teams er nu eigenlijk gewonnen had, maar ook dat werd zonder problemen rechtgetrokken.

Einstand BSC G Toernooi:

  1. Jago
  2. ’t Verzet
  3. Terneuzense Boys
  4. Walcheren
  5. FC Axel
  6. SSV ‘65
  7. WHS

Na het officiële gedeelte was het natuurlijk nog lang niet afgelopen, want “de Zandlopers” hadden hun instrumenten weer tevoorschijn gehaald dus konden onder het genot van een drankje en een frietje de voetjes van de vloer en zelfs toen hun optreden er op zat en de geluidsinstallatie werd aangezet ging het dankzij Snollebollekes en Mart Hoogkamer volle bak “van links naar rechts in een zwembad vol met Bacardi-Lemon” en meer van dit soort meestampers.

Kortom; het bleef nog lang onrustig na afloop van het leukste toernooi van Zeeland!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!