Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De kop is eraf…

12 juli 2021 8:45


Na bijna 10 maanden was het weer zover.. Nieuwdorp 1 mocht weer in de wei om een wedstrijd te voetballen. De laatste wedstrijd was vorig jaar 10 oktober ( thuis tegen GPC: uitslag 5-2). Daarna ging de competitie op slot..

Nieuwe trainer Perry Snoep heeft gekozen voor een gedeelde voorbereiding. Een 1e periode van 6 activiteiten vanaf zaterdag 3 juli tot en met donderdag 15 juli. Daarna wordt er weer twee weken niet getraind. Op 31 juli begint de 2e periode..

De 1e training was bij ons op het veld. De gemeente Borsele heeft het veld ingezaaid en dat betekent dat er alleen in de ruimtes rondom de velden getraind mocht worden. Dat is natuurlijk niet echt ideaal..

Daarom werd er gezocht naar een alternatief en gelukkig werd die vrij snel gevonden. VV Arnemuiden gaf aan dat ze voor een zeer billijk prijsje hun kunstgras veld wel beschikbaar wilden stellen. Bij deze nogmaals hartelijk dank….

Hoewel er geen wedstrijd(en) gepland waren in deze periode kwam er bij toeval toch nog een wedstrijd. Een voorzet/uitnodiging van ZSC 62 werd vakkundig ingetikt..

10 juli: ZSC 62-Nieuwdorp .

Op het goed bespeelbare gras veld van ZSC 62 begon Nieuwdorp met de sterk debuterende Rody Wolse  op het middenveld voortvarend aan de wedstrijd. ZSC 62 werd op eigen helft terug gedrongen en met een aantal vlotte combinaties kwamen er een aantal kansjes en een superkans voor Rody. Helaas schoof hij de bal in vrije positie naast het doel.

Even later (23e minuut) was het wel raak. Teun Rentmeester onderschepte vakkundig een gevaarlijke pass van ZSC, via Kevin Joosse werd Stefan vd Klooster aangespeeld die met een prima voorzet Nino de Jonge bij de 2e paal vond. Nino verzilverde dit buitenkansje; Nieuwdorp met 0-1 voor.

Helaas kon er niet lang van de voorsprong genoten worden. Op het middenveld werd balverlies geleden en omdat er te veel mensen voor de bal stonden lag de bal drie tellen later in het doel achter de verdienstelijk keepende Dilain Vink (1-1).

Dit was ook de ruststand…..

In de rust werd er volop gewisseld (6 x) en dat kwam zoals dikwijls het geval is, het spel van Nieuwdorp niet ten goede.

Job Hillebrand maakte zijn debuut als linker verdediger en deed dat zeer bekwaam.

ZSC was duidelijk te boven liggende partij en voerde met 2 doelpunten de stand op naar 3-1.

Kort voor het einde zorgde Rick de Vos voor het mooiste doelpunt van de dag door de bal op een Platini achtige wijze van 20 meter in de bovenhoek te krullen (3-2).

Wedstrijd paspoort:
ZSC 62 – Nieuwdorp 3-2 ( rust 1-1).

 

Opstelling Nieuwdorp:

Doel: Dilian Vink

Achter: Remy de Jonge, Teun Rentmeester, Jerzy Traas, Roderiek Gakeer

Midden: Kevin Joosse, Rody Wolse, Bart Otte

Voor: Nino de Jonge, Stefan vd Klooster, Jasper Blok.

 

Wissels: Pieter de Vos, Job Hillebrand, Jeffrey de Vos, Rick de Vos, Jurian Hage, Julian Lambregtse.

Staf: Perry Snoep, Jaap de Vos, Paul Meerman

Assistent scheidsrechter: Frans Witte.

Bijzonderheden: Janick van As , Arne Pladdet en Arjan Fransse ontbraken.

Maar liefst 15 Nieuwdorpse supporters waren naar Scharendijke ( = 45 km) afgereisd om, de groen witten te steunen.

Conclusie over deze middag: een nuttige oefenwedstrijd met zeker aanknopingspunten voor de toekomst.

Wg. Peter de Vos.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!