Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Eerste officiële duel met het combinatie team van de heren

5 september 2021 10:00


Een moment voor in de boeken, zo mag je deze wedstrijd wel noemen. Misschien niet door een enorme uitslag of bijzondere spelmomenten, maar dan toch zeker vanwege het feit dat dit het eerste officiële duel is met speler van VV Lewedorpse Boys, VV Patrijzen en SV Nieuwdorp in één team.

Dan over de match. Het was de eerste bekerwedstrijd van het seizoen '21/'22. Met een gecombineerd team, waarin 18 spelers waren opgenomen, kwamen we rond 14:00 uur bij elkaar. Eerst even wat handen schudden en elkaar voorstellen, want zeker niet iedereen kende elkaar. Laat staan dat ze al met elkaar hadden gevoetbald.

Coaches Tim, Ludo en Wes waren tot een basiselftal gekomen die, na een lekkere warming up en even een teamfoto, aan de aftrap mochten verschijnen. De tegenstander was Walcheren 4. Een team dat volgens de kenners op de bank een gemiddelde leeftijd hadden die zo'n tien jaar lager zou zijn dan de onze. Dan maar op ervaring werd er gelijk achteraan gezegd.

De eerste helft had Walcheren het betere van het spel en probeerden ze ons flink onder druk te zetten. Dit resulteerde ook in een aantal kansen die vakkundig onschadelijk werden gemaakt door keeper Adriaan Mol en zijn adjudanten in de verdediging voor hem. Tijdens de drinkpauze werden er wat tactische omzettingen gedaan en dit resulteerde vrij snel in een meedogenloze counter van het derde. Lars Rentmeester stuurde Emiel de Jong diep, die op zijn beurt een niet te missen kans bood aan Mark Heijstek: 1-0. Het spelbeeld na deze treffer was tot het rustsignaal wat meer in evenwicht. Walcheren drong nog steeds wel aan, maar de onzen (lees Mark Heijstek) kreeg voor rust zeker nog een paar aardige mogelijkheden. Met deze minimale voorsprong gingen we aan de thee.

Na de rust kwam er een flink gewijzigd derde aan de aftrap, want iedereen wil natuurlijk spelen en dat kan ook. Ook in de tweede helft moesten we aardig aan de bak. Veel tegenhouden, vuile meters voor elkaar maken, flink de duels in en af en toe een poging tot een uitbraak. We konden de voorsprong vrij goed verdedigen tot de arbiter van dienst (nog bedankt voor het fluiten Martijn den Hollander) een handsbal zag in de 16. Na een korte discussie bleek de ref onverbiddelijk en zo kreeg Adriaan Mol de penaltynemer van Walcheren 4 tegenover zich. Deze schoot prima binnen, geen kans voor onze uitblinkende keeper. Walcheren schoot daarna nog een keer op de paal en wij probeerden ook nog wat terug te doen. Toch werd er aan beide zijden niet meer gescoord. Deze eerste officiële wedstrijd van het combinatieteam eindigt dus in een 1-1 gelijkspel.

Een leuke eerste ervaring mannen, af en toe nog wat onwenning, maar vooral veel positiviteit. Dit smaakt naar meer volgens mij. As. donderdag weer een gezamenlijke training op Nieuwdorp om ons voor te bereiden op de tweede bekermatch in en tegen Zeelandia Middelburg.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!