SV Nieuwdorp 1 - FC Bergen 1 (Beker)

5 september 2021 22:15

Schoot Nieuwdorp vorig jaar nog uit zijn slof tegen FC Bergen met een 3-8 overwinning. Ging het zaterdag heel wat moeizamer. Onder leiding van Marinus de Boer ging om 14:30 de eerste bekerwedstrijd van start.

Al snel was duidelijk dat FC Bergen zich niet nog een keer wilde laten afslachten. Via enkele snelle counters maakten zij het de Nieuwdorp verdediging erg lastig. Halverwege de eerste helft was het dan ook raak. Via een snelle counter kwamen de Brabanders op een 0-1 voorsprong. Stefan trok meteen de stand weer gelijk. Hij scoorde nauwelijks 1 minuut later de gelijkmaker. Stefan scoorde zijn tweede van de middag net voor de rust. Nieuwdorp ging met een 2-1 voorsprong om de thee.

In de tweede helft nagenoeg hetzelfde spelbeeld. Kansen over en weer maar Pieter hield goed stand. Yanick maakte in de laatste minuten aan alle onzekerheid een eind door de 3-1 op het scorebord te zetten.

Volgende week uit naar Rillandia. Zij wonnen dit weekend van DwO'15 met 3-0.

Foto's René van der Vliet